Rat u Ukrajini (29)

Kada će pasti Avdejevka?


  • Ukupno glasova
    52
  • Anketa je zatvorena .
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Koliko para toliko muzike
Амерички Сенат је одбио да пошаље додатна средства Украјини. Молбе и убеђивања председника Џозефа Бајдена такође нису уродила плодом. Зеленски је реаговао као петогодишње увређено дете. Наљутио се и отишао у своју собу, залупивши вратима. Украјински председник је требало да путем видео конференције убеђује конгресмене да издвоје средства. Када је постало јасно да неће добити средства, отказао је разговор, наводно из техничких разлога“, рекао је Турмаков.
https://srbin.info/svet/zapad-se-distancira-od-kijeva-u-price-o-porazu-rusije-vise-niko-ne-veruje/

Како додаје, „очигледно добри амерички Деда Мраз ове године неће доћи у Украјину“.

kme, kme

Он је подсетио да су у НАТО позвали „да се припреме за лоше вести из Украјине“ :dash:

e, a kada je u-bojna vojevala, onda je bilo zabavno? sta cemo sad?
 
654 dan, osta Kijev agresorki pusti sanak. :heart: 🇺🇦
kijev je ostavljen za unutrasnju borbu za vlast, sada kada pada zelenski - ja savetujem da se izadje iz kijeva, bezanija, dzada, pobice se ukre izmedju sebe, sigurno vec postoje spiskovi za likvidacije, jer nece vise biti milijardi za ukrajinu, da se korumpira svako, pojesce se medju sobom, vojska idu na kijev, ali ukrajinska, PAZITE, NE RUSKA, TO SU UKRAJINCI OSLOBODITELJI, PUC SAMO STO NIJE

Национални батаљони са фронта могу да се врате: У Украјини почиње рат за власт

Откривени тајни мотиви интервјуа са Кличком:Зеленском ће бити прекасно за протестe

 
Bugarska ipak šalje 100 oklopnjaka

https://t.me/United24media/16158
Богами сад ће укропи са бугарским оклопњацима помести Русе све до Урала. :hahaha: Опште је познато да је Бугарска велика сила, а где Бугари дођу ту трава не расте. :rotf:
 
Pa sta sa tim?Hteo sam da ukazem na nemoc nato pvo sistema.Nisu mogli da vas zastite od muzejskog primerka.A ovamo bi da ratuju sa Rujama.Eeee moj ti...Kasikom na Rusiju?Nece da moze.Jok.Ovo drugo je bio terorizam.Jer tesko da su Ukri to ucinili u vojnoj akciji.A ne mogu drugacije nikako da dodju na tu stranu.
Diverzija u neprijateljskoj pozadini, nikako terorizam, rat je.
 
Богами сад ће укропи са бугарским оклопњацима помести Русе све до Урала. :hahaha: Опште је познато да је Бугарска велика сила, а где Бугари дођу ту трава не расте. :rotf:
@Boris T Šta čeka Češka? Još iščekujemo onu najavljenu kombinovanu intervenciju sa Bugarskom, doduše uzalud.
 
Naravnao da znam, tko vam kriv što ne znate koristiti google tražilicu.

Kako sam rekao na prednjoj strani kupole oklop je najdeblji i nema šanse da bude tenku išta od drona.

1404736582_13.jpg
Ozbiljan si kao ovo dvoje:
C42E2353-72C9-4425-B6B7-8F44E72C97B4.jpeg
 

Biden Administration Fearmongers Over Article 5 Event

Stoltenberg is a mediocre salesman:

NATO chief says Ukraine will join the military alliance, subject to reforms, after the warYahoo / Euronews – Nov 28, 2023

Ukraine will become a member of NATO subject to reforms after the war, the military alliance’s secretary general, Jens Stoltenberg, said on Monday.

He was speaking ahead of a meeting of foreign ministers in Brussels, at which the alliance is expected to reaffirm its support for Ukraine’s defence against Russia’s full-scale invasion.

Whatever Stoltenberg might say, it is not going to happen. There is no purpose for Ukraine to be integrated to NATO except for U.S. self-aggrandization. Some assume that NATO membership would protect Ukraine from further attacks by Russia. It would not.

The U.S. itself does not believes that NATO membership protects any country from being attacked by Russia:

‘If you think the price is high now’ – Kirby outlines price U.S. will pay if Ukraine loses warYahoo – Dec 7, 2023

“America will not only spend money, but also shed its own blood,” if the U.S. doesn’t assist Ukraine in its war against Russia and Russia prevails, said National Security spokesperson John Kirby during a briefing.

“If you think the cost of supporting Ukraine is high now just imagine how much higher it’s going to be not just in National Treasure but in American blood if he [Putin] starts going after one of our NATO allies… we [will] take our Article 5 commitments very seriously,” said Kirby.

“American boots would very much have to be involved if Mr. Putin is allowed to have this strategic victory in Ukraine and then perhaps goes after one of our NATO allies,” Kirby added.

Kirby obviously believes that NATO membership does not protect one from a Russian attack. He fearmongers about U.S. participation in a war under an allegedly binding Article 5 event.

But it is a myth that Article 5 of the Washington Treaty (which founded NATO) will guarantee that others would come to a members defense with their own armies.

Article 5 does not say anything like that. Here is its essence:

The Parties agree … that .. each of them … will assist the Party or Parties so attacked by taking forthwith … such action as it deems necessary …

“Such action as it deems necessary …” may include a lot of potential measures (including none) that differ from sending one’s army.

Would the U.S. go to war with another nuclear superpower over some tussle between Estonia (1.4 million inhabitants of which a third are ethnic Russians) and the Russian Federation?
I for one find this very unlikely.

https://www.lewrockwell.com/2023/12/no_author/biden-administration-fearmongers-over-article-5-event/
 
IMG_20231209_080741_548.jpg


Још мало хистерије са друге стране: о руској супериорности у дроновима.

Речи једног „десничара“ који плаче да су Руси у последња три месеца потпуно окренули наглавачке шему рата у Украјини.
Ево белешке свиње из Десног сектора, која је позната од 2014. под именом "Марусја Звероеб"

„Не знам како замишљате рад дронова.
Да објасним нешто...
Пре само три месеца број непријатељских дронова нагло је порастао неколико пута. Ако је раније један дрон лебдео изнад наших положаја, сада читав облак дронова лебди над сваким борцем који покушава да дође до положаја или евакуише рањенике.
Један дрон баца две бомбе. Прву да рани, другу да заврши. Довољно прецизно.

Многи наши мртви не могу да се изнесу, многи рањени крваре и не доживе да буду евакуисани. Евакуационе групе се плаше да изађу јер су лака мета због гужве и мале брзине кретања.
Много је глупо кад те тако лове, а ти ту не можеш ништа. Морал овде је ЈЕБЕНО МАЛИ!!!

С наше стране, хитно су потребне драстичне промене да би се комплетирали системи електронског ратовања. Орцима је већ јасно да је опклада на дронове била добитна. Дронови су толико ефикасни да је пре шест месеци било страшно изаћи под артиљеријским гранатирањем, али данас... Дајем цитат нашег борца:
„Ако има артиљерије, ићи ћу.
Али у облаке дронова, нећу да идем".
Државо, пробуди се!


Коментар.
Мало раније, када су Оружане снаге Украјине тако докрајчивале наше рањенике, смејали су се. Сада хистеришу. Нисмо били први који смо ОВО почели да радимо. Као и са касетном муницијом.

Додаћу у своје име, јер знам шта их ускоро чека.
Идите на фреквенцију 149.2
и позовите Волгу.
Одустаните и спасите животе.
Јер чека вас много непријатних изненађења.


(ЈУРИЈ ПОДОЉАКА)

Тја

gollum-times-up.gif
 
Спутњикова пропаганда

IMG_20231209_081135_640.jpg


Многи војно способни Украјинци „нису спремни да се боре за војну и националну владу за коју се сматра да је прожета корупцијом и неспособношћу“.

О томе пише Вашингтон пост након комуникације са украјинским мушкарцима.

Један момак је за публикацију рекао да "није жељан" да ризикује свој живот након што је чуо приче пријатеља у Оружаним снагама Украјине о недовољној припреми и раширеној корупцији. На пример, о давању мита полицајцима да би добили одсуство.

„Чак и ако немате ногу, рећи ће да још увек можете да управљате дроном“, каже други момак.

Он се такође жалио на корупцију, рекавши да се обични Украјинци туку и умиру док се „посланици“ и друге елите возе по земљи у мерцедесима и другим фенси аутомобилима.

Потреба за још трупа долази док се Украјина припрема за дуги рат. Сада су Украјини потребни нови ловци чак и више од војних залиха. То доводи до тражења нових начина за мобилизацију становништва и строжих мера против избегавања регрутације.

„Искрено, потребно нам је још војника. Професионално војно особље је на измаку“, рекао је командант јуришне групе 68. бригаде Делфин.
 
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back
Top