Rat u Ukrajini (2)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Да ли је истина да је влада Србије , председник Вучић лично , донео одлуку да уведе ПАКЕТ МЕРА ХУМАНИТАРНЕ ПОМОЋИ за Кијевску опкуациону владу .

Из тог пакета мере се издваја следећа ставка , то је помоћ и БЕСПЛАТНА НЕГА за рањене припаднике војске Кијевске окупационе власти ..под бесплатном негом се подрзумева БАЊА , РЕХАБИЛИТАЦИЈА, ОПЕРАЦИЈЕ итд...

Да ли то значи да ће српски наорд у своје бање да прима рањене нацисте ?

Шта ово треба да значи ?

IZDAJA!!! PO 100-ti PUT!!!

Zar nece niko spominjat licemjerje kako krvati i svi ostali mogu i cak ih guraju, da ratuju za Ukrajince kao dobrovoljci, a nelegalno je za Srbe ili za bilo koga iz EU zemalja da idu ratovati za Ruse.
Неће, бар не до Варшаве.
biglaughh.gif

Sinek, kad vam se malo podigne standard i mogneš si priuštit kartu za vlak, obiđi Hrvatsku, doživjet ćeš ljepotu, tisuće dvoraca koji svjedoče o kraljevima.
Jesti ponajbolja jela na svijetu, 1271 otok, 6000 km plaža, najbolje puteve na svijetu, pitoreksne gradiće, kristalna jezera, nabujale Hrvatice itd.
Nejme jebat, idi na prikladan PDF i tamo seri svoje frustracije.

ponavljam ponovo:

mariupol je opkoljen. unutra je 500 000 ljudi + ljudi iz okolnih sela koji su pobjegli. azov i ukrajinska vojska ih ne pustaju da napuste grad kao sto mozete vidjeti

https://twitter.com/ukrainewar24/status/1497628670705340416

treba organizirati izlazak iz grada ukrajinske vojske i azova sa osobnim naoruzanjem (ne predaju se) + civili koji hoce i premjetanje na drugo mjesto u ukrajini (odesa ?)

nema smisla da civili ginu. tamo zive ljudi koji vecinom govore ruski.

ovdje su ruski botovi, vucicevi botovi su ovdje..to je svima u interesu. prenesite informaciju dalje i rijesite kao u siriji sa zelenim autobusima

“Zeleni autobusi” prazne Harastu od terorista skupine Ahrar Al-Sham

Pa to bi moglo da se Ukri nisu zabarikadirali i minirali tamo sa civilima kao živim štitom.
Jedino da ih pobiju sve što bi sigurno mogli ali valjda su ušli u Ukrajnu da bi te civile zaštitili od nacista.

Trebali bi da pobiju te divizije kod Dombasa koje su bile spremljene za čišćenje Rusa, pa da se ostali sasheru.

Bolje prosto da zaokruze te gradove i da idu dalje svi na Kijev.

zelenski je u nekom posebnom stanju sada, onom stanju kad covek pokusava da sacuva mir, a zna da mir nece naci.
ja sam vis eputa pogledala onaj snimak...nije mu dobro. dodje mi ga i zao koja boodala, a ima tek 44 godine.
Pa zamisli, da li je njegova pozicija jednostavna? Koliko spava? Koliko odluka na dvenoj razini mora donositi? Nisu svi beskrupulozni kao Putin kada šalje djecu u smrt

ponavljam ponovo:

mariupol je opkoljen. unutra je 500 000 ljudi + ljudi iz okolnih sela koji su pobjegli. azov i ukrajinska vojska ih ne pustaju da napuste grad kao sto mozete vidjeti

https://twitter.com/ukrainewar24/status/1497628670705340416

treba organizirati izlazak iz grada ukrajinske vojske i azova sa osobnim naoruzanjem (ne predaju se) + civili koji hoce i premjetanje na drugo mjesto u ukrajini (odesa ?)

nema smisla da civili ginu. tamo zive ljudi koji vecinom govore ruski.

ovdje su ruski botovi, vucicevi botovi su ovdje..to je svima u interesu. prenesite informaciju dalje i rijesite kao u siriji sa zelenim autobusima

“Zeleni autobusi” prazne Harastu od terorista skupine Ahrar Al-Sham

А што их убија храбра украјинска војска, зна ли се шта? Шта каже Zеленски?

Sinek, kad vam se malo podigne standard i mogneš si priuštit kartu za vlak, obiđi Hrvatsku, doživjet ćeš ljepotu, tisuće dvoraca koji svjedoče o kraljevima.
Jesti ponajbolja jela na svijetu, 1271 otok, 6000 km plaža, najbolje puteve na svijetu, pitoreksne gradiće, kristalna jezera, nabujale Hrvatice itd.
Sinak ja sam rodjen u hrvatskoj i obisao sam hrvatsku dok si ti jos sisao sisu,***** hrvatice dok jos nisi ni znao sta ti je to izmedju nogu....

Taktika ruske vojske oko gradske borbe meni nije zadovoljavajuca do sad.
Ja mislim da rade najbolje što mogu.

1. Ne idu tenkovi u gradske borbe.
Moraju.
Tenkovi idu kao podrška pešadiji i da razrokaju uporišta u zgradama.

2. Gradovi se moraju osvojiti ulicu po ulicu, manjim specijalnim brigadima. A ne granitiranjem.
To bi onda bilo po udžbeniku najmanje 4:1 žrtava, a to nijedna vojska neće i ne može sebi da dozvoli.

Iskreno mislim da je moglo brze da osvoje Harkov i Mauropolj s obzirom da su to etnicki vecinski ruski gradovi, a cak Mauropolj su drzali Donbas Rusi 2014. godine.

Taktika ruske vojske oko gradske borbe meni nije zadovoljavajuca do sad. 1. Ne idu tenkovi u gradske borbe. 2. Gradovi se moraju osvojiti ulicu po ulicu, manjim specijalnim brigadima. A ne granitiranjem.
Извини, ти си војно лице у руској армији, на терену у Украјини?
Не знам на основу чега доносиш овакве закључке?

То су српски краљеви и дворци.

Руси упозорили усташе: Размислите добро, нећете имати статус ратних заробљеника!​

20:45 03.03.2022.
3

Руско Министарство одбране упозорило је стране плаћенике који намеравају да дођу у Украјини да помогну нацистима, а међу којима предњаче Хрвати, да веома добро размисле о томе пре него што крену на ратиште.​

„Упозоравам грађане страних држава, који планирају да иду да се боре на страни кијевског нацистичког режима, да седам пута размисле пре поласка, саопштио је портпарол Министарства одбране Игор Конашенков.

igor-konasenkov.jpg

Он је истакао да плаћеници, према међународном хуманитарном праву, нису редовни борци и немају право на статус ратног заробљеника током рата.

Оно што их очекује у најбољем случају је кривично гоњење, јасан је Конашенков јер се подразумева шта је најгоре што може да им се деси.

Иначе, украјински војници по заробљавању од стране руске војске добијају да потпишу изјаву да више неће учествовати у борбама против Русије. Ако потпишу, бивају ослобођени и могу да се врате својим кућама, док се рањенима пружа хитна медицинска помоћ.

Хрвати и страни плаћеници углавном одлазе у паравојни, нацистички одред АЗОВ који је чинио стравичне злочине над цивилима у Украјини последњих година, нарочито над женама и децом.

https://srbin.info/svet/rusi-upozor...obro-necete-imati-status-ratnih-zarobljenika/

Неће бити милости за Хрвате. Ко зна можда Путин и баци какву вакум бомбу или мини нуклеарку на Загреб, да направи пример од Хрвата за друге....
aman Tihi..i ti sedam puta da razmislis pre nego nešto napišeš

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back