Rat u Ukrajini (24)

Koji od četiri ishoda vam je najverovatniji?

• Ukupno glasova
    117
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nemam ja sta da nasedam ili da ne nasedam,ja se vodim logikom i matematikom.EU je izgubila Rusko trziste od 147000000 stanovnika i sve one resurse koje je dobijala po niskim cenama.Sad treba da nadje zamenu za to trziste i isto tako jeftine energente.Prosto,zar ne?
Zamjena dobavljaca vec izvrsena. Rusko trziste otpisano. Zavresna prica iz europske perspektive.

Iz ruske perspektive to naravno danas izgleda prilicno tuzno. Izgubili su trziste od milijardu ljudi sa oko 50% svjetskog BDP-a, preko 60 % svjetskog kapitala i preko 80% inovacija.

08530000-0a00-0242-629b-08daffaa0a6f_cx0_cy7_cw0_w1023_r1_s.jpg
Nekrofilija detected.

Nemam ja sta da nasedam ili da ne nasedam,ja se vodim logikom i matematikom.EU je izgubila Rusko trziste od 147000000 stanovnika i sve one resurse koje je dobijala po niskim cenama.Sad treba da nadje zamenu za to trziste i isto tako jeftine energente.Prosto,zar ne?
a kad na primer kina treba da odluči dali joj je bolje sa eu tržištem od 450 milijuna stanovnika i 2000 evra prosecne plate i rusije sa 147 milijuna stanovnika i 1000 evra plate?

Zamjena dobavljaca vec izvrsena. Rusko trziste otpisano. Zavresna prica iz europske perspektive.

Iz ruske perspektive to naravno danas izgleda prilicno tuzno. Izgubili su trziste od milijardu ljudi sa oko 50% svjetskog BDP-a, preko 60 % svjetskog kapitala i preko 80% inovacija.
Aj da ti i ja bacimo koji dinar na sto i da se opkladimo da ce EU fanatici za neko vreme progutati svoj ponos i otici u Moskvu po ugovor o snabdevanju energentima?

Aj da ti i ja bacimo koji dinar na sto i da se opkladimo da ce EU fanatici za neko vreme progutati svoj ponos i otici u Moskvu po ugovor o snabdevanju energentima?
Samo ako u Kremlju bude nova prozapadna marionetska vlada. A cak ni onda ne vjerujem da ce Europljani kupuvati niti polovinu onoga sto su kupovali prije 2022. Diverzifikacija je uveloko u toku i prave se dugorocni ugovori sa novim dobavljacima i ulaze se masovno u energetsku efikasnost. Rusi ce ostati da leze na milijardama neiskoristenih kubnih metara plina.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back