Numb3r
Poznat
- Poruka
 - 8.940

Donbas je dobro ukopan,cilj je bio da se ne pomeraju dok ne naprave kotao,posle ide lako....njih ce za krajRusi su pokusali mangupski da se pokazu i da Ukrajinu otresu za 24h. Kombinovali su Americke šok udare i agresivne helikopterske desante u neprijateljsku dubinu (Sovjetska škola) I za malo im je uspjelo . I CNN i BBC su posle zauzimanja Gostomelja (aerodroma Andonov) objavili vest da su Ameri ponudili evakuaciju Zelenskom...
Neko je tu od UKR generala bio pribran pa je dao Zelenskom da se našmrče da bi se smirio i vjerovatno je preuzeo kontorlu. Odmah su zaprijecii put oko Gostomelja i spasili Kiev .
POsto su Rusi vidjeli da im je kombinacija propala, brze bolje su zauzeli Černobil i bez veceg otpora se sručili do Gostomelja tj predgradja Kijeva i to je najveca greska Ukro vojske.
Umijesto da brane Cernobilj ( jer se tu Kijev brani) Oni su se usrali da im Kijev ne zauzume (grad od 3 miliona) 200 Desatnjika.Prosto mi je nevjerovatno da su pustili da im Rusi udare klin gotovo do samog Kijeva . A taj klin je svojim lijevim krilom zasticen "kijeviskim rezervoarom" .Dakle ako neko hoce da ih "siječe" znaju koju stranu da brane.
Na istocnom pravcu (Donbas) Rusi nisu imali puno napretka, prvo tu su najbolje Ukro snage 130 do 160 hiljada vojnika koje su spremali za "oluju", Mislim da su tu Ruski napadi cisto demonstrativni da bi onemogucili Ukre da te snage prebacuju na druge frontove.Ali ako Ukri odvuku snage negdje drugdje, nije iskljuceno da Rusi krenu tu u siru ofanzivu, prvenstveno zbog logistike koja im je tu lagana (Harkov je udaljen od Ruske granice samo 25 km)
Naj naj gora situacija za Ukre je juzni front Maruipolj je hermeticki zatvoren, Odesa je ugrozena. Ne vjerujem da ce Rusi ista pokusavati oko Odese dok ne zavrse Mariupolj. Posto je situacija takva da Ukraina gori a NATO se ceslja, Ukri nece moci da igraju na foru "humanitarna katastrofa" daj NATO intervenši , jer niko nece da gori u LA i NY zbog gologuzih Ukrainaca.
Sve u svemu i pored solidnog otpora kojij su Ukri przili, Rusi ih lagano stezu. Svaki rat je na kraju krajeva rat resursa. Sve te slike popaljenih Ruskih Kaimona i oklopnih vozila u strateskom smislu nista ne znace. Rusi imaju 50 hiljada tenkova i pojma nemaju sta da sa njima rade. Ja bih da sam na mjestu Zelenskog, ( a valjda mu je posle 10 dana jasno, da mu osim pederskih aplauza u EU parlamentu duge pomoci nema) pregvarao.Mada ne znam koliko on ima empatiju prema Ukraini i njenoj buducnosti jer ne znam koliko se on uopse osijeca Ukrainecem.