Rat u Ukrajini (29)

Kada će pasti Avdejevka?

• Ukupno glasova
    52
  • Anketa je zatvorena .
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Citirao sam Sladkova, to su njegove rijeci. On je naglasio "trenutno" dodajuci da je u tijeku gomilanje ruskih snaqa u cilju skorasnje vece ofanzive. Ne znam da li je to samo njegova pretpostavka ili ima konkretne informacije.
Ali proboj fronta kao takav je cilj obe strane, ako vide sansu pokusat ce i jedni i drugi.
Neces poraziti neprijatelja samo cekajuci ga i davajuci mu svaki put vremena da ponovo ojaca i sam odabere gdje ce i kad ce napasti.
Rusi ce svakako probati veci proboj prije ili kasnije jer im je cilj fizicki udaljiti ukrajinsku vojsku sto dalje od granica LNR i DNR, osim ako prije toga ne dodje do nekih pregovora u kojim ce Ukrajina popustiti.
Slabo ga pratim,iako sam pretplacen na njegov kanal,sigurno da zna vise od tebe i mene.Zadnji put kad sam bio u Donbasu stvari su izgledale drugacije nego sada,laze se sa obe strane to je cinjenica.Rusi kako sam shvatio imaju logiku da iscrpe neprijatelja pre nego sto dotaknu Surovikinove linije,ne sumnjam da ce u nekom narednom periodu pokusati da idu napred,ima mnogo snimaka gde Rusi dovlace tesko naoruzanje u Donbas,da li je to zato sto su im Ukrajinci mnogo toga unistili,ili zato sto spremaju udar na neke tacke fronta vreme ce pokazati.

Ukrajinski zapovjednik ispričao je kako se u Ukrajini nitko ne želi boriti, a prve crte pune su invalida koji su prisilno unovačeni:- Imam jednog tipa koji služi s protetskom nogom, služi na prvoj crti. I što sad?... A imam vojnike s drugom skupinom težine invaliditeta, trećom skupinom... Kako to može? Imam vojnika sa samo jednim bubregom... Otvorite vrata, hoćete li? Ima li ljudi koji se sada žele boriti? Postoji li red od nekoliko vojnika?

S t r a š n o

Stanica za filtraciju naša

F_ogpGzXkAAlFuo

koje bre vece gubitke ,oces opet da ti posaljem skoro potpuno tacne podatke o izgubljenoj tehnici i naoruzanju sa oryx sajta

Russia - 13152, of which: destroyed: 9139, damaged: 576, abandoned: 534, captured: 2903​

Tanks (2472, of which destroyed: 1616, damaged: 139, abandoned: 169, captured: 548)​

Ukraine - 4725, of which: destroyed: 3228, damaged: 364, abandoned: 178, captured: 954​

Tanks (688, of which destroyed: 461, damaged: 56, abandoned: 37, captured: 134)​

znaci ovo su dokumentovani gubici a ne sta je reko Sojgu
Screenshot_20231123-182713.jpg
Kako mozes da uzimas ili da predlazes za merodavno nesto iz zemlje koja se bori protiv jedne od strana u sukobu?U ovom slucaju taj sajt Oryx iz Holandije.

Sta vi bugari znate o ruskoj istoriji i jeziku?
Pa ti u 21 veku u tom selu nemas jos uvek ni struju . Pa poljski vc ti je 50 metara od kuce gde vrsis nuzdu. Gospode, gde ti zivis…. Ruska istorija i jezik? Da mi je neko pricao ne bi mu verovao. Onaj tvoj drugar uteruje haubice ti pricas o Ruskoj istoriji…
Skupili se strucnjaci.

Од када људи, који у животу нису прочитали ни две странице написане на руском језику, могу да дају савете човеку који је прочитао бар стотину књига о руској историји и језику?
Koji ti je omiljeni Rus?

Zasto bi Rusi pravili bilo kakve proboje?

Sa trenutnim odnosom snaga , Rusi nanose NATO paktu 7-10 puta vece gubitke nego oni njima.

Znaci Rusima nikakvi proboji ne trebaju vec da samo unistavaju sto vise NATO trupa sa sigurne distance.

I da cekaju da vreme radi za njih.

Jer vreme ne radi za Ukrajinu. Zapad se umara i ne moze da izdrzi rat ovog inteziteta godinama.

Taktika iznurivanja NATO neprijatelja daje izvrsne rezultate. Seti se Avganistana i kako ste tamo rat izgubili.

NATO voli blickrig ratove a za duge ratove nema resenja.
čini mi se da je ovo sve uvodu ww3 i predigra kao u španjolskoj...mislimda će rat stati čim nuklearna rokne ameriku pa konačno shvate da nisu u video igrici

Slabo ga pratim,iako sam pretplacen na njegov kanal,sigurno da zna vise od tebe i mene.Zadnji put kad sam bio u Donbasu stvari su izgledale drugacije nego sada,laze se sa obe strane to je cinjenica.Rusi kako sam shvatio imaju logiku da iscrpe neprijatelja pre nego sto dotaknu Surovikinove linije,ne sumnjam da ce u nekom narednom periodu pokusati da idu napred,ima mnogo snimaka gde Rusi dovlace tesko naoruzanje u Donbas,da li je to zato sto su im Ukrajinci mnogo toga unistili,ili zato sto spremaju udar na neke tacke fronta vreme ce pokazati.
Ovo je i rat resursa i iscrpljivanja, gubitke imaju i jedni i drugi ali su kod Ukrajinaca dosta veci.
Meni izgleda da Rusi koriste cinjenicu da Ukrajinci nemaju izbora vec moraju pokusavati ofanzive jer zele i moraju osloboditi zemlju od okupatora, sve drugo bilo bi ravno kapitulaciji ili izdaji, a i pod stalnim su pritiskom zapada koji zeli rezultate za svo isporuceno oruzje i novac, prije nego im dodju izbori.
U takvoj situaciji Rusi su se ukopali i desetkovali ukrajinsku vojsku prilikom svakog njihovog pokusaja proboja.
To ce se ponavljati sve dok Rusi ne ocjene da su Ukrajinci dovoljno slabi pa da i sami krenu u napad, kao sto se sad desava u Avdeevki.
Jedna od opcija je i da Ukrajinci zbog slabljenja moci njihove vojske odustanu od ofanziva i da se i sami pocnu ukopavati i predju u defanzivu, ali to bi bilo i zvanicno priznanje da su izgubili ovu rundu skupa sa zapadom, zato vjerujem da ce pokusavati sve dok imaju i malo snage.
Vise oruzja i novaca od dosadasnjih isporuka nece dobijati, svega ce biiti sve manje i manje.

Jedna po meni jako bitna razlika izmedju Rusije i zapada koja ce odluciiti rat je cinjenica da zapad proizvodi i salje oruzja i streljiva Ukrajini koliko moze, a Rusija proizvodi onoliko koliko joj treba.

Poslednja izmena:
Ovo je i rat resursa i iscrpljivanja, gubitke imaju i jedni i drugi ali su kod Ukrajinaca dosta veci.
Meni izgleda da Rusi koriste cinjenicu da Ukrajinci nemaju izbora vec moraju pokusavati ofanzive jer zele i moraju osloboditi zemlju od okupatora, sve drugo bilo bi ravno kapitulaciji ili izdaji, a i pod stalnim su pritiskom zapada koji zeli rezultate za svo isporuceno oruzje i novac, prije nego im dodju izbori.
U takvoj situaciji Rusi su se ukopali i desetkovali ukrajinsku vojsku prilikom svakog njihovog pokusaja proboja.
To ce se ponavljati sve dok Rusi ne ocjene da su Ukrajinci dovoljno slabi pa da i sami krenu u napad, kao sto se sad desava u Avdeevki.
Jedna od opcija je i da Ukrajinci zbog slabljenja moci njihove vojske odustanu od ofanziva i da se i sami pocnu ukopavati i predju u defanzivu, ali to bi bilo i zvanicno priznanje da su izgubili ovu rundu skupa sa zapadom, zato vjerujem da ce pokusavati sve dok imaju i malo snage.
Vise oruzja i novaca od dosadasnjih isporuka nece dobijati, svega ce biiti sve manje i manje.

Jedna po meni jako bitna razlika izmedju Rusije i zapada koja ce odluciiti rat je cinjenica da zapad proizvodi i salje oruzja i streljiva Ukrajini koliko moze, a Rusija proizvodi onoliko koliko joj treba.
Pred Ukrima je alternativa: kapitulacija ili ostati bez kompletne teritorije.

Nemoj tako Nikola.Nisi u pravu.

Teška situacija na frontu zbog hladnoće, Zelenski: Ukrajinski vazdušni štit postaje sve jači

Ruska invazija na Ukrajinu traje 634 dana. Ruski predsednik Vladimir Putin je na virtuelnom sastanku G 20 u Indiji izjavio da je neophodno razmišljati o načinu da se okonča "tragedija" rata u Ukrajini i da Rusija nikada nije bežala od pregovora. Suočen sa optužbama za invaziju na Ukrajinu na samitu 20 najrazvijenih zemalaj sveta, ruski predsednik je optužio Kijev da stopira mirovne pregovore.Ukrajinski predsednik Zelenski komentarisao je stanje trupa na frontu i tim povodom rekao da je na istoku stanje teže zbog hladnoće, dok na jugu ukrajinske trupe i dalje sprovode ofanzivu. Ukrajinski ministar finansija izjavio je da je Evropska unija poslala Kijevu dodatnu tranšu pomoći.

-Putin: Naći način da se "okonča tragedija"
-Zelenski: Teška situacija za ukrajinske trupe zbog hladnoće
-Putin: Krivica Kijeva jer nema mirovnih pregovora
-EU poslala 1,5 milijardu evra tranša pomoći
-Kremlj odbio da komentariše izjavu Kirbija da će Iran isporučiti rakete Rusiji

Ovim tempom rata Ukrajina ostaje bez muskog sposobnog stanovnistva za rat,a da ne pricam za reprodukciju i nove narastaje.
Pred njima su dve opcije koje im se ne svidjaju i ocigledno ne pristaju,a to je da proglase kapitulaciju,ili da nestanu kao nacija i geografski pojam.Ovo drugo mi je izglednije,jer Rusi kada nanjuse da su gotovi uprce sve resurse da ih dokrajce za sva vremena.Na zalost zapada ova ruska doktrina i fanaticnost je nedokuciva,ali istorijski zapisana i to je cinjenica.

ukraine nema vise izbora

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back