Rat u Ukrajini (2)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Upravo si opisao ono sto te VI uradili u WW1 obuceni u uniforme austrougarske vojske. I ne, posle toga mi smo vas jos OSLOBODILI i prihvatili kao bracu, jos glupi kralj napuni vojsku Jugoslavije tim istim ustaskim oficirima i vojnicima koji su i ubijali po SRBIJI, a onda ste nam, na sve to, vratili u WW2 znamo kako.

Bolje vam je da cutite. Da se mi drzimo vase logike vi bi svi trebalo da se mrtvi zbog svojih zlocina.
------> pdf istorija

PRVI Ukro-nacisticki napredak od pocetka rata

Део украјинских специјалних снага наводно у противудару успео да поново поврати насељено место Бућа (сз део Кијева) и подигне украјинску заставу на јарбол.

Незгодно је, Вуковар је рецимо градић од 30 хиљда становника па је имао довољно, кућа, зграда, кокошињаца да се борбе воде скоро 3 мјесеца и опет је на крају преоран сав без обзира што се релативно споро прилазило центру града.Једина предност је овдје што нисам сигуран да цивилно становништво жели да има посла са украјинском одбраном.
Nemojte sumnjati, pogledajte one videe gdje goloruki ukrajinci prkose ruskoj vojsci i staju pred tenkove... Iz nekog iracionalnog razluga ukrajinci su stvarno mislili da ih rusi neće napasti... Sad kad znaju da hoće itekako će se braniti...

Незгодно је, Вуковар је рецимо градић од 30 хиљда ст
U direktnima borbama na Vukovaru nije ucestvovalo vise od 2-3000 boraca sa srpske strane. Vodjeni naopako nije moglo...
Kad se jedno pocelo kako treba pade Vukovar za manje od dvije nedjelje.
Ne znam za slike, ali oni su sami priznali da su pohapsili bar 2000 ljudi koji su protestovali protiv rata. Decu nisu pominjali.
Kako god, ovako masovne lazi u medijima su ravne samo koroni.

pa ne verujem da je to putin mislio mogao je pogledati rezultate izbora i videti koliko koja partija ima glasova. naravno on misli da to ne znaci nista, posto on sam krade izbore. On je morao odmah pola miliona ljudi angazovati za invazuju preseci jug i okruziti ukrajinske snage kod donbasa. Pa za invaziju na kosovo bi ti trebalo 100k ljudi, kosovo koje nema ni 1.2m stanovnika, a ovi imaju 30x vise znaci barem tri miliona za invaziju.
U Ukrajini zivi 20% stanovnika koji se izjasnjavaju kao Rusi a preko 30% se izjasnilo da govori ruski jezik kao maternji
Sve ovo je pocelo 2014 god kad je tadasnja ukrajinska vlast odbila evroatlantske integracije a onda je CIA preko pete kolone napravila drzavni udar i silom preuzela vlast u Ukrajini a tadasnji legalno izabrani predsjednik Viktor Janukovic je morao da pobjegne iz zemlje
Tamo je vecina naroda ruska i antinato nastrojena narocito u ovim istocnim djelovima odnosno geografskom podruciju koja se naziva Novorusija
tu se sad nazalost vode borbe sa pronatovskim militantnim snagama ali Rusija mora da bude jako pazljiva kako bi se izbjeglo stradanje civila i nepotrebno razaranje jer je to teritorija gde zivi njen narod
Kasnije kad se predje na ove zapadne djelove zemlje gde su pronatovci i antirusi u vecini tu ce Rusi moci mnogo agresivnije da dejstvuju

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back