Rat u Ukrajini (2)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Amerika PRIZNALA

Blinken: Ruska vojska je daleko nadmoćnija​

Ruska vojska je daleko nadmoćnija od ukrajinske i u stanju je da je „melje", rekao je američki državni sekretar Blinken tokom posete Litvaniji.
Oni to samo pričaju ali dostavljaju im sve vrste naoružanja naročito stingere i javeline i nadaju se dugom ratu sa što više žrtava.

Poslednja izmena:
viber_slika_2022-03-07_16-42-26-442.jpg

Pa i ne stoje dobro, već odlično. Skoro kompletna vojna infrastruktura Ukrajinaca je zauzeta ili uništena, gradovi im se nalaze u okruženju, Rusi vladaju nebom i morem a intervencije sa strane nema i neće je biti. Dakle, ovo je sasvim solidan razvoj događaja, čak i preko očekivanja kada je reč o Rusima, verovatno su mislili da će naići na snažniji otpor.
a dobr ako tako kažeš

Rusi su poslije ll s.rata raznim kanalima poceli da spasavaju naciste i fasiste.Njima su zlocinci trcali u susret da se predaju.
To mi je dovoljno da znam koja se strana ovde bori protiv zla.
Posto ne znam doticnog clana, nadam se da je ovo zajebancija, tako mi bar lici. U suprotnom lele majko. Nego, Ako je gas prosle godine bio 330 dolara a sada 3000, ko je ovdje pobjednik, mozda Njemacka ili Francuska?

dovoljno je setiti se nato propagande na kosovu,
kad su sva srpska vojska i naoruzanje
posle 3 meseca bombardovanja bili unisteni,
pa se pri povlacenju srba sa kosova konstatovalo
da nam u stvari fali tacno 1 tenk,
mogu misliti kako je sad tek ruska vojska "rasturena"

Кремљ: Русија ће завршити демилитаризацију Украјине

Председнички секретар за штампу је такође објаснио да би Русија у сваком тренутку могла да обустави операцију "ако Кијев испоштује услове Москве. То је признање Крима као руског, као и признање независности ДНР и ЛНР. Осим тога, Украјина мора изменити Устав и одустати од захтева да се придружи било ком блоку.

Градоначелник града Суми је рекао да ће цивили који покушају да прођу кроз хуманитарне коридоре у Руској Федерацији бити стрељани;

🔺 Упркос хуманитарној паузи, за три сата забележена су 172 напада Оружаних снага Украјине и нациста;

🔺 Национални батаљони у Харкову и Суми стрељали су у недељу цивиле, оптужујући их за саучесништво са Русијом;

Кремљ: Русија ће завршити демилитаризацију Украјине

Председнички секретар за штампу је такође објаснио да би Русија у сваком тренутку могла да обустави операцију "ако Кијев испоштује услове Москве. То је признање Крима као руског, као и признање независности ДНР и ЛНР. Осим тога, Украјина мора изменити Устав и одустати од захтева да се придружи било ком блоку.
ne znam dal se smijem il pačem na ovu glupost. od uvjeta samo o 1.se može razgovarat, druga dva ni u mokrim snovima bolesnog iskomplesiranog kepeca

Резиме из Генералштаба Оружаних снага Украјине:

Руска војска своје главне напоре концентрише на опкољавање Кијева, Харкова, Чернигова, Сумија, Маријупоља, Николајева и не оставља покушаје да дође до административних граница Луганске и Доњецке области.

Кијевски правац: У току су припреме за напад на Вишгород, наставак напада на Гостомел, Ирпен и Стојанку

Запорожје: Руске трупе се прегрупишу за офанзиву на Запорожје. Писта на аеродрому Мелитопољ се хитно обнавља.

Nadrljace svi.
Dzabe sto imas cime da platis ako nece niko da ti proda.
Mozda budemo svedoci da ce se hrana placati zlatom...

Ja iskreno bas ne verujem da ce biti bas toliko dramaticno da cemo sad doslovce da umiremo od gladi (kako mi tako ni oni na Zapadu) ali neka kriza ce se sigurno osetiti i ljudi ce morati da se privikavaju na neku novu realnost , ono neke stvari koje su im normalne i koje su uzimali zdravo za gotovo ce verovatno biti malo teze dostupne i postace neka vrsta luksuza, a na neki nepotreban luksuz kao sto su ne znam novi ajfoni od soma evra, voznja svaki dan kolima na posao, redovni izlasci, baskarenja, skupi odmori, itd ce verovatno morati da zaborave.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back