Rat u Ukrajini (18)

Koji od tri ishoda vam je najverovatniji?

• Ukupno glasova
    161
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Rusija je u srijedu ocijenila da Europska unija postaje vazal NATO-a, referirajući se na njihovu zajedničku deklaraciju o jačanju suradnje zbog rata u Ukrajini.
“Danas smo suočeni s najvećom prijetnjom euroatlantskoj sigurnosti zadnjih desetljeća. Okrutni ruski rat protiv Ukrajine krši međunarodno pravo i načela Povelje UN-a”, navodi se u deklaraciji EU-a i NATO-a potpisanoj u utorak. EU i NATO obećali su da će “svoje partnerstvo podići na novu razinu” kao odgovor na sve veće prijetnje i izazove.
Glasnogovornica ruskog ministarstva vanjskih poslova Maria Zaharova ocijenila je u srijedu da to “potvrđuje potpuno podređivanje Europske unije zadaćama sjevernoatlantskog bloka, koji je instrument koji jamči američke interese silom”. Rekla je da Europljanima slijedi “nezavidna sudbina američkog vazala, gubljenje njihovih pozicija u svjetskoj politici i ekonomiji, pad u sve veću ovisnost o Washingtonu svakim korakom”.

Pa u pravu je. Ovo šta su jučer potpisali u štabu NATO-a u Briselu a zaobilazeći ministra vanjskih poslovaEU i kršenje dijela 5 članka 220 o funkcioniranju EU je upravo to ; vazal NATO:)

michel-stoltenberg-leyen-reuters.jpg
pa u kom smislu ce da saradjuju,
kad su to mahom iste drzave,
meni pada na pamet samo finansijska strana
da ce se nato dodatno finansirati iz eu budzeta,
ali isto tako znaci, da ce na kraju svi kolektivno odgovarati
za ovo, da se niko ne moze izvuci

hahaha 4d sah se i dalje igra! Ovaj stabilizovao pa se vratio onaj sto ga je upropastio kod Harkova. Pa divna mi je ova rusofilija. Nigde veze!
Sta je upropastio? Povukao vojsku na bolje pozicije, ni jedan mu vojnik nije poginuo.
Vidji, te nebuloze mozes da pricas laicima i da prodje, ali ne nekima koji bar nesto znaju o ratnoj strategiji.

hahaha 4d sah se i dalje igra! Ovaj stabilizovao pa se vratio onaj sto ga je upropastio kod Harkova. Pa divna mi je ova rusofilija. Nigde veze!

Šahista je to, trebao je generala za gađanje trafostanica, ne može to bilo koji 🤣🤣🤣

A kad sam ja pisao da se od gađanja trafostanica ne pobjeđuje u ratu onda su pjevali ode onoj ćelavoj budali...

Ma stari je zasro sve. Umjesto da je bio sretan što ga Rus zarobljava, i time završava njegova agonija, on se junači za Amere.
Žao mi dečka što je poginuo ni za što.
Nije,to su momenti kada mozak radi u cetvrtoj brzini na pun gas. Realno ,Rus je napravio gresku jer je pokusao da ih zarobi a bio je usamljen. Srce mu nije dalo da ih propuca na prvu,ne bi ni znali da su poginuli,ali razum ga je naterao na to sta je ucinio. Steta onog momka,na licu mu se video strah i zivot koji je imao pred sobom se ugasio. Stari se pogubio jer je bio ubedjen da je Rus njihov,dosao im je iz ledja. Da je istrcao pred njih propucali bi oni rusa kao zeca ,ne bi ni razmisljali da ga zarobe

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back