Rat u Ukrajini (18)

Koji od tri ishoda vam je najverovatniji?

• Ukupno glasova
    161
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Za očekivati je daljnji proces derusifikacije Ukrajine. Putin je uništio svaku budućnost Rusa u Ukrajini, ako mazne neki komadić teritorija, super za njega, ali izgubio je kompletnu Ukrajinu, zauvijek, uz dramatične posljedice za Rusiju i potpuni raspad ruskog društva.
Bravo Putine, teško da bi to Amer tako vrhunski antiruski odigrao.
Nema tu Putin ništa sa derusifikacijom. Taj proces je odavno započet i bez njega.
Ukrajinci su naša braća - kažu Rusi.
To me podseti na odnose i jednu izjavu sa naših prostora: ''Koliko još treba da vas pobijemo da vam dokažemo da nismo braća.''

Da, ali ovo nije samo jedan zalutali bolestan pojedinac.
To je najpoznatiji ruski propagandist na državnom programu, i to ne bilo kojem nego prvom programu ruske državne televizije, ekvivalent onoga što je meni HTV1 ili tebi RTS1.
Znači dramatično društveno ludilo u Rusiji.
sa jede strane imas zalutalog bolesnog pojedinca kako kazes na ruskoj tv :lol:
a ne vidis 1000 x vise zalutalih pojedinaca na zapadnim televizijama za koje taj zalutali sa ruske pojam normalnosti :rotf:

Ma ne radi se uopće o bankrotu niti o preživljavanju. Normalno da će preživjeti. Radi se o pristojnom životu, a to je Rusija dugoročno prokockala.
Не знам шта бих ти рекао, брат од супруге као машински инжењер управо отишао да живи и ради у Мурманску, сјевер Русије овај пројекат.
https://www.novatek.ru/en/business/arctic-lng/

О рату у Украјини нико и не прича, градилиште има око цц 20000 људи из цијелог свијета, буквално град за себе па и ваших из Хрватске колико хоћеш.То су факти и то је реалност, то је живот, Русија је капиталистичка држава данас и само се гледа бизнис.Улажу и раде тамо гдје су најјачи што је логично.А народ живи некакав ЕУ просјек, ни боље ни лошије, продавнице коректне, живот тече даље.То су неки моји извори из прве руке.

Схвати Русија је велика и може си приуштити овакав сукоб очигледно.Све те релације ми не можемо ни појмити и не треба се превише трудити..

Nema tu Putin ništa sa derusifikacijom. Taj proces je odavno započet i bez njega.
Ukrajinci su naša braća - kažu Rusi.
To me podseti na odnose i jednu izjavu sa naših prostora: ''Koliko još treba da vas pobijemo da vam dokažemo da nismo braća.''
Zato Rus ima drugu foru:
Koliko još treba da vas pobijemo da vam dokažemo da smo braća.

Kakve veze ima Putin sa derusifikacijom? Pa možda, za početak, to što im je 2014 oteo komad države. Ali čak i nakon toga taj prices je postojao samo marginalno. Zelenskij je dobio izbore i sa članovima stranke koji su bili izuzetno proruski nastrojeni - zato jer im to nije bilo bitno, stranka Sluga naroda je izrasla na sasvim drugim principima, prvenstveno antikorupcijskim. Doduše, i to možeš smatrati antiruskim.

Ni u ludilu nisi prije godinu dana nisi mogao očekivati da će se ruski spomenici rušiti diljem Ukrajine, a ti i dalje misli da to baš nema nikakve veze sa ruskom agresijom i uništavanjem Ukrajine.
Ne da ima veze, nego je derusifikacija direktna posljedica toga.
A.Ukrajinci su tek počeli.

Тема је руско-украјински сукоб, зато причамо о Русима иначе у животу да ти искрено кажем боли ме она ствар и за Русе и за Украјинце јер сматрам да имамо довољно својих проблема.Зашто сам споменуо ове државе?Па зато што постаје јасно шта се дешава, Русија се пребацује на азијско тржиште, чак и фудбалске клубове сада позицинира у Азији.То су факти то се дешава а да ли је добро или лоше за Русију и Европу показаће вријеме.

Сматрам да ће Русија преживјети без француског вина и сира или аутомобила јер има довољно алтернатива да купи вино ,сир и аутомобил.
Да ли је тај моменат добар за отворено тржиште, наравно да није.

Да ли ће преживјети прекид извоза у ЕУ.Тај моменат можда више кошта јер је ЕУ масно увозила од Руса неке енергенте уз обострану корист.
Наравно да ће преживјети пад извоза.Ту долази онај моменат о многољудној Азији и потребама Азије.Ту се Русија одавно позиционирала и сада проширује са повољностима цијене јер мора, околности налажу.

Али да пробамо да се фокусирамо на крајње ефекте раскида ЕУ-Русија.Шта добијамо?Добијамо Русију која задњу рубљу троши на оружје, која проширује редовну војску за пар стотина хиљада војника, која одрађује дјелимичну мобилизацију уз отворено потенцијално ширење ефекта мобилизације.Ако је то циљ НАТО пакта онда ок, мада ја мислим да све стратегије иду ка циљу да се омекша Русија а не додатно милитаризује.
Шта је лоше за Русију, па изгубила је огромно тржиште ЕУ+САД+сателити (углавном НАТО).Ефекти нисам сигуран, ход по ивици масовног глобалног сукоба више није нереална бајка већ опаснот која се надвила над главама цијелог свијета док дементни џукац рата Бајден, који се изгуби у дворишту Бијеле куће, прича како се бори за неки бољи свијет, он је један од главних актера.Да ли тај бољи свијет значи ово јер ако значи ово набијем му тај бољи свијет у дементну гузицу ако ме разумијеш.А Путин, не знам историја ће на крају пресудити, пре свега Руси да ли је навикани комуно дебил или руски геније са визијом неког бољег свијета.
meni je zanimljivo da zapadni likovi pod utjecajem svojih medija traže od stranaca u moskvi da snimaju odjele tehničke robe da bi eto dokazali ovisnost o zapadnoj robi...kad ono 30% zapadne robe a ostatak kineske...a police pune...

Zato Rus ima drugu foru:
Koliko još treba da vas pobijemo da vam dokažemo da smo braća.
posto vec razmisljate kao angloskaskonci
u terminologiji koju nakardno izvrcete
poredjenje bi bilo mnogo lepse
kada bi rekli za nato armadu
koja se bas tako pravdala srbiji za ono sto je uradila
u ratovima 90tih, pa 1945. kad su srbiju unistili tepih bombama

a zamisli bili smo saveznici u borbi protiv fasizma :hahaha:
a opet to nisu uradili u granicama tadasnje hrvatske gde su ustase carovale sa svojim krvavim pirom
znaci da bombarduju samo bracu, nikako nesto oportuno sto je najgore zlo :rotf:

2. 1. 23. Овај дивни снимак приказује групу Украјинских бранилаца отачаства како ходају путем у пољу када изненада наилазе на прелепо дело Украјинске 58. бригаде - спаљене остатке уништеног руског тенка:

:bravo: :bravo: :bravo: :bravo: :bravo: :bravo:

meni je zanimljivo da zapadni likovi pod utjecajem svojih medija traže od stranaca u moskvi da snimaju odjele tehničke robe da bi eto dokazali ovisnost o zapadnoj robi...kad ono 30% zapadne robe a ostatak kineske...a police pune...
Ма то су глупости већ сада можеш наћи западну робу произведену у Азији а такве је поприлично јер је запад многе производне погоне пребацио у Азију.Дакле никакав проблем да просјечан Рус и даље носи адидас маде ин Бангладеш, Индонезија или пије кока колу произведену у Индији.
Тржиште је немогуће зауставити док се сви не укључе у причу изолације Русије а то се неће никада десити ваљда је очигледно.

Poslednja izmena:
3C2FD937-4EBE-47EF-9868-2BFB5D254AD7.jpeg

Ма то су глупости већ сада можеш наћи западну робу произведену у Азију а такве је поприлично јер је запад многе производне погоне пребацио у Азију.Дакле никакав проблем да просјечан Рус и даље носи адидас маде ин Бангладеш, Индонезија или пије кока колу произведену у Индији.
Тржиште је немогуће зауставити док се сви не укључе у причу изолације Русије а то се неће никада десити ваљда је очигледно.
Ja sam vlasnik Adidasa.
Odlučio sam ne prodavati više niti jedan par tenisica u Rusiju.
Imam tvornicu u Bangladešu.
Kako zamišljaš proces, ovaj u Bangladešu izvozi u Rusiju bez da ja to znam?

Ja sam vlasnik Adidasa.
Odlučio sam ne prodavati više niti jedan par tenisica u Rusiju.
Imam tvornicu u Bangladešu.
Kako zamišljaš proces, ovaj u Bangladešu izvozi u Rusiju bez da ja to znam?
Тржиште колега тржиште, само неутрални посредник купи за Русију и руско тржиште и завршена прича.Ланци велепродаје купују робу а не Рус као Рус.

Не контам уопште форсирање те приче како ће им нестати оружја. :lol:
Као неки мотивациони пропагандни материјал.А још мало па ће пуна година рата интензитета до сада невиђеног у новијој историји ратовања. лол

Poslednja izmena:

Ukrajinska policija otkrila logore za mučenje u Harkivu​

Ukrajinska policija je objavila da je otkrila 25 logora za mučenje oko istočnog grada Harkiva nakon oslobađanja tog područja od ruske okupacije.

Ruski vojnici zatočili su i mučili civile u logorima u nehumanim uslovima, napisao je 2. januara na Facebooku šef regionalne policije, Volodimir Timoško, prenosi nemačka agencija dpa.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back