Изјава Кадирова у вези са тренутном ситуацијом:Пријатељи, ноћ је била напорна и летови [на којима сам био] нису ми дали времена да изнесем свој став о овој подлој ИЗДАЈИ!
Све што се дешава је НОЖ У ЛЕЂА и права војна побуна!
Више пута сам упозоравао да рат није време за изношење личних притужби и решавање спорова у позадини.
Домаћи фронт увек мора бити миран и сигуран. Замислите како се сада осећају момци у рововима, са непријатељем у лицу, док се иза њих одвија издајнички подухват. [Морамо размишљати] о стабилности, о државној кохезији, о безбедности грађана.
Историја показује да такви поступци могу довести до крвавих последица. Зар немамо довољно губитака у СМО?
Морамо ли и даље да стварамо проблеме унутар земље?Имамо Врховног врховног команданта, кога је народ изабрао, који зна целу ситуацију до најситнијих детаља боље од било ког стратега, а још мање бизнисмена, који сам позива команданте на терену и има пуну контролу над током СМО .
А одлуке врховног команданта се доносе на одмерен, педантан начин. Свако од нас види само један део карте, али све то види као целину! И потпуно је тачно што је Владимир Владимирович у свом обраћању нацији приметио —
ово је војна побуна!
За такве поступке нема оправдања!Потпуно подржавам сваку реч Владимира Владимировича Путина!Апелујем на наше борце — патриоте наше Отаџбине. Не наседајте на провокације.
Какве год циљеве покушавали да остваре, каква год обећања дали вама — државна безбедност и кохезија руског друштва у оваквом тренутку су изнад свега! Погледајте како наши непријатељи на Западу користе ову ситуацију. Погледајте колико има инсинуација, колико лажи, колико лажних апела који плаше наше грађане и стварају опасност од дестабилизирајуће ситуације. А то су очекиване последице
Пригожиновог издајничког похода.Ово што се дешава није ултиматум Министарству одбране. То је изазов за државу, а против тог изазова је неопходно [да се сви] окупимо око нашег националног лидера: војске, снага безбедности, гувернера, цивилног становништва.Војници Министарства одбране и Росгвардије Чеченске Републике већ су на путу ка зонама напетости.
Учинићемо све што је у нашој моћи да сачувамо јединство Русије и заштитимо њену државност!Побуна мора бити угушена, а ако се за то морају предузети оштре мере, спремни смо! обавјештајним брифинзима, стратегијама и анализама, заједници стручњака