Rat u Ukrajini (2)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Koliko god da treba. Pasce samo polako. Pali su i tvoji islamisti u Alepu a svi znamo da je vojska Sirija ostala utvrdjena samo u jezgru grada opkoljena sa svih strana.

Pasce i ***********i kao vi sto ste pali. Gde Rusija udari tu trava vise ne raste.

Uvek ste bili islamisti i Alije dzihad trupe, na pogresnoj strani istorije na strani zla.
Samo polako? Ne, nego se Rusima strahovito žuri jer će ubrzo imati holodomor, ruska varijanta

Gledao sam zadnje javljanje Jurija Podoljaka na njegovom (youtube) kanalu i stvarno mi nije jasno zašto Rusi toliko razvlače svoju vojsku ? NJihova linija dodira sa ukrainskim snagamaje iznosi preko hiljadu kilometara (odokativno) a treba uzeti u obzir i zaostale neočišćene snage u gradskim uporištama i izvan njih. I sad sa toliko razvučenom vojskom bez uzetog nekog velikog grada sem Hersona treba učiniti jasan manevar rezervom koja će opkoliti glavninu , ne znam da li Rusi za to imaju dovoljno snage. Ne znam čini mi se da su koncepciski morali načiniti nešto jednostavnije.

Украјинска средства информисања објавила инфо да је приликом извођења борбеног задатака на ловцу Су-27 погинуо пилот Степан Чобан.

Predstavio se u Gospodu iznenada u Ukrajini.

FM6kczYVcAEiG8Z

Usred tenkovske bitke, ruski tenk pogođen američkim ATGM Džavelin – Posada preživela i nastavila bitku

Prema rečima Igora Konašenkova, uprkos tačnom pogotku ATGM-a Džavelin u ruski tenk, posada je bila šokirana, ali nije napustila bitku, uništivši još najmanje dva neprijateljska tenka.
Gde je tačno došlo do ovog incidenta nije poznato, međutim, s obzirom na zvanične podatke Ministarstva odbrane Ruske Federacije, ruski tenkovi su neranjivi na ovo oružje što je inače ranije potvrđeno vojnim operacijama u Siriji.

Koliko god da treba. Pasce samo polako. Pali su i tvoji islamisti u Alepu a svi znamo da je vojska Sirija ostala utvrdjena samo u jezgru grada opkoljena sa svih strana.

Pasce i ***********i kao vi sto ste pali. Gde Rusija udari tu trava vise ne raste.

Uvek ste bili islamisti i Alije dzihad trupe, na pogresnoj strani istorije na strani zla.
A eto dani su i mjeseci ispred nas vidjet ćemo tko će u ovom ratu pobjediti... Ako rus pobjedi ja ću ti se do zemlje pokloniti, ali ako se bude morao pokupiti i napustiti ukrajinu neobavljena posla red bi bio i da se ti poklopiš ušima...

Предсједник Украјине Владимир Зеленски тврди да ће 16.000 страних плаћеника да се бори на страни његове земље.

Он је у видео-поруци рекао да "Украјина дочекује прве стране волонтере", који су се запутили ка тој земљи "да заштите њену слободу".

https://www.instagram.com/p/Caorkbd...d&ig_rid=226750a7-180c-44cb-a451-9b247a5217b8

U direktnima borbama na Vukovaru nije ucestvovalo vise od 2-3000 boraca sa srpske strane. Vodjeni naopako nije moglo...
Kad se jedno pocelo kako treba pade Vukovar za manje od dvije nedjelje.

Kako god, ovako masovne lazi u medijima su ravne samo koroni.
Истина јесте да је тактика заузимања Вуковара била благо речено катастрофална.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back