Rat u Ukrajini (25)

Koji od ishoda vam je najverovatniji?

• Ukupno glasova
    119
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ne, stvaranje "ruskog sveta" je bilo zamišljeno sa integracijom Belarusije i Ukrajine i Rusku federaciju vremenom, prvo im je bilo potrebno instalirati nekog poput Lukašenka u Kijevu....
Devastirana Ukrajina im ne koristi...
Za stvaranje srpskog sveta si u pravu....samo ih je zeznulo pa ih je sada samo 5 milijuna ostalo na Balkanu...otišli trbuhom za kruhom

Pola ti hrvatske u irskoj

Konobarise

Амери принуђени да попусте...

20230615_095224.jpg

Da, modus operandi im je isti, samo je kvaka u tome, da im prazna i razrušena Ukrajina baš ne koristi, oni su željeli kompletnu Ukrajinu, te je polako rusificirati.
Ako pratiš zbivanja, Rusi su posle 2006 ustanovili EAEU kao ekvivalent EU, te ODKB kao ekvivalent NATO, ali su, kako bi rekao drug Tixi, prdnuli u čabar.

Eh, to je druga stvar što im plan o brzom i glatkom preuzimanju ukrajine nije uspio, da je uspio danas bi imao političke procese u ukrajini koji bi vodili tome da se ukrajina rusificira, makar sam ja mišljenja da je taj cijeli koncept stvaranja 'svijeta', bilo ruskog bilo srpskog, jednostavno anakron, ne postoji više način na koji bi se ukrajince rusificiralo, kao što ne postoji način da se recimo bošnjake srbizira, ili makedonce, čak ni crnogorce, povijesni procesi su utvrdili identitete i ne može se više taj identitet promijeniti, to se moglo možda prije 200 godina, danas se to više ne može, kad se jednom formira politički identitet ne može se samo tako lako uništiti ili promijeniti, i ovaj rat će samo dodatno učvrstiti ukrajinski politički identitet, tako da mislim da je putko napravio grešku stoljeća, uzalud kreči :kafa:

Gde su Budanov i Zaluzni? Zna li se sta? z:D
Jesam ja njihova mama Tixi, da bi trebao znati gdje su? Nisam, niti me ne interesiraju Putin i njegova kamarila, ni čarke na bojnom polju, te koliko tenkova je uništenih i koliko vojnika je stradalo zbog glupih velikoruskih ideja.
Sve što trebaš znati je, da su Rusi taj rat izgubili unapred, već 2014, jer je iza Rusa praktički gubitničko stoljeće - a poslednje iz čega su izašli kao gubitnici je tranzicija, prelazak iz planske privrede u tržišnu

Pola je Hrvatske u Irskoj, jer imaju tu mogućnost, da mogu živjeti i raditi gdje god hoće u EEA (EU+EFTA), dok vi srborusi te mogućnosti nemate.
Ali opet vam odobrimo radne dozvole pa radite u EEA, jer nam je potrebno na milijone radnika...
Greetings from the Land of the Free!
2023, za razliku od vas srborusa, zarobljenih u nekom od prošlih vekova - pa vi niste ni reformaciju i prosvetljenstvo još prošli....ccccc
....fali vam još puno do francuske revolucije....
to o “reformaciji i prosvetiteljstvu” je nemačka rasistička (racijalustička) teorija koju ste preuzeli. Probaj da sad lupetaš po EU o “renesansi, reformaciji i prosvetiteljstvu” pa da vidiš. Argumenti bivših velikih sila koji se više ni tamo ne gutaju - razvoj istočne Azije, pogotovu Kine (privreda DE čini dobru petinu kineske) je to učinilo komičnim lupetanjem, što je sad baš svakom tamo jasno, osim po kojoj dalabu. Da ne pominjem poređenje životnog standarda u Nemačkoj sa standardom u Kataru i UAE.

Maks Veber nije mogao da predvidi da će 100 posle njegovog trabunjanja u pisanoj formi o “protestantizmu i duhu kapitalizma” Kina da ima više nego duplo veći GDP nego UK, Nemačka i Francuska zajedno.

Eh, to je druga stvar što im plan o brzom i glatkom preuzimanju ukrajine nije uspio, da je uspio danas bi imao političke procese u ukrajini koji bi vodili tome da se ukrajina rusificira, makar sam ja mišljenja da je taj cijeli koncept stvaranja 'svijeta', bilo ruskog bilo srpskog, jednostavno anakron, ne postoji više način na koji bi se ukrajince rusificiralo, kao što ne postoji način da se recimo bošnjake srbizira, ili makedonce, čak ni crnogorce, povijesni procesi su utvrdili identitete i ne može se više taj identitet promijeniti, to se moglo možda prije 200 godina, danas se to više ne može, kad se jednom formira politički identitet ne može se samo tako lako uništiti ili promijeniti, i ovaj rat će samo dodatno učvrstiti ukrajinski politički identitet, tako da mislim da je putko napravio grešku stoljeća, uzalud kreči :kafa:
Danas jednostavno, nije više moguće služiti se metodama iz 19 veka, jedini problem je, da su tako Srbi, kao i Rusi mentalno zapeli negde u prošlosti...

Danas jednostavno, nije više moguće služiti se metodama iz 19 veka, jedini problem je, da su tako Srbi, kao i Rusi mentalno zapeli negde u prošlosti...

Upravo tako, danas imamo posla sa zaostalim slavenskim imperijalizmom, zaostalim u smislu da je zaostao kao relikt prošlosti u politikama nekih slavenskih država (znamo i kojih, jel' :klap:), dok su sve druge nekadašnje imperijalne sile odustale od imperijalizma, slavenski imperijalizam još postoji i zapravo uzrokuje ratove, a još će veći problem izgleda biti novonastajući kineski imperijalizam, pogotovo ako krene u neku konkretnu realizaciju, e to će onda biti svjetskog rata bez pardona...

Greetings from the Land of the Free!

to o “reformaciji i prosvetiteljstvu” je nemačka rasistička (racijalustička) teorija koju ste preuzeli. Probaj da sad lupetaš po EU o “renesansi, reformaciji i prosvetiteljstvu” pa da vidiš. Argumenti bivših velikih sila koji se više ni tamo ne gutaju - razvoj istočne Azije, pogotovu Kine (privreda DE čini dobru petinu kineske) je to učinilo komičnim lupetanjem, što je sad baš svakom tamo jasno, osim po kojoj dalabu. Da ne pominjem poređenje životnog standarda u Nemačkoj i npr Kataru i UAE.
Lepo živjeti na "zlom zapadu", jelte...
Ne, to je činjenica, narodi, koji su bili u sastavu Otomanskog i Ruskog carstva, jednostavno nisu prošli neke procese, koji su se dešavali u Evropi.
Samo Volkswagen ima preko 40 tvornica u Kini, što misliš, koliko ih imaju evropske i američke kompanije....današnju Kinu izgradio je baš taj tebi omraženi zapad, gde, gle čuda, i sam živiš :per:

Pola je Hrvatske u Irskoj, jer imaju tu mogućnost, da mogu živjeti i raditi gdje god hoće u EEA (EU+EFTA), dok vi srborusi te mogućnosti nemate.
Ali opet vam odobrimo radne dozvole pa radite u EEA, jer nam je potrebno na milijone radnika...
Kakvi vi i vaše potrebe.Vi ste migranti isto kao Avganistanci i Šrilančani.Evropa počinje u Sloveniji.Hrvati su balkanci.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back