Rat u Ukrajini (2)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Замисли зло болесног Западног ума и мржњу која може да уклони Достојевског
FNJdMWjWYAA-hII

Pa šta ti da radiš nekome ko se izjasni kao Ukrajinac, ili Crnogorac, ili Dorćolac... da mu objasniš da to ne postoji? Ja ne znam kako bih Ukrjincu objasnio da je on u stvari Rus, ili Hrvatu da je Srbin (pričam o onome što sam čuo na ovom forumu).

Moja jedina nada je bila da je čovečanstvo malo napredovalo od feudalnog doba, ali izgleda da sam se zajeb'o.
Objasnis mu tako sto mu kazes "OK bili smo jedan narod koji su istorijski dogadjaji podelili,vise nismo jer je to bio tvoj zbor ,ali u slucaju da na tvoju teritoriju pustis mog protivnika da instalira rakete uperene protvi mene,tako cu te nalupati da ces godinu dana lezati u koritu".Moze li jasnije od ovoga ?

Nemacka i Soviet Union su pobile na milione Jevreja, ne secam se Mathauzena i Gulaga na teritoriji US
Имаш ли доказе да је Совјетски Савез убијао Јевреје на милионе? Име неког концентрационог логора?

Са друге стране, овај совјетски јеврејин је крив за страдања десетина хиљада људи директно, а такође и за Холодомор:
https://en.wikipedia.org/wiki/Lazar_Kaganovich

postoji razlog zasto su Izrael u pocetku naselili mahom izbegli iz SSSR
oko 1.200.000 Izraelaca i danas govori ruski, tecno
Опет лупаш глупости и лажеш. Највећи број јевреја и "јевреја" из СССР су дошли на територију Израела тек од касних '80их.
Зато и говоре руски течно, зато што су релативно скорашњи дошљаци у Израел.

Ja nisam ljubiteljka SSSR-a ali za to postoji ime a to ime nije nacizam......zovi ga staljinizam..... kako hoces......
izvrtanje istorije jednostavno nema nikakvog smisla

na kraju cete tvrditi da su Rusi u WWII bili nacisti:zcepanje:

ja sam kvotovao da su nacizam i komunizam dva pramena iste kose

to sto zulufe i siske zovemo razlicitim recima, ne znaci da su razliciti u sustini

niko ne kaze da su bili nacisti, nego da su ubili priblizno isti broj ljudi, samo pod razlicitim terminologijama

otuda izjednacavanje pogubnosti oba sistema za sopstvene gradjane, i kao pretnja za one sa druge strane granice

Ovi vaši moderatori me opsjedaju na pp i posredno inzistiraju da se na krstarici isključivo daje podrška Rusima i njihivoj "operaciji".
Pa shodno tomu od jutros isključivo podržavam Ruse... Jel ima negdje neka domena gdje bih se mogao onak na brzinu indoktrinirati...
Počni od toga da je ničim izazvana Ukrajina napala Rusiju.
Rusi se grčevito brane i žestoko uzvraćaju agresoru.
Cijelu zapadni svijet je protiv Rusa osim slobodarske i slobodoumne Srbije.

U crnomorskim oblastima, kao i uz granicu sa Rusijom svakako da ima i toga. Na zapadu mnogo manje, oni su uglavnom proevropski orijentisani.
Пронацистички!
Немаш појма о Украјини, али појма, а држиш слово?
Већ сам те питао, колико људи из Украјине познајеш, колико имаш директних сазнања а не са форума или западне пропаганде?

Украинский Генштаб сообщил, что колонна Российской армии направилась для захвата Каневской ГЭС в Черкасской области.

Ukrajinski Generalštab tvrdi da se Rusi kreću ka hidroelektrani južno od Kijeva (u Čerkaskoj oblasti).

Pazi, reči "nacista" i "fašista" potpuno su obesmišljene danas, jer se koriste kao placeholderi za "onaj ko ne misli kao ja". Totalno van konstesta, i u svakoj prigodnoj prilici, kao ti sad.

Znači po definiciji, nacisti i fašisti su simpatizeri Hitlerove nacionalsocijalističke partije koja je vladala u Nemačkoj od 1933-1945. Da bi neko danas bio to, morao bi biti, za početak, star preko 100 godina. Od toga nema ništa.

Ovi klinci koji se slikaju sa kukastim krstovima danas ne mogu nikako biti nacisti, mogu biti samo simpatizeri nacista, ili mogu biti neonacisti. Ja sam za to čuo, ali nikada u životu nisam video, a i bolje što nisam jer bih ih verovatno išamarao.

Putin je odredio da je "nacista" svako ko ne podržava njegovu politiku, što je danas 141 država u svetu. Po Putinu ispade da su svi oni nacisti, ali njegova definicija naciste je penis na biciklu. Ultradesničarske grupe koje danas sebe zovu nacistima su takođe penis na biciklu.

Tori paertija u Engleskoj psotoji 400g pa ne vidim sto ne bi bilo moguce da nacisti postoje 100.

Da, ali to je sve netačno što si napisao. NATO ne podržava nacizam. U Nemačkoj ideš na robiju ne samo za isticanje nacističkih simbola, već čak i za poricanje Holokausta.

To su ozbiljne stvari da bi se neko zajebavao. Ti više i ne znaš šta je, zapravo, nacizam.

Naravno da Nemci nisu tako glupi da ne osude nacizam, sto ne znaci da i dalje nemaju nacisticke ciljeve. Recimo Nemacka je glavni protagonista razbijanja Jugoslavije! A siguran sam da su njihovi prsti i u "mirnom" razlazu CSSR !

Piloti su hrabri i sa jedne i druge strane , ista je to sorta ljudi, ista nacija ,ali zapad je potplatio misli Ukrajincima.
i tako
po vestima usra drzava i dalje radi da se zelenskome udovolji zahtev za avione i vrsi sada pritisak na poljake da , daju avione ukrajini stim da ce im omoguciti da dobiju americke.
jedan od razloga i je to sto eto ukrajinski avioni Mig su poznati ukra pilotima.
Cackaju li cackaju

NBC News

U.S. in talks with Poland on deal to send fighter jets to Ukraine​

Dan De Luce and Allie Raffa and Haley Talbot

1 hour ago
Like|
The Biden administration is holding talks with Poland about a possible deal to help provide Soviet-era fighter jets to Ukraine, a White House spokesperson said.
AAUFUdT.img
© Provided by NBC New
The deal would involve Poland donating its old Russian-made MiG fighters to Ukraine, and then replacing them with the purchase of U.S.-made F-16 jets.

“We are working with the Poles on this issue and consulting with the rest of our NATO allies,” a White House spokesperson said. “We are also working on the capabilities we could provide to backfill Poland if it decided to transfer planes to Ukraine.”
Ukraine President Volodymyr Zelenskyy made an urgent appeal in a phone call with more than 300 members of Congress on Saturday for fighter jets and other military aid to fend off invading Russian troops.
“His main ask was for the U.S. to allow Poland and Romania to transfer Soviet era jets to #Ukraine, and for the U.S. to compensate by giving more advanced planes to those two NATO allies,” Democratic Rep. Brad Sherman of California said in a tweet.
Ukraine’s government is interested in the old Soviet-era planes because the country’s military pilots are trained to fly those aircraft and are familiar with the planes.
Ukraine’s foreign minister, Dmytro Kuleba, on Saturday also called on Western countries to provide Kyiv with warplanes to defend the country after holding talks with Secretary of State Antony Blinken at the Poland-Ukraine border.
“It’s no secret that the highest demand that we have is in fighter jets, attack aircraft, and air-defense systems,” Kuleba told reporters after meeting Blinken.

Prilozi

• 1646552170855.png
    1646552170855.png
    68 bajtova · Pregleda: 6
Имаш ли доказе да је Совјетски Савез убијао Јевреје на милионе? Име неког концентрационог логора?

Са друге стране, овај совјетски јеврејин је крив за страдања десетина хиљада људи директно, а такође и за Холодомор:
https://en.wikipedia.org/wiki/Lazar_Kaganovich

Опет лупаш глупости и лажеш. Највећи број јевреја и "јевреја" из СССР су дошли на територију Израела тек од касних '80их.
Зато и говоре руски течно, зато што су релативно скорашњи дошљаци у Израел.
prvi premijer Izraela je iz SSSR, rodjen u Rusiji

drugi premijer Izraela je iz SSSR, rodjen u Rusiji

treci premijer Izraela, je reizabrani prvi premijer, iz SSSR, kao sto rekoh, rodjen u Rusiji

cetvrta premijerka Izraela je iz SSSR, i to iz Kijeva, rodjena u tadasnjoj jos uvek Rusiji, danas Ukrajini

peti premijer Izraela, Jitzak Rabin, rodjen u Jerusalimu, sin majke iz Belorusije, i oca iz Ukrajine

sesti premijer Izraela je iz SSSR, rodjen u Rusiji

sedmi premijer Izraela je iz SSSR, rodjen u Rusiji

osmi premijer Izraela je iz SSSR, rodjen u Belorusiji

to pokriva period od osnivanja Izraela do kraja osamdesetih kako ti to tvrdis

a mozemo i posle 80ih da nastavimo u istom ritmu

ali bolje da me zaobidjes nepotrebnim pitanjima

Терористи Азова држе цивиле у Мариупољу као живи штит. Реакција жене којој Азов нацисти саопштавају да не дозвољавају евакуацију цивила је срцепарајућа.

Tako isto su i u Sarajevu imali unutrasnju blokadu i nisu dali nikome od civila da izadje
A onda zrtvujuci civile jos od toga napravili medijsku propagandu i mit

...

Da vidimo sta kaze Index.

UKRAJINSKI PREGOVARAČ: AKO BOG DA, U NEDJELJU ĆE BITI KORIDOR IZ HARKIVA
VOĐA ukrajinskog izaslanstva za pregovore s Rusijom nada se da bi humanitarni koridor iz istočnoga grada Harkiva mogao biti otvoren u nedjelju.
"Ako Bog da, u nedjelju će biti koridor", napisao je u komentaru na Facebooku pregovarač David Arahamija.

POLJSKA BI MOGLA UKRAJINI POSLATI SOVJETSKE AVIONE?
SAD pregovara s Varšavom o tome da Poljska isporučuje ratne avione Ukrajini, izvijestio je Wall Street Journal pozivajući se na američke dužnosnike.
Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenskij jučer je rekao članovima američkog Kongresa da Ukrajini hitno trebaju borbeni zrakoplovi. Dužnosnici Bijele kuće rekli su da bi SAD Poljskoj mogao dostaviti određeni broj zrakoplova F-16, dok bi Varšava mogla opskrbiti Kijev ratnim zrakoplovima iz sovjetske ere.
Detalji se još uvijek dogovaraju, a u slučaju postizanja dogovora bit će potrebno odobrenje američkog Kongresa.

UKRAJINSKI DUŽNOSNIK: SUMI I MARIUPOLJ SU NA RUBU HUMANITARNE KATASTROFE
SITUACIJA u regiji Sumi i gradu Mariupolju je na rubu humanitarne katastrofe, rekao je dužnosnik ukrajinske vlade za TV kanal Ukraine-24.
Trenutno nema ni struje ni vode u gradovima Ahtijrka i Trostjanec u sjevernoj regiji Sumi, rekao je vladin savjetnik Vadim Denisenko. No, dodao je kako je večer protekla "relativno mirno".

Što je razlog brutalne ruske vojne kampanje u Ukrajini?

Što je do te mjere prepalo hladnokrvnog Putina da je potegao javnu nuklearnu prijetnju već drugog dana rata?
Što je to i gdje je to?

O tome se može samo nagađati, ali mora biti da je bilo nešto više od osmogodišnjeg sukoba niskog intenziteta koji tinja u Donbasu, zar ne?

Nešto više od lova na Azov i Desni sektor.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back