Rat u Ukrajini (2)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
kijev je sto neko rece kolevka ruskog naroda. oko krima su se borili sa turcima i isprasili ih za sva vremena i to sa vojskom mnogo manjom nego sto su turci imali, koliko se secam iz onog sto sam citala.

sto se tice srba i turaka, turci su dosli posle nas, kosovo je ono sto je za ruse kijev. tako da turci nemaju sta da traze.

a sto se vas hrvata tice...imali ste loodu srecu sto je bio kralj koji je bio i sto u to vreme nisam zivela ja kao kraljica, jer ne da ne bih sa vama pravila kraljevinu shs, nego bih diplomatski sa zainteresovanim stranama (a bilo ih je) rascerupala i podelila hrvatsku, tako da vi danas ne biste ni postojali kao drzava. u najgorem slucaju biste obitavali na parcetu zemlje, manjem od lihtenstajna.
Pa nije Kralj napravio SHS, Nema Srbija veze s SHS. Ali jbg, ako ti je Šešelj učitelja naučiš svašta, jelte.

Zapravo je Putin postao zrtva vlastite propagande.
Uvjerio je sam sebe da Ukrajina pada za 2 dana.
Brz prodor u Kijev, instaliranje marionetske vlade, ukrajinci bacaju cvijece na ruske tenkove.
Zapad razjedinjen i medjusobno posvadjan slace samo neke mlake osude agresije.
Desilo se je sve kontra.
Ukrajinci pruzaju zestok otpor, cak i da osvoji Ukrajinu kako je kontrolisati onda?
Ujedinio je zapad protiv sebe, sto mu je bila najveca nocna mora.
Sankcije su uze oko ruskog vrata koje sve vise steze.
A on koji je izigravao mocnika ne moze vise natrag, jer treba reci da je car gol...
Pa dobro realno šta Zapad nudi Rusima što Rusi nemaju ili ne mogu da proizvedu? Rusi ni sami ne znaju šta sve imaju u Sibiru, šta sve treba da otkriju. Sibir je po prirodnim bogatstvima odmah iza Afrike. Čak možda ne i iza.
S druge strane Evropa mnogo zavisi od ruske pšenice, nafte, gasa... i ona će osetiti debelo posledice od ovog rata i restrikcije koje je sama uvela.

Ovo nije šematski prikaz slobodnog pada ruskog Rublja
Ovo su evropske banke u slobodnom padu.

FNGW0mDXIAU80pG

Poslednja izmena:
Da li si ti krsten,bez zajebancije ? Ukrajinci daju svoju teritoriju na kojoj ce se izgraditi infrastruktura za prvi udar, i Rusi treba da dopuste da nato u Ukrajini postavi hipersonicne rakete ? To se u krstenom svetu zove priprema za napad, i to meni kao slabijem ako sam svestan da ce do picvajza doci, daje za pravo da udarim prvi.Oni udarise
pa koristite nove izraze
u ono vreme bi lepo rekli
kako si glup

msm meni je potpuno jasno zasto se evropljani boje rusa. isprasili svedjane, isprasili poljake, francuze, nemce u svim njihovim oblicima i postojanjima, onda dosljake turke....svi redom su dobijali po doopetu od rusa :lol:. ko god je pokusao da se primakne i uzme im njihovo. nije to samo cas istorije u skoli, ostalo je to u kolektivnom nesvesnom.

Pa dobro realno šta Zapad nudi Rusima što Rusi nemaju ili ne mogu da proizvedu? Rusi ni sami ne znaju šta sve imaju u Sibiru, šta sve treba da otkriju. Sibir je po prirodnim bogatstvima odmah iza Afrike. Čak možda ne i iza.
S druge strane Evropa mnogo zavisi od ruske pšenice, nafte, gasa... i ona će osetiti debelo posledice od ovog rata i restrikcije koje je sama uvela.
Odgovor lezi u buducnosti, vidjecemo ko je bio u pravu.

Pa nije Kralj napravio SHS, Nema Srbija veze s SHS. Ali jbg, ako ti je Šešelj učitelja naučiš svašta, jelte.

pa nema veze osim sto je ugrana u kraljevinu srba, hrvata i slovenaca. ja bih se borila da ne dodje do stvaranja takve tvorevine, vec da sve sto bude, bude samo srbija.

a ja cak i nisam neki nacionalista, ali nesto ne volim licemerje i nepravdu.

Odgovor lezi u buducnosti, vidjecemo ko je bio u pravu.
Pa baš o budućnosti i govorim. Rusija je jedna od retkih zemalja na svetu koja može sebi da priušti samoizolaciju i da opstaje bez ikakve spoljne ekonomske politike, jer na svojoj zemlji ima bukvalno sve.
Pitanje je koliko to vredi i za zapadne zemlje, jer ipak govorimo o zemljama koje su vekovima (od krstaških ratova) svoje ekonomije gradila na kolonizaciji, pljačkanju drugih naroda i besplatnoj radnoj snazi (robovima).

pa nema veze osim sto je ugrana u kraljevinu srba, hrvata i slovenaca. ja bih se borila da ne dodje do stvaranja takve tvorevine, vec da sve sto bude, bude samo srbija.

a ja cak i nisam neki nacionalista, ali nesto ne volim licemerje i nepravdu.
Aha, vjeruj mi i meni bi bilo drago ali naši pretci su mislili drugačije, pa su Srbima dok su još bili na Krfu predložili da se sastanu u Beogradu i naprave jednu modernu slavensku državu na Balkanu. Kad su se Srbi okuražili moći francuskih konja rekoše njet, ili kraljevina ili ništa. Ostalo je povijest.

Aha, vjeruj mi i meni bi bilo drago ali naši pretci su mislili drugačije, pa su Srbima dok su još bili na Krfu predložili da se sastanu u Beogradu i naprave jednu modernu slavensku državu na Balkanu. Kad su se Srbi okuražili moći francuskih konja rekoše njet, ili kraljevina ili ništa. Ostalo je povijest.

nije trebalo da postoji nikakva drzava sa vama moderna ili ne. a srbi su u tu kraljevinu ugurani na sopstvenu stetu.

Ako je 1999 bio zlocin, onda je i 2022.
Ako nije zlocin sad 2022, onda nije bio ni 1999.
Obrni okreni isto ti dodje.
Sva sizofrenija o kojoj raspravljate jasno se vidi iz sledeceg - zapazite da je scenario (krajnje levo) POTPUNO ISTI, a reakcija Zapada POTPUNO OBRNUTA (da jos dodamo da status Rusa u Ukrajini daleko prevazilazi znacaj statusa Siptara u SRJ, jedni su konstitutivan narod drugi nac. manjina):

Dolazi do pobune manjine u suverenoj drzavi: Ukrajina (Rusi u Donbasu) SRJ (Siptari na KiM) Reakcija "medjunarodne zajednice" (Zapad): Zestoka osuda separatista Zestok napad na suv. drzavu i podrska sep. Strana sila napada suverenu drzavu da pomogne sepratistima: Rusija napada Ukrajinu NATO napada SRJ Reakcija "medjunarodne zajednice" (Zapad): Histerija zaljenja suv.zemlje Histerija zaljenja separatista Dalja reakcija "medjunarodne zajednice" (Zapad): Uvode sankcije napadacu Uvode sankcije napadnutom

Poslednja izmena:
mda, pa pročitaj post prije. Moš mislit sreće, prvi put u povijesti ostali bez Sabora, hrvatski gradovi predani talijanima. ma pusti, nije tema, vratimo se Ukrajini.
Не знам на који пост мислиш, гледао сам.

Али ово донекле разумем:

И ово је везано с Украјином. И начелно - ово је једна општесловенска прича.
Хрвати ваљда треба да буду на страни Украјине, јер је она више западна, јер има католика (гркокатолика-унијата додуше, али они су ипак католици), јер је против православне Русије итд. Тако су ваљда и муслимани у БиХ против муслимана Чечена, а Срби у РС су за Чечене.

апел руског добровољачког батаљона грађанима града Изјума.

Руководство града, по узору на представнике националистичких формација, не усуђује се да без непотребних жртава препусти град Изјум под контролу руских ослободилаца. Одбијање градских власти да то питање реши мирним путем сматраћемо кршењем преузетих обавеза према становништву и саучесништвом са нацистима.

Наш циљ је да избегнемо урбане борбе и сачувамо животе цивила, као и инфраструктуру града.

Да бисмо показали добре намере, вечерас ћемо ћутати. Захтевамо од одборника Градског већа, функционера и безбедносних службеника да се сете одговорности за животе цивила.

Руси захтевају предају Изјума или ће судити општинарима као сарадницима нацизма

I to sam pisao, jos od pocetka!!! Citaju forum!!! ;)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back