Rat u Ukrajini (21)

Da li će se rat proširiti van Ukrajine?

• Ukupno glasova
    119
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
probaj sa poljskom okupacijom moskve koja je trajala 2 godine, od 1610 (kad su šveđani napustili moskvu) do 1612
To su sve bile carevine ili kraljevstva i jos se vodila borba oko teritorija.Ja sam ono rekao u kontekstu novije istorije.Nisam rekao da su Rusi nepobedivi,nisam.Ali,od kada je postala moderna drzava,od kada je u ovim novijim granicama,niko joj nije usao u prestonicu.I nece.

Za razliku od Evropljana koji nikada nisu bili sa vojskom u Moskvi, Rusi su bili i u Berlinu i u Parizu.

To su sve bile carevine ili kraljevstva i jos se vodila borba oko teritorija.Ja sam ono rekao u kontekstu novije istorije.Nisam rekao da su Rusi nepobedivi,nisam.Ali,od kada je postala moderna drzava,od kada je u ovim novijim granicama,niko joj nije usao u prestonicu.I nece.
a u pariz kad to uđoše rusi??

FB_IMG_1679008797433.jpg

Bolje da su Rusi ,ako je to moguće ,dogovorili sa Ukrajinskim glavnim Generalom ( zaobišli Zelenog) o predaji Ukrajinaca i garancijama za njih , nego što tamo stradaju jedni i drugi.
......................................................................................
Ako nije moguće , Bahmut će Rusi osvojiti na malo teži način , ali osvojiti u potpunosti. .
Sumnjam da će Rusija ići drastično dalje - na druge gradove , jer bitna je zona razgraničenja izmedju Ruskog Bahmuta i sledećih Ukro oblasti ( gradova) da ne bi mogli jedni druge da gadjaju artiljerijom.
Ne verujem u priče o stepi i dolasku stepom do Kijeva. Jer to može i sa druge strane da su Rusi hteli.
Nemoguće, dogovor se napravi tako što Ukrima ode nekoliko gradova, onda krenu taktičke, a onda se objavi da Ukri kojo preferiraju redovnu sudsku proceduru mogu da polože oružje tu i tu, do tad i tad. Nikakvo cifranje sa Ukropistanom.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back