Rat u Ukrajini (21)

Da li će se rat proširiti van Ukrajine?

• Ukupno glasova
    119
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Klip je napravljen od Rusa, koji živi u Rusiji, i nije jedini, a ima još uvek dovoljno ljudi, koji imaju muda uprkos represiji iznjeti to što misle. Inaće, oni, koji nemaju muda kažu, da su apolitički...
Sve je to ok, ali zašto on nije u zatvoru ili nešto još gore? Kako ovaj poslednji Rus nije u zatvoru ili nešto još gore?

Nešto ne štima u tvom narativu...

Problem sa vama putinofilima jest, da uopće ne znate zašto je zapravo Rusija pokrenula rat u Ukrajini. Ne, nije zbog tamošnjih Rusa, niti zbog ugroženosti od strane NATO pakta, nego zbog toga, jer je Ukrajina planirala započeti eksploataciju gasnih polja 2014 i tako oduzeti dobar dio gasnog kolača Rusiji u snabdevanju EU gasom. Sve ostalo su bajke za malu djecu, odnosno vas putinofile.
Inaće, ruski Rusi su "oslobodili" ukrajinske Ruse njihovih kuća, stanova, radnih mesta, infrastrukture....a dosta njih i njihovog života.....
Mene ne zanima tvoje mišljenje, ja sam te pitao prostu stvar i nisi mi odgovorio.

Zašto nisu date garancije, ako već niko nije planirao napasti Rusiju i Putin sve umišlja, garancije bezbjednosti čime bi se izbjegao rat.

To sam ja tebe pitao a ne da mi ovde pišeš neke mantre i gluposti tipa "gas, EU, p.m. i sl."

Zašto ti je teško voditi argumentovanu diskusiju?!

Siguran si da su Rusi???
Ma vidi se da jesu Rusi, očekivani su odgovori - dosta dvadesetogodišnjaka koji ne razmišljaju o geopolitici i vole putovanja nemaju širi pogled na stvari i kažu "meni oni nisu neprijatelji" što je ok za taj uzrast. Ovi stariji opet imaju svest o tome šta se ustvari dešava, samo ovaj poslednji priča poput naših domaćih "evropejaca", što je takođe ok, uvek ima takvih. Pogledaj klip, on je izvukao samo ono malo što mu odgovara.

Hvala, uzeto na znanje.
A sada da se vratimo na argumente.
Rusiji nije data garancija bezbjednosti. Sličnu je tražila SAD kada su bile ruske rakete na Kubi. Situacija identična ovoj.

Sa tim da su na Kubi bile rakete a u Ukrajini nisu ali to ne mjenja suštinu, pitanje je zašto Ukrajina nije garantovala da neće biti?

Zašto? Stalno se vrtimo oko tog zašto? Ima li iko od vas razuman odgovor?

Pa represija je gdje svako ko progovori protiv Putina ide u zatvor osim ovog sa snimka. Tamo iz lijevo čeka marica da ga odvede čim završi.

Eto to ti je suština njegovog posta.
Idi u Moskvu i protestiraj protiv rata u Ukrajini, pa nam javi tvoje iskustvo.
Za razliku od Beograda, gde možeš protestovati protiv ili za što god želiš, završit ćeš u čuzi za duži period.

Pa represija je gdje svako ko progovori protiv Putina ide u zatvor osim ovog sa snimka. Tamo iz lijevo čeka marica da ga odvede čim završi.

Eto to ti je suština njegovog posta.
Bilo bi lepo da nam da sličan snimak iz Kijeva ili Lavova gde voditelj pita prolaznike "zašto Zelenski odbija pregovore sa Rusima" a onda neko od njih kaže nešto protiv Zelenskog. Čudno ali ja te snimke iz svetle i nadasve demokratske Ukrajine još nisam video.

Za razliku od Beograda, gde možeš protestovati protiv ili za što god želiš, završit ćeš u čuzi za duži period.
Teraš nas da u Moskvi protestvujemo protiv rata u Ukrajini, a mi podržavamo SVO?

Zašto ti ne odeš u Lavov da glasno tražiš samo pregovore sa Rusijom, ništa više?

Kaži nam, šta misliš da bi ti se dogodilo?

A sada da se vratimo na argumente.
Rusiji nije data garancija bezbjednosti. Sličnu je tražila SAD kada su bile ruske rakete na Kubi. Situacija identična ovoj.

Sa tim da su na Kubi bile rakete a u Ukrajini nisu ali to ne mjenja suštinu, pitanje je zašto Ukrajina nije garantovala da neće biti?

Zašto? Stalno se vrtimo oko tog zašto? Ima li iko od vas razuman odgovor?
Rusija ne može kreirati sudbinu Ukrajincima!!!
Utupite si u glavu, da niko ne želi, da bude zajedno sa Rusima i da oni, koji jesu u ruskom zagrljaju danas, gledaju da se ga otarase što brže moguće.

Vratimo se mi argumentima i diskusiji koja je tema a to je rat u Ukrajini.

Dokle ću čekati tvoj odgovor zašto se Rusiji nisu ponudile nikakve garancije ako to ništa ne košta Ukrajinu i zapad?

Zašto?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back