Rat u Ukrajini (2)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pa da, tad lepo pokažu da su dobri i kulturni, odnosno da ne žele da ih izgaze tenkovima. Uostalom, primetio si da su Rusi do sada uzimali uglavnom manja naselja, pitanje je uopšte u kakvom je stanju tamošnje stanovništvo posle višednevnih borbenih dejstava. Polako, čekaj da uzmu Harkov i Odesu, pa ćemo gledati i drugačije klipove.
Upravo govorim o prvim danima, na istoku, kada su Rusi ušli. Što smo imali priliku da vidimo, svi izlasci pred Ruse su bili - protesti.
Prekasno je sada najavljivati, jer će se sada već organizovati ono što se nije desilo spontano. To je svima jasno...

Upravo govorim o prvim danima, na istoku, kada su Rusi ušli. Što smo imali priliku da vidimo, svi izlasci pred Ruse su bili - protesti.
Prekasno je sada najavljivati, jer će se sada već organizovati ono što se nije desilo spontano. To je svima jasno...

Rekao ti je i čovek u prethodnom postu, a ja se sa tim slažem. Prvi dani borbe, teritorijalni dobici nisu konsolidovani, ko je lud da izlazi na ulice ako postoji mogućnost da se već sutradan sve promeni, pa onda da *****************i hvataju civile zbog podrške Rusima.

Ne, zabole me za taj politikantski termin

Pa da, ali si ga upotrebio u vezi nas.

Русија је у протекла 24 сата прегруписала своје трупе за организовање напада на Кијев
KM.png

Bela kuća "zapretila" Kini​

Bela kuća je saopštila da ako Kina odbije da se pridržava antiruskih sankcija, SAD uvek imaju sredstva da preduzmu korake protiv Pekinga.
Zvuči smešno, ali Kina je lelujava (iako je lažov Lavrov želi prikazati kao najboljeg frenda) obustavili su financiranje nekoliko ruskih banaka i još par simptomatičnih detalja, a Ameri su im nevjerojatno bitni za ekonomiju (i obrnuto, naravno)
Tako da je ovo sasvim očekivani pritisak

Samo da pitam prisutne, imate li neku teoriju, zašto su, čak i na istoku Ukrajine, izostali ushićeni dočeci ruskih oslobodilaca?
Ukrajinci nisi ni svjesni krivice i opasnosti u koju je njihova nacistička vkast uvela državu.

Njima nije ni baš najbolje jasno šta se dešava. Nisu oni pod okupatorima pa da slave oslobodioce kao mi što smo slavili kad nas je Crvena armija oslobodila.

Paralela ti je glupa iako je osmišljena ali jbg. to je jenostavno tvoj maksimum.

Jedan nacionalistički autokrata je 24. februara 2022. pokrenuo rat i golu agresiju u Evropi, a pod providnim izgovorom zaštite svog naroda u drugoj državi. Zvuči poznato? Da, zvuči upravo kao Slobodan Milošević bez atomske bombe. Matrica je doslovno identična (ili je recept iz iste kuhinje). Prvo našim ljudima u susednoj državi napumpamo strah pričama o ugroženosti i fašističkom genocidu koji se sprema. Zatim tamo organizujemo lokalne bandite koji spontano proglase nezavisnost. Onda priznamo njihovu paradržavu (SAO Krajinu). Konačno, pošaljemo tenkove da „samo brane“ goloruki narod, usput granatirajući Dubrovnik i uništavajući Vukovar do temelja. Šta može da pođe po zlu? Osim ratnih zločina i proterivanja više od 200.000 Srba iz Hrvatske kao tragičnog epiloga, četiri godine kasnije? Slobo, Putine!

https://www.danas.rs/kolumna/aleksej-kisjuhas/mir-svetu/
🤮 na kvalitet analitickih sposobnosti i tumacenja. realnog stanja na terenu. Dolarske uplate ce uskoro postati bezvredne. Menjaj dok mozes u juan

Rekao ti je i čovek u prethodnom postu, a ja se sa tim slažem. Prvi dani borbe, teritorijalni dobici nisu konsolidovani, ko je lud da izlazi na ulice ako postoji mogućnost da se već sutradan sve promeni, pa onda da *****************i hvataju civile zbog podrške Rusima.
Da utvrdimo:

- Ukrajina je puna nacista
- Ti nacisti su izabrali predsjednika - Jevreja (samo da prevare svijet)
- Toliki je strah na istoku Ukrajine, kada su Rusi već uveliko ušli, da niko neće da se raduje "oslobodiocima", nego još i protestuju...
...

Ravnozemljaštvo je mila majka...

Чланак од @цоурриеринтер о крађи 5,5% украјинског БДП-а од стране милијардера #Коломојског који је финансирао садашњег председника #Зеленског. Такође му је ставио на располагање свој канал 1+1. Ова крађа представља 40% новчане базе, односно 33% депозита
qWvpYKZC
Ovo jevresko đubre je sponor svega anti narodnog i anti ruskog u ukrajini

1646697562244.png

jesu ali se "ujki" ne sviđaju
Sta mislis , kada se govori o “tocnosti” podataka uzmimo primer hiljada i hiljada zarobljenih ruskih vojnika koje posluzuju ukrajinske device toplim cajem i sveze ispecenim kolacima, dal ce oni nekim cudom preziveti kraj ovog rata kao bice oslobodjeni ili ce ispariti kao sto su se i stvorili. Mislim , zenevska baljezgarija i slicno. Ili ce ispasti da su pobijeni iako su izmisljeni , mislim sta ce preziveli nacisti negde u Poljskoj da izjave gde su oni? Mislim sad su zarobljeni posle nisu. Nemoj samo da se desi kao sa onim nesrecnicima koji su odlikovani i sahranjeni sa svim pocastima na zmijskom ostrvcetu pa sada muku muce da objasne svojima da su zivi i da su stopirali ruski bojni brod do obale.

ЗАШТО СТРАНИ СТУДЕНТИ НИСУ ОТИШЛИ ПОД ПРЕТЊЕМ ИНВАЗИЈЕ. Још једном, #расизам и малтретирање, од стране #украјинских|власти и образовних институција. Одвратно.

Pa da zapadni mediji ovo prikazu ili da prikazu Ukrajince u SS uniformama onda bi slika Rusa kao agresora a Ukrajinaca kao nekih "good guys" koji brane slobodu i demokratiju se istopila kao sladoled kad odstoji na suncu.

Da utvrdimo:

- Toliki je strah na istoku Ukrajine, kada su Rusi već uveliko ušli, da niko neće da se raduje "oslobodiocima", nego još i protestuju...
...

Glup pokušaj sarkazma. Što se ovog drugog tiče, kolega forumaš ti je dao objašnjenje na primeru Harkova, gde se situacija baš obrnula u kratkom roku, a onda su najebali oni koji su podržavali Ruse.

Ukrajinci nisi ni svjesni krivice i opasnosti u koju je njihova nacistička vkast uvela državu.

Njima nije ni baš najbolje jasno šta se dešava. Nisu oni pod okupatorima pa da slave oslobodioce kao mi što smo slavili kad nas je Crvena armija oslobodila.

Paralela ti je glupa iako je osmišljena ali jbg. to je jenostavno tvoj maksimum.
Ja mislim da im je savršeno jasno ako u okupiranim dijelovima Ukrajine idu goloruki sa ukrajinskim zastavama prema ruskom okupatoru

Da utvrdimo:

...

Pa predsjednik je obilna marioneta, on čak nije ni znao ukrajinski.

Ostalo lupetaš kao po običaju.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back