Rat u Ukrajini (27)

Da li će biti značajnih teritorijalnih promena na frontu u narednom periodu?

• Ukupno glasova
    104
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Услед ноћног напада Оружаних снага Украјине на Новоросијску област оштећен је велики десантни брод „Оленегорский горняк “ Северне флоте. Ово је саопштио војни експерт Борис Рожин.

https://donbasstoday.ru/rozhin-kiev-povredil-desantnyj-korabl-v-novorossijske/
Дрон напада брод у близини Новоросијска
https://vk.com/video-170320622_456253291

Poslednja izmena:
Da li ste primetili da na zaporoškom frontu praktično nema dejstva ukrajinskih dronova?
Na drugim frontovima ima, ali sa zaporoškog nemamo videa Ukrovermaht dronova, iako su najavljivali da će u kontraofanzivi angažovati hiljade dronova.
Štaviše. na početko ofanzive, Ukropi su izmestili veliki deo artiljerije na druge frontove, računajući da će velikim brojem dronova odraditi posao artiljerije na tom delu.
Za drugi pokušaj prodora su vraćali odatle izmeštenu artiljeriju.
Za zaključak je još rano, ali mi se čini da se pojavio kod Rusa neki napredni sistem za onemogućavanje neprijateljskih dronova, verovatno se ispituje na Zaporožju i za sada ih nema u dovoljnim količinama.
Ništa od ovog ne mora da bude tačno, osim da je primetan izostanak ukrajinskih dronova na zaporoškom frontu, pa da malo špekulišemo o razlogu.

Da li ste primetili da na zaporoškom frontu praktično nema dejstva ukrajinskih dronova?
Na drugim frontovima ima, ali sa zaporoškog nemamo videa Ukrovermaht dronova, iako su najavljivali da će u kontraofanzivi angažovati hiljade dronova.
Štaviše. na početko ofanzive, Ukropi su izmestili veliki deo artiljerije na druge frontove, računajući da će velikim brojem dronova odraditi posao artiljerije na tom delu.
Za drugi pokušaj prodora su vraćali odatle izmeštenu artiljeriju.
Za zaključak je još rano, ali mi se čini da se pojavio kod Rusa neki napredni sistem za onemogućavanje neprijateljskih dronova, verovatno se ispituje na Zaporožju i za sada ih nema u dovoljnim količinama.
Ništa od ovog ne mora da bude tačno, osim da je primetan izostanak ukrajinskih dronova na zaporoškom frontu, pa da malo špekulišemo o razlogu.

okropi nemaju dronove za dejstva kao što rusi imaju
njima su dronovi donacije, ograničeni su u tome kao patos, i to što pošalju mole boga da urade nešto
inače, vojska im je moram priznati jako srčana i hrabra

Poslednja izmena od moderatora:
I nije potonuo na kraju…ehhh. Nesto vas nece…. Kako tece kontraofanziva?
Gde se denulo vise od 4 miliona ukrajinaca. Nestali sa spiskova vojnih obveznika?
Malo, malo, kada nekoga mobilisu ubrzo ga obrisu iz evidencije….
Da ih mozda ne popravljaju sa nekom ćip tehnologijom a da mi ne znamo?
Kada zavrsis sa utovarom te haubice u helikopter, cekam tvoj odgovor… :hahaha: :hahaha: :hahaha: :hahaha: :hahaha: :hahaha: :hahaha: :hahaha:
Izbačen brod iz upotrebe na duži rok...

I Rusi umiru od smijeha..

Нисам баш у току. Јел Украјинци имају могућност да оним малим дрончићима - квадрикоптерима, да извиђају руске положаје и наводе артиљерију на њих или су их Руси некако блокирали у томе ?

okropi nemaju dronove za dejstva kao što rusi imaju
njima su dronovi donacije, ograničeni su u tome kao patos, i to što pošalju mole boga da urade nešto
inače, vojska im je moram priznati jako srčana i hrabra, ali su glupi ko penis
Па то је оно. Кад Украјина капитулира, НАТО нигде више неће наћи тако мотивисану војску да ратује са Русима. Сумњам да су Пољаци толико спремни да гину као Украјинци. А ко зна....можда су Украјинци надрогирани па трче на метак.

biću objektivan i korektan

nekoliko HR što se vrzmaju ovde i provociraju, ne znače mišljenje ostalih ljudi delom Hrvatske
koji nisu za američku hegemoniju i 'zapadne vrednosti'
Tu si u krivu...

Velika većina građana Hrvatske je uz Ukrajinu... Ali iz čiste medijske manpulacije... Ovdje u Hrvatskoj je prikazano, da je Rusija agresor, kao što je prije 30 i tolio godina bila Srbija (makar prije toliko godina Srbija i Hrvatska nisu postojale kao države, niti je u Hrvatskoj bio izvršen neki puč) a Ukrajina kao žrtva, kao Hrvatska prije tri desetljeća.

Ja razumijem da su oni koji politiku i vriejdnosti jednog Bidena, Harris, Blinkena, Nulandice, meteroseksualaca Trudoa i Sancheza, arkuspedofila Macrona, uhatog meteroseksualca Kurtza, zelenog Sholtza, svih pedofila i homoseksualaca iz Nizozemske i Skandinavije, onih premjerki Finske i Estonije koje po turističkim brodovima pokazuju sise... Ako netko podržava vrijednosti vrijednosti koje promoviraju ti ljudi, onda mi je jasno da je uz Ukrajinu. A takvih je golema većina ovdašnjih diskusanata iz Hrvatske.

Ali mi nisu jasni hrvatski konzervativni birači koji su protiv pederskih brakova, rodne ideologije u školama... Čudi me da su takvi uz Ukrajinu...
Jer isti su ljudi organizirali i financirali puč na Majdanu i danas financiraju, potiču rat i huškaju na rat reko svojih meija, i s druge strane preko svojih emisara i medija nameću rodnu ideologiju u hrvatsko (ne samo hrvatsko) društvo... Većina to u Hrvatskoj ne shvaća (ili bolje rečeno ne želi shvatiti), jer se ne može osloboditi iz tridesetljetne zamke Srbija=Rusija=agresor.

I kad s takvima ja počinjem diskusiju u ratu u Ukrajini, iznesem desetine i desetine argumenata... I nakon 10, 15 minuta diskusija se vrati na ono početno "Ali Putin je 22. veljače 2022 napao Ukrajinu" I s tim datumom počinje povijest. Nema dalje.

Poslednja izmena od moderatora:
Tu si u krivu...

Velika većina građana Hrvatske je uz Ukrajinu... Ali iz čiste medijske manpulacije... Ovdje u Hrvatskoj je prikazano, da je Rusija agresor, kao što je prije 30 i tolio godina bila Srbija (makar prije toliko godina Srbija i Hrvatska nisu postojale kao države, niti je u Hrvatskoj bio izvršen neki puč) a Ukrajina kao žrtva, kao Hrvatska prije tri desetljeća.

Ja razumijem da su oni koji politiku i vriejdnosti jednog Bidena, Harris, Blinkena, Nulandice, meteroseksualaca Trudoa i Sancheza, arkuspedofila Macrona, uhatog meteroseksualca Kurtza, zelenog Sholtza, svih pedofila i homoseksualaca iz Nizozemske i Skandinavije, onih premjerki Finske i Estonije koje po turističkim brodovima pokazuju sise... Ako netko podržava vrijednosti vrijednosti koje promoviraju ti ljudi, onda mi je jasno da je uz Ukrajinu. A takvih je golema većina ovdašnjih diskusanata iz Hrvatske.

Ali mi nisu jasni hrvatski konzervativni birači koji su protiv pederskih brakova, rodne ideologije u školama... Čudi me da su takvi uz Ukrajinu...
Jer isti su ljudi organizirali i financirali puč na Majdanu i danas financiraju, potiču rat i huškaju na rat reko svojih meija, i s druge strane preko svojih emisara i medija nameću rodnu ideologiju u hrvatsko (ne samo hrvatsko) društvo... Većina to u Hrvatskoj ne shvaća (ili bolje rečeno ne želi shvatiti), jer se ne može osloboditi iz tridesetljetne zamke Srbija=Rusija=agresor.

I kad s takvima ja počinjem diskusiju u ratu u Ukrajini, iznesem desetine i desetine argumenata... I nakon 10, 15 minuta diskusija se vrati na ono početno "Ali Putin je 22. veljače 2022 napao Ukrajinu" I s tim datumom počinje povijest. Nema dalje.
pa da...sve što više čtam ove ovde sve manje verujem svojim rečima

Ма неће Руси да их одвале од батина, знају да главни удар НАТО пакта тек предстоји. Чувају се за "финале". Ја сам у почетку рата псовао Русе зашто су килави и неспособни. После сам увидео да им је ово тактика изнуривања противника. Видећеш идуће године и оне тамо.....кад све ове ливаде и њиве постану полушума какав ће тек онда фајт да настане.

ZELENSKI O SITUACIJI NA FRONTU: Borbe teške, ali ukrajinske snage dominiraju

Бухаха

Шмрррррк

manipule-edilmis-versiyonu-1.jpg

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back