Rat u Ukrajini (29)

Kada će pasti Avdejevka?

• Ukupno glasova
    52
  • Anketa je zatvorena .
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Još jedan Gruzijac je suncokretio

Our Beloved Georgian Brother Beka Lomashvili, who had been serving in Ukraine as a Volunteer succumbed on the Battlefield.

405818980_310051618581099_3665004516323646184_n.jpg

Rusija oborila 16 ukrajinskih dronova; Generalštab: Ruske trupe bez uspeha napadaju na nekoliko pravaca

Rat u Ukrajini traje 635 dana. Beloruski predsednik Lukašenko upozorava da velika količina oružja u Ukrajini može biti opasnost i za ostale zemlje. Nove žrtve u hersonskoj oblasti- u ruskom napadu poginulo troje ljudi dok je petoro povređeno, preneli ukrajinski zvaničnici. Predsednik Rusije Vladimir Putin doputovao u Minsk na sastanak Saveta za kolektivnu bezbednost (ODKB). Ruska Federalna služba bezbednosti (FSB) privela ukrajinskog bezbednosnog agenta koji se navodno spremao da izvrši teroristički napad na visoko rangiranog pripadnika ruske vojske.

Ključni događaji:

-Lukašenko: Nekontrolisano kretanje oružja u Ukrajini je opasnost za sve
-Tri osobe stradale, pet povređeno u ruskom napadu na Hersonsku oblast
-Putin stigao u Minsk gde učestvuje na sastanaku ODKB
-Ruska FSB privela ukrajinskog agenta koji je spremao teroristički napad
-Store: Norveška bi mogla da zatvori jedini granični prelaz sa Rusijom

a kad hruscov dao krim ukrajini, sto se ruje nisu zalili njemu umesto da ubijaju i napadaju ukrajince ?
glup narod izaso na referndum i rekao da nece u eu preko ua, nego u rusiju, a mogli su da ih lazu kao kijev da ce da udju samo da zafrknu ruse, plavi slemovi, i etnicko ciscenje po RH planu

onda je otisao i lugansk, i donbas, i redom drugi, koje nije ruja ubijao, nego kijev ti siso zamenjujes teze

sutra kada kazu kijevljani da nece da se zovu ukrajina, nego rusija, jer ih kijev ubija dezertere, sta ces ti, opet da lazes? pusti hruscova nije mu to dedovina, uvela se demokratija, narod se sada pita, a narod prica ruski jezik i nece da ga lazu jer od eu i natoa slaba vajda, slagani su da ce d'unidju, cilj zapada je bio i ostao da se oni istrebe u raslabljivanju rusije, pa dokle potraju u tom cilju, a ne da ulaze u nato i eu, to su slagani

Za nizozemske desničare ti si obična životinja, niža vrsta, jesi li toga svjestan? I ne samo za nizozemske desničare, za bilo kojeg zapadnog desničara mi ostali smo obične životinje...
Zašto misliš da me je briga kako me ti desnićari gledaju?

Svakako su mi zatucani desnićari naneli manje zla nego globalistićki liberali.

Samo neka se oni kolju među sobom u svojim državama, kad im je lepo i mirno u svojoj državi onda krenu da prave lom po inozemstvu.

glup narod izaso na referndum i rekao da nece u eu preko ua, nego u rusiju, a mogli su da ih lazu kao kijev da ce da udju samo da zafrknu ruse, plavi slemovi, i etnicko ciscenje po RH planu

onda je otisao i lugansk, i donbas, i redom drugi, koje nije ruja ubijao, nego kijev ti siso zamenjujes teze

sutra kada kazu kijevljani da nece da se zovu ukrajina, nego rusija, jer ih kijev ubija dezertere, sta ces ti, opet da lazes? pusti hruscova nije mu to dedovina, uvela se demokratija, narod se sada pita, a narod prica ruski jezik i nece da ga lazu jer od eu i natoa slaba vajda, slagani su da ce d'unidju, cilj zapada je bio i ostao da se oni istrebe u raslabljivanju rusije, pa dokle potraju u tom cilju, a ne da ulaze u nato i eu, to su slagani
Jel ovo vazi samo za ukrajinu il moze da se priimeni i na druge teritorije gde narod zeli da se odvoji i osamostali ili prikljuci drugoj drzavi?

Krim je kroz povijest zapravo najmanje bio ruski :kafa:
nekim cudom pricaju ruski, i na referendumu se izjasnise 90+ % da nece da budu ukrajina vise, nego rusija, kao i hrvati sto ste se hvalili da se satrli yugoslaviju, e tako i oni mogu i trebaju da se hvale da su satrli ukrajinu, u stvari da su je naceli, ko zna koliko jos referenduma po bivsoj ukrajini ce da se odrzi i svi da se izjasne da su NOVORUSIJA, mozda se negde izkasne da su RUMUNIJA, ILI POLJSKA, ali ukrajinska slava je otisla bestraga, badava ste navijali i bodrili, zbnalo se od starta da ih folirate, ali sada kada ne damo vise $$$ sada je bar sve jasno
Najbolji prijatelji, ma šta prijatelji, braća!
ima da im otkinu posteno parce, jos ce ruse da zovu da ih brane da im braca ne anektiraju deo ukrajine na koji pretenduju, nato ce naravno da kaze da poljska ima pravo, demokratija, samo da sprovedu referendum, kao deo poljske su u eu, a kao deo ukrajine su go q.
ukrajina je propao projekat, ne deluje vise na slabljenje rusije, pa je valja ukinuti, projekat zatvoriti, bar neko da ima vajde, raznosi im teritorije

nekim cudom pricaju ruski, i na referendumu se izjasnise 90+ % da nece da budu ukrajina vise, nego rusija, kao i hrvati sto ste se hvalili da se satrli yugoslaviju, e tako i oni mogu i trebaju da se hvale da su satrli ukrajinu, u stvari da su je naceli, ko zna koliko jos referenduma po bivsoj ukrajini ce da se odrzi i svi da se izjasne da su NOVORUSIJA, mozda se negde izkasne da su RUMUNIJA, ILI POLJSKA, ali ukrajinska slava je otisla bestraga, badava ste navijali i bodrili, zbnalo se od starta da ih folirate, ali sada kada ne damo vise $$$ sada je bar sve jasno

ima da im otkinu posteno parce, jos ce ruse da zovu da ih brane da im braca ne anektiraju deo ukrajine na koji pretenduju, nato ce naravno da kaze da poljska ima pravo, demokratija, samo da sprovedu referendum, kao deo poljske su u eu, a kao deo ukrajine su go q.
ukrajina je propao projekat, ne deluje vise na slabljenje rusije, pa je valja ukinuti, projekat zatvoriti, bar neko da ima vajde, raznosi im teritorije
https://en.wikipedia.org/wiki/1991_Sandžak_autonomy_referendum
https://en.wikipedia.org/wiki/1991_Kosovan_independence_referendum

razmisli samo zasto ih onda razvlace sve do sada, samo ih je albanija jos onda priznala 1991, ej kada je to bilo, mozda istekao rok referendumu?
zasto traze od nas, zasto foliraza sa nekom normalizacijom?
kako su slo i cro odmah priznate od svih? a siptari, zasto nisu? - samo kazem da razmislis https://en.wikipedia.org/wiki/International_recognition_of_Kosovo
autonomija je drugo pitanje, da ne mesamo u ovo

razmisli samo zasto ih onda razvlace sve do sada, samo ih je albanija jos onda priznala 1991, ej kada je to bilo, mozda istekao rok referendumu?
zasto traze od nas, zasto foliraza sa nekom normalizacijom?
kako su slo i cro odmah priznate od svih? a siptari, zasto nisu? - samo kazem da razmislis

autonomija je drugo pitanje, da ne mesamo u ovo
jesu i luganski i donjetsk priznati :D

jesu i luganski i donjetsk priznati :D
ceo svet ceka da vidi sta ce da ostane od ukrajine, pa ce da bude samo jedno priznanje, nece te oblasti biti zasebne drzave, sad ih ima bese vec 6, a ne samo te 2 + krim

pobedniku u ratu ne mozes da kazes da neces da ga priznas, ne ide to kako ti mastas da mantras o celovitosti ukrajine, a ona prestala da postoji - sto ne ide, prosto ne ide. pa gledas sta ide, realpoljitik :mrgreen:

ja bih da sam oni bio strpljiviji, i sve bih ili bar pola ukrajine preimenovao u novorusiju pod nukl. kisobranom, sto i jeste stari naziv za dosta tih oblasti, ali njima se zurilo, sad ne znam, ali u svakom slkucaju od ulaska u nato sad i eu, nema nista, ni delica ex ua, ko gubi ima samo pravo da se ljuti, a ne da bude nagradjen

realno ex ua i jeste pod rus. nukl. kisobranom, a sve ovo se svodi na sverc oruzja i placenika , pasa rata, u gradj, ratu, plus naci-ukro navijanje propaganda

Poslednja izmena:
ceo svet ceka da vidi sta ce da ostane od ukrajine, pa ce da bude samo jedno priznanje, nece te oblasti biti zasebne drzave, sad ih ima bese vec 6, a ne samo te 2 + krim

pobedniku u ratu ne mozes da kazes da neces da ga priznas, ne ide to kako ti mastas da mantras o celovitosti ukrajine, a ona prestala da postoji - sto ne ide, prosto ne ide. pa gledas sta ide, realpoljitik :mrgreen:

ja bih da sam oni bio strpljiviji, i sve bih ili bar pola ukrajine preimenovao u novorusiju, sto i jeste stari naziv za dosta tih oblasti, ali njima se zurilo, sad ne znam
ali rusija se raspada, kako moze postati ukrajine deo rusije kad je rusija u fazi raspada!

ali rusija se raspada, kako moze postati ukrajine deo rusije kad je rusija u fazi raspada!
ma, znamo, samo jos njih da ubedite u to, i ja stalno citam msnbc o uspesima bojne, i raspadu moskovije, ali nikako da se desi prelomni momenat, prevrat i sl.

na vasoj strani krecu da lete glave, trazice se krivac za poraz, a ne naslednik zelenskog kako ovog neki pogresno vide:

Залужни неочекивано признао: Погрешно сам проценио руску војску

ma, znamo, samo jos njih da ubedite u to, i ja stalno citam msnbc o uspesima bojne, i raspadu moskovije, ali nikako da se desi prelomni momenat, prevrat i sl.

na vasoj strani krecu da lete glave, trazice se krivac za poraz, a ne naslednik zelenskog kako ovog neki pogresno vide:

Залужни неочекивано признао: Погрешно сам проценио руску војску

Zemlje BIRCS-a su uvele sankcije rusiji, a ti se jos uvek nadas kao nemci u aprilu 45te u neko cudo :D

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back