Rat u Ukrajini (21)

Da li će se rat proširiti van Ukrajine?

• Ukupno glasova
    119
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Sta oznacava ta cudna rec "Dragovoljac" ?
драге воље на српском?
или ти волонтер звучи боље?

Али ја опет нисам изгубио присуствије духа , него одмах ступим у војску као драговољац , а од онога што ми беше Још остало од мога богаства издржавао сам и плаћао сам још два својевољца ( и на то имам свидјетељство од темишварско
стојан новаковић 1868

Онај , који се при прегледу за другога подмете , или за другога у војску уђе , одслужи ће као драговољац потпуни рок , а тако исто и онај за кога је други подметут . неистинитом ле6. ) Ко се год рекрутном комисијом ослободи помоћу ...

Zbornik zakona i uredaba izdanich u Knjažestvu Srbiji, Volume 27 1875

Dobro. Ja zivim u susednom mestu od tebe i kazem ti da si los komsija i zgazim te.
Ti mi to pricas.
Ili si dosta mlad i naivan.
Niti sam mlad niti sam naivan. Ne moze Srbija da posmatra ostale zemlje sa pozicije supersile poput USA i Rusije, to je najveca greska u startu. Mali smo i moramo da vidimo sa kim cemo bolje proci i da izbegnemo siledzije koje idu i gaze sve po svetu (supersile).

pa nisam ništa mislio.. pretpostavljam da će Rusija ostvariti svoje ciljeve.. a tvoja tvrdnja: Ukrajina će osloboditi okupirane teritorije je debilna jbt.. pa ne ratuju protiv Moldavije brate!!!
Mislio si da ce ostvariti ciljeve veoma brzo, a sada valjda vidis da ni jedan jedini od tih ciljeva nece biti postignut osim otimanja nekog dela teritorije... Dakle demilitarizacije i "denacifikacije" kao ni promene rezima ne moze biti bez osvajanja citave Ukrajine, a makar to vidis da je nemoguce....Jer su u pitanju desetine miliona ljudi koji nece ruski rezim, borice se kao gerila...Ali ni za to nece imati potrebe, svakako je Kijev san za rusku vojsku..

Каквих све реликвија тамо има, то је миленијум трајања! Наравно, оне имају непроцењиву вредност, али Зеленски гледа да уновчи све што може. Не знам да ли је тачно, али има информација да су и ватикански антиквари заинтересовани да посете ризницу.
Nista me nebi iznenadilo!Stari su to lopovi ti EUropljani.

Mislio si da ce ostvariti ciljeve veoma brzo, a sada valjda vidis da ni jedan jedini od tih ciljeva nece biti postignut osim otimanja nekog dela teritorije... Dakle demilitarizacije i "denacifikacije" kao ni promene rezima ne moze biti bez osvajanja citave Ukrajine, a makar to vidis da je nemoguce....Jer su u pitanju desetine miliona ljudi koji nece ruski rezim, borice se kao gerila...Ali ni za to nece imati potrebe, svakako je Kijev san za rusku vojsku..
који год оће да се боре до смрти, треба им испунити жељу:think:

свак може и треба бити плаћен
сваки војник
то да је неко добровољац не значи да главу треба стављати на пањ за ништа

Kod nas dobrovoljac znaci bez naknade. Dakle, valjda se misli na proces regrutacije, da je ta faza dobrovoljna, da je dobrovoljno podnjeo zahtjev za sluzbu a nije mobilisan.

Pa dobro, u najboljem slučaju će da puca na ukrajinskog vojnika. Što znači da nije pametno pustiti ga da utekne.
Већина ових снимака се односи на већ разбијене положаје руске војске, дакле углавном рањени који се не стигну склонити.
Нисам примјетио сличне снимке са друге стране и не контам чему служи ово?
Руска војска гађа утврђене положаје, не видим иживљавање над заробљеницима а још мање над рањеним војницима.
Не кажем да се то не дешава и даље не видим смисао објаљивања оваквих снимака.Рањени војник се више не врати на фронт.

Kod nas dobrovoljac znaci bez naknade. Dakle, valjda se misli na proces regrutacije, da je ta faza dobrovoljna, da je dobrovoljno podnjeo zahtjev za sluzbu a nije mobilisan.
и шта ради тај добровољац?
исто што и овај који је мобилисан? дио исте војске? Или све на своју руку?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back