Rat u Ukrajini (25)

Koji od ishoda vam je najverovatniji?

• Ukupno glasova
    119
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Polkovnik geskikt :kafa:

1686927910489.png

Problem je što ta Zaharova ima neku visoku funkciju u državi, da je neka kafanska ludača, sve okej, takvih ima koliko god.
Ali njen stav je stav ruske države.
I onda se netko pita zašto ovakva Rusija mora biti uništena?
U davnoj Rusiji, u zemlji dalekoj,Živela je jedna Zaharova, kažu, visoko rangirana u vlasti tamo.Njene reči izazivaju smeh i zabavu,Jer svašta priča, kao u kafanskoj galami.

Kaže da Ukrajina šalje organe u zamenu za oružje,Da vade dečje organe, kao iz strašne priče.Ali znajte, dragi ljudi, to je samo fantazija,Ili neka kafanska ludnica, bez ikakve osnove i vrednosti.

Rusija, o Rusija, zašto takvu imaš predstavnicu?Koja baca senku na tvoje ime i čast.Ali ne brinite, dragi prijatelji moji,Rusija nije jedna žena, već zemlja puna raznolikosti.

Uvek će biti onih koji izgovaraju lude reči,Ali to ne znači da su one istina ili sudbonosne.Neka se smeju i pričaju svoje priče,Mi ćemo ostati hrabri i istrajni u svojoj slobodi.

Zato ne brinite za sudbinu Rusije,Jer ona je mnogo veća i snažnija od jedne osobe.Neka se smeh čuje u našim pesmama,I neka se širi ljubav, a ne mržnja i drama.

U Rusiji ima toliko lepote i bogatstva,U njenom narodu, kulturi i tradiciji.Ne dajmo da nas obuzmu negativnosti,Već radujmo se svemu što nam pruža sloboda i život.

Tako, dragi moji, nek' se smeju i zabavljaju,Mi ćemo biti istinski svedoci prave istine.Rusija će opstati, iako ponekad kroz oluje prolazi,Jer snaga njene duše ne može se uništiti ni sa najveće visine.

12. 7. 2023. sam napisao kao datum izlaska Ukrainaca na Azovsko more...
Ti si nešto jako nervozan oko tog datuma, htio bi da bude prije?
Da se agonija ruskog kolapsa prekine? :kafa:
Troluj, troluj, prvo je bilo 96 do Berđanska, posle do Azovskog mora”, pa sad do sedmog. Nzm samo koje godine. Ne zaboravi da staviš geološku epohu, možda im nekad i uspe. :D

Rusija je prebacila prvi kontingent nuklearno naoružanja u Belorusiju, ali do kraja leta i godine završiće do kraja prebacivanje taktičkog nuklearnog naoružanja, rekao je Putin.
Putin: Rusija ima više nuklearnog naoružanja nego NATO, oni žele da ga mi smanjimo - neka idu dođavola!
On je dodao da nije neophodno da Rusija upotrebi nuklearno oružje, ali je upozorio:
"Primena nuklearnog naoružanja je teoretski moguća ako se pojavi pretnja po opstanak ruske države."
Sjedinjene Države su, primenivši jednom nuklearno oružje, napravile presedan, istakao je Putin.
Zapad nije želeo da razgovara sa Rusijom, ali želeće, a mi ćemo videti kada ćemo i o čemu s njima razgovarati, rekao je Putin.
Napadi Ukrajinaca na Belgorodsku oblast, Kremlj su pokušaji Kijeva da se Rusija isprovocira na ozbiljnije i snažnije delovanje.

Putin je rekao da Rusija praktično nema kontakte sa SAD ali nije od njih odustala.
"Praktično nemamo nikakve kontakte sa SAD. Oni su jednostavno prebacili dijalog na polje isporuka oružja. Ali mi ćemo sada spaliti sve što su isporučili, videćemo šta će biti dalje. Skoro 30 odsto teške oklopne tehnike je uništeno", rekao je Putin.
"Ne isključujem mogućnost da bi stvari po pitanju Ukrajine možda krenule drugim putem da je u SAD bila druga administracija", rekao je on.
"Bajden je iskusan političar, nije na meni da ga učim. A mi ćemo raditi sve što je u skladu sa našim interesima i to će morati da prihvate", poručio Putin.
Izazovi u sferi bezbednosti sa kojima se suočavamo dovešće do toga da postanemo svesni da ona mora da bude jednaka za sve. Rusija nikada nije zatvorila vrata diplomatiji, istakao je Putin.
....
"Nikada ne dajem nikakve ocene o svojim kolegama, nikada ne govorim ništa o Zelenskom ali izaziva čuđenje kako je moguće podržavati tak neonacistički ološ", rekao je Putin.
Neki današnji svetski lideri nemaju čak ni fakultetsko obrazovanje.
...
Ruski predsednik objavio je da su i danas i juče uništeni tenkovi "leopard" koje je dobila ukrajinska vojska.
"Tenkovi gore", rekao je on.
O avionima F-16 za Kijev: Ako budu raspoređeni izvan granice videćemo kako ćemo ih uništavati, to je ozbiljna opasnost od daljeg uključivanja NATO.
...
Putin: NATO se uključuje u rat u Ukrajini.
....
https://lat.sputnikportal.rs/202306...rumu-u-sankt-peterburgu-video-1157277299.html

Predsednik Rusije Vladimir Putin obratio se učesnicima na Međunarodnom ekonomskom forumu u Sankt Peterburgu, koji se održava od 14. do 17. juna.

SAD su velika privreda, to je zasluga američkog naroda ali sadašnje rukovodstvo zloupotrebljava njihovo poverenje.
Koristeći dolar kao instrument borbe SAD uništavaju poverenje u tu valutu.

Zapad je sam sebe doveo na ivicu dramatičnog skoka inflacije, ubacujući novac u svoju privredu a sada pokušavaju da iskoriste Rusiju da prikriju svoje greške.

Odgovarajući dalje na pitanja, ruski predsednik je rekao da je Rusija počela sa preorijentacijom na tržišta Azije, Latinske Amerike i Afrike mnogo pre krize u Ukrajini.

"Oni koji govore da će Rusija postati zavisna od Kine već se sami odavno nalaze u toj poziciji", istakao je on.

Putin: Zapad ulaže maksimalne napore kako bi Rusija doživela strateški poraz na bojnom polju, čine sve što je u njihovoj moći.

Poljaci sanjaju kako da povrate zapadnu Ukrajinu, upozorava Putin. Sudeći po svemu, stvari vode ka tome.

Prema rečima moderatora, ništa tako ne nervira zapadne elite kao ono što Moskva govori o nacistima u ukrajinskom rukovodstvu.
Na pitanje kako se Putin odnosi prema tome što je predsednik Ukrajine Jevrejin, on je odgovorio:

"On nije Jevrejin. On je sramota jevrejskog naroda. To nije šala. Na pijedestal su kao heroji danas postavljeni neonacisti", istakao je Putin.

Rusija, kako je rekao, mora da se bori protiv toga jer najviše stradala u borbi protiv nacizma.
"Nikada to nećemo zaboraviti", rekao je Putin komentarišući snimke iz mesta Babji Jar gde tokom Drugom svetskog rata ubijeno na desetine hiljada Jevreja.

Na pitanje o ratu u Ukrajini, Putin je rekao da je rat u Ukrajini započeo ukrajinski režim uz podršku sponzora sa Zapada 2014. godine.
"O tome niko ne želi da priča, ali ja moram da podsetim. Trpeli smo skoro devet godina a zatim su naši partneri javno odustali od diplomatskog rešavanja i zato je to pitanje moralo da se rešava vojnim putem", rekao je Putin.
Nismo mi vukli partnere za nos, nego obrnuto, i to su i priznali.
"Tako da smo bili prinuđeni da upotrebimo Oružane snage", rekao je on podsetivši na sudbinu Minskih sporazuma.

Da. Kina i Indija su poznate hijene. Uopšte nisu kao države projektovane od strane Sovjeta, odnosno ove današnje Rusije. Isto tako sve i jedan južnoafrički političar je politički đak Moskve, koji sa ponosom ističe da su ih Rusi školovali i spremila za dan kada će crnci preuzeti vlast u Južnoj Africi. To su te hijene.
Zapravo, ove stvarne hijene, koje se skrivaju iza imena NATO pakta, kristalno jasno znaju gde se nalazi iskra slobode i svetlosti ovog sveta. Zato ovako bespoštedno kidišu na Ruse.
Gotovo u pravilnim vremenskim intervalima.
U međuvremenu, stasala deca koju su Rusi posejali svud po svetu.
Naravno da jesu, zemlje koje ni njihovo stanovnistvo ne interesuje a kamoli rusi. Sasvim logicno je da sve moras duplo jeftinije prodavati jer si izgubio trziste. Jesu li wagnerovci i kadirovci simbol te slobode ?

„Mnogi naši biznismeni su bili iznenađein zbog zamrzavanja imovine na Zapadu – to je razboništvo, srednjovekovlje“, rekao je Putin i podsetio na rusku izreku „Gde si se rodio, tu ti je i mesto“.

Zapad narušava sopstveni ugled nepravednom borbom protiv konkurenata
Zapadne zemlje „ukidaju“ sopstveni ugled zbog nepravedne borbe protiv konkurenata, rekao je Putin.

„Oni koji su nedobronamerni navikli su da izvlače ekstraprofit zbog svog monopola. Njima nisu potrebni konkurenti, oni sami zabijaju klinove u točkove“, upozorio je ruski predsednik.

Višepolarni svetski poredak se učvršćuje, to je neizbežan proces

Promene u svetu nose nepovratni, duboki karakter, i zbog toga je Rusiji potrebna proaktivna ekonomska politika, rekao je Putin.

Prema njegovim rečima, Rusija je dužna da razvija suverenu ekonomiju koja formira potražnju umesto da se na nju oslanja.

.
Немцима допиздела бламажа у борби за европске вредности у Запорожју...

.
Директор Рајнметала изјавио је да у 2023. неће бити у стању да испоруче обећане тенкове леопард јер су у складиштима и нису прошли сервис и провере.

Нека се спреме челенџери и леклерци, а меркаве и абрамси нека почну да гланцају чизме...

.

Can Russian 9M133 Kornet kill latest versions of Abrams, Leopard, Merkava, Challenger especially from the front?

ChatGPT
The 9M133 Kornet is an anti-tank missile developed by Russia. It is capable of penetrating armor, including that of the Abrams, Leopard, Merkava, and Challenger tanks. However, the effectiveness of the missile depends on various factors such as the angle of attack, the distance from the target, and the specific version of the tank. It is also important to note that tanks are often equipped with advanced defensive systems that can detect and intercept incoming missiles. Therefore, while the Kornet may be capable of damaging or destroying these tanks, it is not a guarantee of success.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back