This is Sparta
Buduća legenda
- Poruka
- 25.022
2021 Руси били код Кијева?pre 3 godine ruje su bili sa 3 oklopne gardijske armije u predgrađu kijeva.
danas se bore da da sačuvaju bar deo rovova u lugansku
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
2021 Руси били код Кијева?pre 3 godine ruje su bili sa 3 oklopne gardijske armije u predgrađu kijeva.
danas se bore da da sačuvaju bar deo rovova u lugansku
Pa, genijalcino....recide nam sta je to promijenilo u ratu novo oruzje koje su Ukri dobili...bilo koje "novo" oruzje...pa tako i f-16 kad dodje, promijeniti nece NISTA...jedino iznenadjenje ce biti ako ne budu oboreni PRVI put kad polete, vec drugi ili treci...A, ti si Hrvat. Dobro je što pišeš ovdje. Tako se dobiva objektivnija slika. Mada Hrvati slabo poznaju istočnoslavenske jezike i ograničeni su na vijesti na engleskome. U ratu prvo strada istina, a i dosta toga se prešućuje. Ovo što pretpostavljam o akcijama F-16 u borbama je logično. Svaki put kad je Ukrajina dobilo neko moćno oružje, prvo se javnost privikavala na to. Pa će dobiti, pa neće dobiti, pa kad će... I onda se objavi kad je oružje već mjesecima u Ukrajini. Tako je i s F-16. Zna se da su u Ukrajini. Sigurno se sprema iznenađenje.
Ne mora značiti. Crna Gora je uspjela nadići sirovi šovinizam (=ekstremni nacionalizam jednog mafijaškog režima). Kao što je rat u Hrvatskoj s hrvatske strane objedinio sinove i unuke ustaša i partizana, tako se i sada u Ukrajini odvija ne samo umjetna homogenizacija kroz propagandu, već i prirodna kroz zabrinutost za one na fronti i ukro i ruso-fonih, groblja, ceremonije... Tek sada se stvara jedna ukrajinska nacija, na temeljima svenarodnog rataDosadni su komentari jer objektivno gledano i jedna i druga strana su u pravu, stvar je necije osobne preferencije na ciju ce stranu stati i za koga navijati.
Ukrajici su duboko podjeljena nacija, pola njih mrzi sve sto je rusko, a pola njih voli sve sto je rusko. I jedni i drugi imaju pravo traziti svoju srecu gdje im srce vuče, a pocetak gradjanskog rata u Ukrajini je bilo samo pitanje vremena. Kao sto je i pitanje vremena kada ce izbiti rat u CG, i ponovno u BIH.
Uvesti u neku multietnicku zemlju sirovi nacionalizam, to je siguran put u gradjanski rat. O tome se trebalo razmisljati krajem 2013. godine, sad je kasno.
O tome se već pisalo danas. Odavde stvarno treba bežati.Украјински ТВ канал је "грешком" објавио информације о више од 1,1 милион мртвих и несталих војних лица.
Менаџмент канала се, након позива из канцеларије Зеленског, касније извинио због „грешке у куцању“.
Као и Усрала фон дер Хитлер што се "зезнула" пре годину дана
Pogledajte prilog 1453922
Променило је доста тога. Психолошки ефекат није занемарив. Џавелини код Кијева, крстарица Москва, поравната зграда школе са преко стотину погинулих руских војника, десеткована црноморска флота, неколико пута је погођен Керчки (Кримски) мост... Руси су психолошки пољуљани, а Украјинци су добили крила.Pa, genijalcino....recide nam sta je to promijenilo u ratu novo oruzje koje su Ukri dobili...bilo koje "novo" oruzje...pa tako i f-16 kad dodje, promijeniti nece NISTA...jedino iznenadjenje ce biti ako ne budu oboreni PRVI put kad polete, vec drugi ili treci...
Pa idi na forum.hr teraj ovu filozofiju,dobices ban posle 5 minutaRuska zemlja moj qurac..
Malo si dosadan sa tim rusofilskim usiljenim stavovima.
Pokušavaš biti veći Rus od Rusa, ne onih običnih nego režimskih zatupljenih službenim režimskim stavovima .
То је истина.Pa idi na forum.hr teraj ovu filozofiju,dobices ban posle 5 minuta
Do UMJETNE homogenizacije, moj Gedeone, će svakako doći na teritoriji koju kontrolira Kijev. Napisao sam već u proslim mojim komentarima na kakve se načine provodi ta umjetna homogenizacija ukrajinske nacije.Ne mora značiti. Crna Gora je uspjela nadići sirovi šovinizam (=ekstremni nacionalizam jednog mafijaškog režima). Kao što je rat u Hrvatskoj s hrvatske strane objedinio sinove i unuke ustaša i partizana, tako se i sada u Ukrajini odvija ne samo umjetna homogenizacija kroz propagandu, već i prirodna kroz zabrinutost za one na fronti i ukro i ruso-fonih, groblja, ceremonije... Tek sada se stvara jedna ukrajinska nacija, na temeljima svenarodnog rata
Обожавам скакање са језика на језик, са једног дијалекта на други. Nacije se stvaraju na zajedničkoj povijesti, na krupnim događajima iz prošlosti, objedinjuju oko značajnih datuma - revolucija, ratova, takvih stvari. Sam ovaj rat ide na ruku ideolozima ukrajinskog nacionalizma, a itekako odmaže ideolozima "ruskog svijeta". Ako ukrajinske vlasti uspiju likvidirati "infrastrukturu" Ukrajinske pravoslavne crkve i pravoslavni vjernici budu prisiljeni ići u Pravoslavnu crkvu Ukrajine, "ruski svijet" u Ukrajini će biti mrtav za sva vremena. Jedan čavao u sanduk "ruskog svijeta" u Ukrajini je ovaj rat i ruska bestijalnost u njemu (neprestana bombardiranja, dronovi, noćni napadi....), a drugi je eliminacija UPC (ako bude sprovedena). Идем гледати (да гледам) Дневник РТС-а, да видим колика је данашња доза режимске радијације на грађане Србије. У ЕУ су сви медији унификовани. На овој теми више не пишем, часна пионирска.Do UMJETNE homogenizacije, moj Gedeone, će svakako doći na teritoriji koju kontrolira Kijev. Napisao sam već na kakve se načine sprovodi ta umjetna homogenizacija (psihološkim terorom, strahom od izjašnjavanja itd.).
Шта чекаш?O tome se već pisalo danas. Odavde stvarno treba bežati.
Da te malo uputim, odvec si "leprsav"...traje rat izmedju dve NAJVECE evropske zemlje, izmedju dve NAJJACE evropske armije...naravno da ce i Rusi imati gubitke i stetu, imali bi i da ratuju sa SLABIJIM protivnikom...i mogu da razumijem da navijas, ljudski je to...ali da iz posta u post lupetas gluposti, to je vec znak nekih poremecaja - cuj "dobili krila"...jedino ako mislis na ona post mortem, andjeoska...Променило је доста тога. Психолошки ефекат није занемарив. Џавелини код Кијева, крстарица Москва, поравната зграда школе са преко стотину погинулих руских војника, десеткована црноморска флота, неколико пута је погођен Керчки (Кримски) мост... Руси су психолошки пољуљани, а Украјинци су добили крила.
A, ti si Hrvat. Dobro je što pišeš ovdje. Tako se dobiva objektivnija slika. Mada Hrvati slabo poznaju istočnoslavenske jezike i ograničeni su na vijesti na engleskome. U ratu prvo strada istina, a i dosta toga se prešućuje. Ovo što pretpostavljam o akcijama F-16 u borbama je logično
Svaki put kad je Ukrajina dobilo neko moćno oružje, prvo se javnost privikavala na to. Pa će dobiti, pa neće dobiti, pa kad će... I onda se objavi kad je oružje već mjesecima u Ukrajini. Tako je i s F-16. Zna se da su u Ukrajini. Sigurno se sprema iznenađenje.
decenijama unazad, svake godine od 120.000 do 180.000 rusa apliciraju za iseljeničku vizu u SAD (green card lottery)Можда је било боље дати слободу Руса, све њихове деце, будућих генерација у руке Англоамериканаца? Као што је то рађено и још увек се ради са Африканцима. А можда је требало и сва богатства Сибира и руских степа дати Колективном Западу пошто они знају то немилице да експлоатишу што су милион пута показали свугде на овоме белом свету?
novo oružje??Svaki put kada Ukrajina dobije neko novo oružje ide sledeći niz:
1. Euforija
2. Ozbiljno loženje (Krim pada za mesec dana)
3. Početak korišćenja
4. Prvi dobri rezultati i dodatno neumereno loženje
5. Prvi gubici
6. Ozbiljni gubici
7. Raspad i žestoko izginuće
8. Ćutnja
9. Početak maštanja o novom oružju
Pošto smo ovo videli već najmanje 10 puta i već znamo kako će se završiti ja sam za to da se preskoče svi ovi koraci i da se pređe na PREGOVORE O MIRU
Pošto se ja ne pitam ništa onda ćemo gledati 11, 12, 13 tu reprizu.
Dakle, što se tiče F16 tu smo na koraku broj 2.
Kao što sam ti rekao javi mi kad počne 3. pa se posle 2-3 meseca čujemo kad stigne do 8.
decenijama unazad, svake godine od 120.000 do 180.000 rusa apliciraju za iseljeničku vizu u SAD (green card lottery)
još namjmanje toliko pokušava da se iseli u EU, Kanadu, australiju