Rat u Ukrajini (23)

Koji će biti ishod ukrajinske kontraofanzive?

• Ukupno glasova
    110
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pa zašto nisu dali garancije bezbjednosti da neće biti NATO raketa srednjeg dometa u Ukrajini?

Ako nisu planirali napasti zašto bi garancije bile problem?
Kakve garancije? Sto sad NATO ne napadne? Sad bi bila prava prilika. Mogli bi sa vrlo malo resursa dokrajciti rusku vojsku. Mada milim da su je Ukrajinci manje vise vec dokrajcili.

шта добија Вагнер то и Укри
нијесам ничији навијач али нешто не вјерујем да им Вагнер остаје дужан 😷
Naravno da im ne ostaje dužan, gubitci su strašni na obe strane. Ali, ako gledaš nepristranski, zašto bi trošili ili Rusi ili Ukrajinci toliko žrtava i tehnike na jedan poprilično nebitni grad? Jedino objašnjenje, da su Ukrajinci namjerno tu vezali Wagner, da im ne pravi probleme drugdje na frontu, a Wagner se baš htio pokazati sa osvajanjem Bakhmuta te prikazati, da je efektivniji od regularnih jedinica, što mim nije uspelo, čak što više, pokazalo se, da su uprkos maksimalnom aganžovanju morali priznati nemoć i zatražiti pomoć regularnih jedinica ruske armije, a i nakon toga im ide kilavo.

Kakve garancije? Sto sad NATO ne napadne? Sad bi bila prava prilika. Mogli bi sa vrlo malo resursa dokrajciti rusku vojsku. Mada milim da su je Ukrajinci manje vise vec dokrajcili.
Da li si toliko odvojen od stvarnosti ili nam se tako qoorčiš jer je tvoja CRO “članica” (koju inače Stejt Department i Pentagon obavezno pitaju za dozvolu za sve, a i šta bi izvolevala da urade)?

Stavi prst na čelo, pa pomisli koliko bi Americi bilo pametno da ovo priredi samoj sebi samo zato što bi to snašlo Poljsku, Litvaniju, Estoniju, Letoniju i Ukropistan? Ajde kaži, baš me zanima šta ćeš da smisliš a da ne budeš sam svestan da se qoorčiš:

Poslednja izmena:
Najveći strah NATO je raspad Rusije, sa tim ne mislim raspad na više država, nego raspad sistema. Totalni poraz u Ukrajini bi mogao značiti haos u samoj Rusiji a sa tim je upitno ko će kontrolirati nuklearni arsenal. Što ako dođe pod komandu nekog manijaka? Zbog toga NATO podupire Ukrajinu minimalno, samo toliko, koliko je potrebno, da Rusija ne pobedi, te ne dobije dodatne ambicije za osvajanjem i dugih teritorija, ali opet ne previše, da ne dožive totalnu katastrofu.

Naravno da im ne ostaje dužan, gubitci su strašni na obe strane. Ali, ako gledaš nepristranski, zašto bi trošili ili Rusi ili Ukrajinci toliko žrtava i tehnike na jedan poprilično nebitni grad? Jedino objašnjenje, da su Ukrajinci namjerno tu vezali Wagner, da im ne pravi probleme drugdje na frontu, a Wagner se baš htio pokazati sa osvajanjem Bakhmuta te prikazati, da je efektivniji od regularnih jedinica, što mim nije uspelo, čak što više, pokazalo se, da su uprkos maksimalnom aganžovanju morali priznati nemoć i zatražiti pomoć regularnih jedinica ruske armije, a i nakon toga im ide kilavo.
Nema tu “jedinih objašnjenja” - Časov Jar i Konstantonovka skoro uopšte nemaju visokih zgrada i borba sa Wagnerom, Rosgvardijom i VDV u takvim mestima bi bila mnogo krvavija. Kad pucaš protivtenkovskom raketom, mitraljezom ili PA topom sa viših spratova neke zgrade kao da imaš malo poveću prednost, šta misliš?

Poslednja izmena:
A budale lika...pa nema raketa u Ukrajini niti ih mogu postaviti i nemaju prednost.

To da je "pravo vrijeme" i da je "Rusija slaba" je samo u tvojoj bolesnoj glavi i u mržnji prema njima to nema veze sa RL-om.

Nemaš odgovor na to zašto nisu date garancije Rusiji i tako izbjegnut rat? Ok, nisam ni mislio da imaš.

Najveći strah NATO je raspad Rusije, sa tim ne mislim raspad na više država, nego raspad sistema. Totalni poraz u Ukrajini bi mogao značiti haos u samoj Rusiji a sa tim je upitno ko će kontrolirati nuklearni arsenal. Što ako dođe pod komandu nekog manijaka? Zbog toga NATO podupire Ukrajinu minimalno, samo toliko, koliko je potrebno, da Rusija ne pobedi, te ne dobije dodatne ambicije za osvajanjem i dugih teritorija, ali opet ne previše, da ne dožive totalnu katastrofu.
Proveri značenje reci “racionalizacija”.

:hahaha: :hahaha: :hahaha:

Из угла Игора Дамјановића Контроверзе око параде - совјетско и православно заједно 10. 5. 2023. in4snet

ИН4С Национална ТВ - Добродошли!

Из угла Игора Дамјановића
Епизода #5
Контроверзе око параде - совјетско и православно заједно у руској армији

Наш дописник из Русије и Украјине Игор Дамјановић у свом новом, 5. по реду осврту о рату Русије и Украјине, анализирао је контроверзе које су пратиле јучерашњу параду побједе у Москви, одсуство тенкова, авиона и честитке пресједника НР Кине Си Ђинпинга.

Дамјановић се у овом осврту позабавио и феноменом обједињавања совјетске и православне традиције код руских војника на фронту.

На ову тему чути можете чути ексклузивне коментаре официра и војника са фронта, познатог руског пјевача Алексеја Подубног - Џанга и монаха Кирпијана - ратног инвалида, пуковника и Хероја Совјетског Савеза.

Пратите нас уживо и на Телеграм каналу

http://t.me/rat1uzivo

A budale lika...pa nema raketa u Ukrajini niti ih mogu postaviti i nemaju prednost.

To da je "pravo vrijeme" i da je "Rusija slaba" je samo u tvojoj bolesnoj glavi i u mržnji prema njima to nema veze sa RL-om.

Nemaš odgovor na to zašto nisu date garancije Rusiji i tako izbjegnut rat? Ok, nisam ni mislio da imaš.
Ne, nego ti nemas odgovor zasto sada ne napadnu ako vec planirali nekad u buducnosti kako ti kazes. Naravno da je Rusija slaba. SVO je razotkrila sve slabosti ruske vojske, koje se muci da osvoji pogranicne gradove. Sad bi bila prava prilika napasti, zar ne.

Nema tu “jedinih objašnjenja” - Časov Jar i Konstantonovka skoro uopšte nemaju visokih zgrada i borba sa Wagnerom, Rosgvardijom i VDV u takvim mestima bi bila mnogo krvavija. Kad pucaš protivtenkovskom raketom, mitraljezom ili PA topom sa viših spratova nege zgrade kao da imaš malo poveću prednost, šta misliš?
Uopšte nisu važne lokalne borbe, zbog toga ih nikada ne komentarišem. Važna je "globalna" strategija na kompletnom frontu. Samo dešavanje u Bakhmutu nebitno je za Ruse ili za Ukrajince, ali je bitno za Wagner, odnosno njegovu reputaciju.
Mislim, da tebi nije jasno zašto su Rusi taj rat unapred izgubili. Potegni situaciju sa Njemačkom 1939 ili Srbijom 1991, možda skužiš.

Da li si toliko odvojen od stvarnosti ili nam se tako qoorčiš jer je tvoja CRO “članica” (koju inače Stejt Department i Pentagon obavezno pitaju za dozvolu za sve, a i šta bi izvolevala da urade)?

Stavi prst na čelo, pa pomisli koliko bi Americi bilo pametno da ovo priredi samoj sebi samo zato što bi to snašlo Poljsku, Litvaniju, Estoniju, Letoniju i Ukropistan? Ajde kaži, baš me zanima šta ćeš da smisliš a da ne budeš sam svestan da se qoorčiš:

Ne budi smjesam. Pa moj argument je taj da zapad nikad nije ni htjeo napadati Rusiji. Da su htjeli, valjda bi ulagali u obranu, a ne smanjivali vojne budzete kontinuinirano zadnjih 30 godina.

Mada ne iskljucujem da ce poslati vojsku kada u Moskvi dodje do nove revolucije, kada Rusi shvat da ih je Putin unazadio 50 godina.

Poslednja izmena:
Ne, nego ti nemas odgovor zasto sada ne napadnu ako vec planirali nekad u buducnosti kako ti kazes. Naravno da je Rusija slaba. SVO je razotkrila sve slabosti ruske vojske, koje se muci da osvoji pogranicne gradove. Sad bi bila prava prilika napasti, zar ne.
Imam ja odgovor i on je dokaz da lažeš.
Da je Rusija slaba napali bi je. Da je Ukrajina upla u NATO imala bi rakete presretače u njoj i bilo bi lakše napasti Ruse.

SVO se odvija po planu a Bahmut je još 700 metara ukrajinski.

Lupetaš i lažeš, odgovor nemaš pa pokušavaš skrenuti priču.

Sad je trenutak ali jajarski NATO ne sme da napadne...

Kad je napadao Srbiju popisao je svo oružje koje smo tada imali i uverio se da neće imati velike gubitke.
Takođe ima uvid i u oružje koje poseduje Rusija...

Eto ti odgovora, ne treba ti više od par sinapsi da doneseš zaključak.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back