Bojan_BRT
Buduća legenda
- Poruka
- 31.100
Dok im je Vagner satirao vojsku Rusi su pravili linije odbrane,sad se i vidi posledica stradanja u Bahmutu.al pazi to je grad tvrđava a ovo jbte pravi front..
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Dok im je Vagner satirao vojsku Rusi su pravili linije odbrane,sad se i vidi posledica stradanja u Bahmutu.al pazi to je grad tvrđava a ovo jbte pravi front..
Ahmat sila ulazi opet u igruDok im je Vagner satirao vojsku Rusi su pravili linije odbrane,sad se i vidi posledica stradanja u Bahmutu.
100 metara u tvornici crveni oktobar 1942. je značilo poraz ili pobjedu u ww2Da me ne mrzi da im nadjem postove kad su se sprdali za 50-100 m napredovanja Vagnera u Bahmutu.
Koji pacenici,svasta danas ima pristup internetu.
Cuj sad to.Ukrajina je 10 armija na svetu ..potpomognuta eu fašistima i milijardama koje dobija nije za potcenjivanje.. Rusi sa pola snage jbu mater Ukrajini i nato fašistima usput.. nigde im se ne žuri..
ostaće zabeleženo u istoriji ratovanja da je u ovom ratu privatna vojska koja u suštini i nije vojska pobedila regularnu armiju Ukrajine u možda i najvećoj bitki u celom ratuDok im je Vagner satirao vojsku Rusi su pravili linije odbrane,sad se i vidi posledica stradanja u Bahmutu.
Ruska nemoć? pa ako su nemoćni što ih Ukrajinci ne isteraju iz Ukrajine i ne oslobode sve svoje teritorije? šta čekaju? još 200 leoparda? ili još 20 F16? hahaCuj sad to.
Prije SVO po izdatcima za obranu nisu bili ni u Top 20.Nastavite da trazite isprikeza rusku nemoc.
Ruse vise nitko ne shvaca ozbiljno. Caksei ODKB clanovi sprdaju sa Rusijom, koja na globalnom planu zadugo nece vise imati sta da kaze.
Citiram jedan realniji komentar sa komsijskog foruma,retko se javlja ali uvek napise konkretno bez navijackog stava.
"
Drago mi je kad nakon prvih slika uništene ratne tehnike i malodušja koje je zavladalo na ovom našem forumu ljudi čim su Ukrajinci uzeli prva sela kreću s euforijom, ali ajmo malo stati na loptu.
Osobno vjerujem da Ukrajinci od početka svibnja pokušavaju preuzeti, ili su preuzeli incijativu na bojištu. Većina promatrača smatra kako su Ukrajinci od polovice svibnja u ofenzivnim djelovanjima i kako otad imaju inicijativu na boljištu, a čak i oni koji su sve negirali smatraju kako su Ukrajinci bar u zadnjih desetak dana u ofenzivi i kako ona još nije dosegla svoju punu snagu, ali je posve sigurno kako će i to nastupiti.
Predlažem da sagledamo što se zbilo otad.
Kremina-Svatove: nije se zbilo ništa. Puno se pisalo i pričao, ali se nije zbilo baš ništa značajno osim što su Rusi nešto napredovali do rijeke, a kao i prešli Oskil, ali sve je to zapravo ništa.
Siversk:
Ovdje se najavljivalo svašta, došli su i tik-tokeri Rame Kadirova, ali osim zauzimanja tri kuće u Spirneu i jednog brda pored gornje Bilohorivke od Rusa ništa, a i ukrajinski prodori prema Soledaru bučno i pompozno najavljivani su završili s velikim gubitcima i s vraćene tri kuće u selu Sakko i Vansetti.
Bakhmut:
Kad je Žena Prigožin svečao objavio da je uzet Bakhmut ako pamtite jedan američki general, u mirovini čini mi se, mu je svečano čestitao i objavio da su sada opkoljeni. Nisu. Još i sad, nakon mjesec dana Ukrajinci su u izbočini, a Rusi su im s tri strane. Na sjevernom krilu su Ukrajinci uzeli neke položaje na cesti od Slavyanska, makli Ruse malo dalje od kanala i uzeli su desetak kuća koje su Rusi bili uzeli u Orikhovo Vasylivki. Najveći uspjeh ovdje je zauzeće uzvisine južno od Berkhivske akumulacije. Berkhivku nisu uzeli, a niti Yahidne, a priča o Krasnoj Hori nema veze s zdravim razumom.
Na južnom krilu su u proteklih mjesec dana Ukrajinci uspjeli potjerati Ruse preko kanala i to je sve. Sve karte su bacili na uzimanje Klischiivke. Trebala je pasti za dva dana. Ta su se dva dana otegla na tri-četiri tjedna i sve je razvidnije da od tog nema ništa, tim više što je dio jedinica koji je ovdje izvodio napadna djelovanja prebačen na jug. Pisalo se dijelovima 93. brigade i dijelovima 3. jurišne. Ako se mene pita Ukrajinci su ovdje osigurali da Rusi ne mogu iz Bakhmuta dalje prema sjeveru i zapadu i to je sve. Ne znam, možda se varam, ali meni se to tako čini. Hana maliar može pričati bajke o tome da Rusi u bakhmutu samo što nisu opkoljeni, ali stvarnost je zasad ne podržava.
Avdiivka:
Rusi su ovdje nešto drkeljali i svjetski pušili, a onda su Ukrajinci uzvratili i nisu se baš proslavili, ali mislim da i tu kao kod Bakhmuta ono što su najavljivali nije bio pravi cilj, pravi cilj je bilol iscrpiti i zaustaviti Ruse da ne pokušavaju s daljnjim napadima i u tome su uspjeli. Rusi povremeno i dalje nešto tu mandrljaju, ali sve to žali Bože.
Marinka:
Nakon što su napokon uzeli 70% grada Rusi su uveli Ramine tik-tokere u igru, valjda da se i ovi nečim mogu pohvaliit. Napredovali su 100-200 metara i the end. Rusi sad drže 80% grada i to je sve. Ful se isplatilo. Tik-tok publika pati, novih uradaka nema.
Vuhledar:
Ukrajinci su tu kao nešto napali, nešto probali, imali uspjehe, kad se podvuče crta ovladali su poljima oko Vuhledara, napredovali od grada 200-300 metara, ali Pavlivka i Mykilske, kao i one vikendice istočno od Vuhledara drže Rusi, još uvijek.
Velika Novosilka:
Juriš na područje južno i područje između Vuhledara i Velike Novosilke je bar u ovih 10-ak dana bio highlight ukrajinskih operacija. Ušli su u sviu zonu u ovome dijelu i krenuli. Novodonetske je išlo iz ruke u ruku i trenutno ga drže Rusi. Duboki prodor ovim pravcem nije prošao, veliko razbijanje klina nije prošlo i Ukrajinci su malo smanjili obuhvat. Uspjeli su očistiti sela južno od Velike Novosilkne i maknuti istočni dio klina, ali onaj, zapadni, viši i bitniji nisu uspjeli riješiti iako ga stišću i sa istoka i zapada. Ovdje je uzeto 6-7 sela, ali Rusi nisu nešto katastrofalno potučeni. Koliko čitam napredovanje preko granica sive zone ovdje iznosi 3 do 7 kilometara. U desetak dana. Nadamo se da će to ići brže, ali opet nisam u to siguran.
Hulyaipole-Orikhiv-Kamyanske:
Ovdje imam osjećaj da Ukrajinci samo izviđaju.Nemam drugog objašnjenja. Ušli jesu u sivu zonu i nešto iz nje pokušavaju poglavito prema Robotynama i Dorozhnyanki, ali ne vidim nekih pomaka osim standarnog "sve smo bliže" i "uskoro ćemo tamo biti". Danas su napokon osigurali Lobkove i sad će vjerovatno pokušati ići dalje, sve drugo se zbiva još uvijek na rubu sive zone koju su sad u ovome području preuzeli Ukrajinci. Moguće da Ukrajinci ubace nekog asa iz rukama u igru i sve nas iznenade, ali ja trenutno osim puno priče vidim malo toga.
I onda se na kraju jučer javi Mihailo Podolyak koji svečao objavi da Ukrajinci još nisu započeli kontraofanzivu nego tek traže slabe točke u rukom rasporedu. Čovjek stječe dojam da su Ukrajinci u ofanzivi kad im ide, a kad malo zapne onda ona još nije počela.
Dnjepar se pomalo vraća u korito. Proukrajinci sad odjenom vide svugdje pogodna mjesta za desant na istočnu obalu, po njima je ta obala prazna jer su Rusi prebacili snage na sjever i jug zbog velikih gubitaka, uglavnom kad za tjedan-dva-tri Ukrajinci pređu Dnjepar priča s Rusima je završena, uključivo Krim. Živi bili, pa vidili.
Primijetio sam još jednu stvar, highlight fimića je dugo vremena bio kako dronovi ubacuiju bombe u rovove i bunkere, sad se to malo pogubilo, opet imamo više slika tehnike i sličnog. Ovo je vjerovatno posljedica ipak nekakvih napadnih djelovanja i kakvih-takvih pomaka vojske."![]()
Ja ne znam u kojim iluzijama vi zivite.zahebali su se zapadnjaci...sada moraju da ratuju u ukrajini....nemaju potencijala za globalne zamahe...ostatak planete prepušten je kini...
Nemoc u globalnom kontekstu.Ruska nemoć? pa ako su nemoćni što ih Ukrajinci ne isteraju iz Ukrajine i ne oslobode sve svoje teritorije? šta čekaju? još 200 leoparda? ili još 20 F16? haha
Nemoc u globalnom kontekstu.
Rusija sebi vidi kao globalnu silu i zeli da igra u ligi sampiona geopolitike, ali svojim djelovanjem demostrira da ni regionalno ne mogu demonstrirati moc.
ne lupajNemoc u globalnom kontekstu.
Rusija sebi vidi kao globalnu silu i zeli da igra u ligi sampiona geopolitike, ali svojim djelovanjem demostrira da ni regionalno ne mogu demonstrirati moc.
Fora je sto njegove postove niko ne citira niti ulazi u raspravu,jednostavno ga kuliraju,kontam iz razloga sto su tamo admini strogi i odma lete sankcije.E ajde vidi tamo da se menjamo
Damo im pet ovih naših za ovog jednog, sa ovim čovekom se može diskutovati, pročitati svašta nešto korisno i pametno.
Čovek čita, prati, promišlja i zaključuje nije zatupasti sejač providne propagande.
Dakle dajemo pet za njega jednoga i doplaćujemo u kešu koliko treba.
Rusija globalno nemoćna..haha kakav debilizam..zato volim da dođem ovde s vremena na vreme da smejem glupostimavole ljudi holivud pa to ti je...glavna kaubojska propaganda
puko je kao kokica...nema više !
Ahmat i neke sveze Vagner jedinice su u Belgorodskoj oblasti.Pisao sam o tome pre par dana,sinoc Kadirov zvanicno potvrdio.Ahmat sila ulazi opet u igru
I ovo je tovarenje zapada dok Vagner obucava nove regrute uveliko.Prigož dok ne reši nesuglasice sa Putinom, čeka...
mnogo se zamerio Putinu....Fucck !!