Rat u Ukrajini (2)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ili će proliti koju litru krvi manje ako shvate da su im zadani ciljevi nedostižni.z
znas kako putina pogadja gubitak vojnika. pa on je sa kgb-om digao stanove u moskvi , izginulo nekoliko stotina ljudi. sam dizao u svoj narod u vazduh. a on zna ako ne ispuni ciljeve dani su mu odbrojani, tako da nece stedeti na tudjoj krvi. ja bih ga pustio tipa na status kvo pre sukova uz neke ruske uslove dodatne i odrzati mu sankcije dok ne vrati svaki pedalj ukrajine.

Groblje ruskih tenkova u gradu Buča nedaleko od Kijeva​

Ruska vojna kolona pokušala je ući u Buču, u predgrađe Kijeva. Ukrajinska vojska dočekala ih je u zasjede protivtenkovskim projektilima NLAW, koje je u velikom broju donirala Velika Britanija. Rezultat se može vidjeti na slici.​

R.I.
PODIJELI
cbc1ffca5964dcf14b2d8d0d8fc938da.jpg

08.20: Buča, groblje ruskih tenkova. Ruska vojna kolona pokušala je ući u Buču, u predgrađe Kijeva. Ukrajinska vojska dočekala ih je u zasjede protivtenkovskim projektilima NLAW, koje je u velikom broju donirala Velika Britanija. Ukrajinci se nadaju novim sličnim donacijama.

b6f46779d4c8d8b310d851d25c3fbccf.jpg
https://forum.krstarica.com/threads...iju-u-ukrajini-2.946066/page-59#post-44323181

Армија РФ у Балаклеји.
znas kako putina pogadja gubitak vojnika. pa on je sa kgb-om digao stanove u moskvi , izginulo nekoliko stotina ljudi. sam dizao u svoj narod u vazduh. a on zna ako ne ispuni ciljeve dani su mu odbrojani, tako da nece stedeti na tudjoj krvi. ja bih ga pustio tipa na status kvo pre sukova uz neke ruske uslove dodatne i odrzati mu sankcije dok ne vrati svaki pedalj ukrajine.

Ukrajina je ruska . To je gotovo. Samo je pitanje koliko ce ukra na kraju poginuti i glavom platiti nista vise.

Ne postoji način da se Putin iz ovoga izvuče.

Rusija bi mogla i bezbolnije da prodje. Koliko vidim koristi T 72 za ulaz u Maiupolj i stariju tehniku.

Zamislite da ulaze sa T90, da ih prate Ka 52 i Mi 35, plus dronovi odozgo, plus ispred tenkova i pored tenkova da idu Mali Milosi .... ljudski gubici bi bili svedeni na minimum minimuma.

Неће то много вредети Украјинској војсци. Украјина је 2015 имала веома велики и прилично квалитетан арсенал наоружања, што остао од СССР-а, што купили од Руса претходних година, нешто добили а доста тога сами развили. Шта им је то све вредело када су склонили све високе официре који су били колико - толико способни и поставили ове нацисте да им устројавају војску.
Модерних тенкова у борбеном стању имали су око 744 комада, оклопних транспортера 1600 комада, самоходне артиљерије око 1100 комада, ПВО је био веома добар, радара су имали у великој мери прилично добрих и употребљивих, артиљеријских ракетних оруђа 665 комада и где је то сада? Нема нигде или смао у траговима јер су војску препустили комплетним будалама а саветодавци су им били НАТО официри.
Ја не могу да схватим да нико није извршио било какву мобилизацију, извео војну технику из база и распоредио тамо где су очекивали сукоб са Русима. Изместио муницију на много места и у близини потенцијалних сукоба. Обезбедио прве и резервне линије фронта. Да земља која је имала скоро 45 000 000 људи је остала са са 53 000 војника веома ниске мотивисаности за борбу.
Толико су их лепо саветовали пријатељи и стручњаци са Запада да истурене клинове руске војске нису могли да пресеку а били су скоро 3 дана без малтене икакве подршке, само пешадија и нешто мало десантних оклопних возила и врло мало тенкова.
Одговор је једноставан. Они нису очекивали руски напад зато јер су они спремали напад на Донбас.
Викање Американаца о руској инвазији је део плана(фалсе флаг) сопствене акције на
побуњене републике. Путин је наравно схватио о чему се ради, толико је примера из историје
америчких интервенција. То је разлог зашто мобилизација није проведена.

Rusija bi mogla i bezbolnije da prodje. Koliko vidim koristi T 72 za ulaz u Maiupolj i stariju tehniku.

Zamislite da ulaze sa T90, da ih prate Ka 52 i Mi 35, plus dronovi odozgo, plus ispred tenkova i pored tenkova da idu Mali Milosi .... ljudski gubici bi bili svedeni na minimum minimuma.

Ruska filozofija ratovanje je da se prvo potrosi stara oprema pa te onda koristis novu. Pametno.

to cuvaju za obracun sa NATO bratijom da ih vrate na stanje (sranje) do 1991

berlin.jpg

I da ga caste sa Krim.

Касарна 95-те самосталне десантно-јуришне бригаде ВСУ која се налази у Житомиру погођена са већим број ваздухопловних бомби. На лицу места избио велики пожар. По свему судећи овај објекат је изгубљен што се тиче даље експлоатације.

У Херсону су руске оружане снаге уништиле заседу територијалне одбране града, која је планирала да нападне конвој.

Sad verovatno rade dronovi na frontu, pa se lako uocavaju ovakve zasede. Oni mali, lagani, sa kamerom. Kostaju 100-nak eureja.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back