Casual Observer
Stara legenda
- Poruka
- 89.675
To nije bio povod baš uopšte, uprkos Reganovom lupanju - Gorbi i “reforme” su bili uzrok obe stvari.I SSSR je racunao da ce dobiti rat. Nisu ni slutili da ce to biti uvod u raspad ruskog carstva.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
To nije bio povod baš uopšte, uprkos Reganovom lupanju - Gorbi i “reforme” su bili uzrok obe stvari.I SSSR je racunao da ce dobiti rat. Nisu ni slutili da ce to biti uvod u raspad ruskog carstva.
Evo objasni mi ti zašto Ukrajinci tek sad idu na obuku, ako je po vama boljševicima ona u toku od 2014.
Sta piano kaze amerikancuKaze mi netko, tko glavu ne vadi iz Putinovog cmar.a? Dodje mi nesto kao kompliment.
*jedina.ali Rusija je odlučila da se umeša i da udari prva
Sasvim je sigurno da ne baratas cinjenicama i da kontriras stranu.Ako bi Rusija angazovala sve sto moze i sprovela mobilizaciju,ja ne znam gde bi stali svi ti vojnici i vozila i ostalo.Vjerovatno mnogo vise, sa obzirom da je broj mrtvih, ranjenih,traumatiziranih i dezertiranih rusklih vojnika vjerovatno premasio brojku od 200.000,a i ovi ostali vjerovatno nisu citavo vrijeme na frontu nego se valjda naizmjenicno salju u borbu.
Sasvim je jasno da je Rusija angazirala sve sto je mogla, sa obzirom da su morali provoditi nasilnu mobilizaciju.
*jedina.
Vi ste agresor.
A na to ste odvažili isključivo zbog totalne nenaoružanosti Ukrajine.
Srećom to se sad menja
Zamislivo nezamislivo odlučivaće se o njima kao o grupi maloletnih delinkvenata. A ako budu insistirali može i to sa “izginuti”, nego će brzo da se predomisle.Nezamislivo je da Komunisticka partija odlucuje o Tajvanu, prije ce svi izginuti nego da to dozvole.
Amigose nemoj ovako krupnim slovima izbi mi oci.O tugo jesenja.
Taiwan’s energy system vulnerabilities are an ongoing concern. While Taiwan’s government has specific energy resource stockpile requirements, the resiliency of Taiwan’s energy system to potential disruptions is limited in part by the relatively low level of its oil, natural gas, and coal stockpiles. Currently, stockpiles slightly exceed the minimum requirements with 39 days of coal, 146 days of oil, and 11 days of natural gas, according to the Bureau of Energy, part of Taiwan’s Ministry of Economic Affairs. Should China implement a full or even partial blockade, Taiwan would incur severe damage to its economy after 11 days since natural gas accounts for about 37 percent of electricity generation and oil-fired generation is negligible, leaving coal as the only baseload backstop since Taiwan’s remaining nuclear power plants are set for phase out.
U svakom slucaju jedan bitan faktor.To nije bio povod baš uopšte, uprkos Reganovom lupanju - Gorbi i “reforme” su bili uzrok obe stvari.
Peskov se oglasio
Uslovi za pregovore
Dmitrij Peskov, portparol Kremlja, rekao je koji je glavni ruski uslov za pregovore o prekidu vatre i okončanju rata:
- Mi se nećemo odreći Luganska, Donjecka, Zaporožja i Hersona, koji su deo teritorije Rusije.
Postoje određene realnosti koje su postale unutrašnji faktor. Tu je ustav Ruske Federacije, koji ne možemo ignorisati, i Rusija nikad neće napraviti kompromis o tom pitanju.
Vi ste udarili na Srbiju iz istog razloga. Vi ste bili i ostali agresori.*jedina.
Vi ste agresor.
A na to ste odvažili isključivo zbog totalne nenaoružanosti Ukrajine.
Srećom to se sad menja
Ali Putin to ne moze uciniti bez da rizikuje sopstvenu glavu. Vi Kremljoboti ne shvatate, da je za prosjecnog Rusa Ukrajina potpuno nebitna i vrlo mali broj ljudi je spreman da pogine za nju. Invazija na Ukrajinu je samo projekt ruskih koruptnih elita, kojim bi neposredno nakon totalne mobilizacije dosao kraj.Sasvim je sigurno da ne baratas cinjenicama i da kontriras stranu.Ako bi Rusija angazovala sve sto moze i sprovela mobilizaciju,ja ne znam gde bi stali svi ti vojnici i vozila i ostalo.
Napiši neku knjigu na ovu temu, bio bi to bestseler na zapadu...Ali Putin to ne moze uciniti bez da rizikuje sopstvenu glavu. Vi Kremljoboti ne shvatate, da je za prosjecnog Rusa Ukrajina potpuno nebitna i vrlo mali broj ljudi je spreman da pogine za nju. Invazija na Ukrajinu je samo projekt ruskih koruptnih elita, kojim bi neposredno nakon totalne mobilizacije dosao kraj.
Dok je za Ukrajince to pitanje zivota i smrti.
Putin i ne smije naoruzati milijun ljudi cak i kada bi imao opremu.
O Afganistanu kao razlogu pada SSSR-a možeš da nađeš jedino u samohvalisanju Reganovih koji su odmah po dolasku Buša seniora potpali pod žestoku paljbu zbog neograničenog podržavanja kineskog klijenta Pakistana bez ikakvih pomaka u njihovom držanju prema Kini. Jedino što su postigli je bila dalja antagonizacija Indije i jačanje Kine uz opasan rast islamizma - počeli problemi još krajem osamdesetih, pa su izmišljali svoj udeo u krahu SSSR-a, čisto da ne ispadnu magarad zaslepljena antikomunizmom toliko da su jedne komuniste jačali borbom protiv drugih.U svakom slucaju jedan bitan faktor.
Mene to ne iznenadjuje kada znam da su se spremali jos u sovjetsko doba da im bude sigurica u toku hladnog rata,u slucaju napada iz Evrope.Ono sto su sovjeti gradili u ono vreme sada otezava situaciju Rusima.Nisu to podrumske prostorije pa da je manji ili jednak povrsini kuce.A coveka pozdravljam i smatram ga za pametnog.Ниш је велик негде 600 км2. Бахмут негде 40 км2.
Значи Бахмут је петнаест пута већи испод земље него изнад земље.
Фасцинантно. Поздрави тог једног човека и кажи му да је паметан; место му је у ставки.
Ali Putin to ne moze uciniti bez da rizikuje sopstvenu glavu. Vi Kremljoboti ne shvatate, da je za prosjecnog Rusa Ukrajina potpuno nebitna i vrlo mali broj ljudi je spreman da pogine za nju. Invazija na Ukrajinu je samo projekt ruskih koruptnih elita, kojim bi neposredno nakon totalne mobilizacije dosao kraj.
Dok je za Ukrajince to pitanje zivota i smrti.
Putin i ne smije naoruzati milijun ljudi cak i kada bi imao opremu.
Između 2500 i 12000јел има неко појма колико је људи у бахмуту тренутно
The rumour about the damage of A-50 was fabricated by BYPOL which is a CIA linked agency....
New Satellite images at the Machulishchy airfield show no visible damage on the A-50.
![]()
zamisli to kada rokne na pistu nosača...ima odma da ga tegle ne remont..Кинџал.
Црк`о му будилник па гони кроз црвено да не закасни на пос`о.
Auuuu batice, .......Šta koristiš?Tako je bilo i u Staljingradu...
Rusi ulaze u klopku.