Rat u Ukrajini (17)

Koji od tri ishoda vam je najverovatniji?

• Ukupno glasova
    130
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Kraj rata nema veze sa tijem
prestani da lupaš. a zašto nema?
Kraj rata je kad protivniku (onaj koji to sve vodi) razvalis njusku, a kolko mesine ce biti baceno u vatru pa to je skroz nebitno.
pa bitno je. ovo je konvencionalni rat a to znači desetkovanje vojske. prevrat ili hapšenja...neizvodljivo.
Da, Rusi su misliloi probiti se kod Bahmuta, Kramatorska i Slavjanska, i BI da su imali dovoljno ljudi. Ali pizzda put ler igra igru, oduzava, melje itd.
ujko, oladi.

To je rekao i pre 24 februara

Znaci laze 2/2

dumb-and-dumber-happy (2).gif

anger-management-jack-nicholson.gif

Ne vjerujem. Ali je stvarnost da je na terenu kombinacija mozak NATO sa engleskim vodjstvom, a UKri meso. Stvarnost je da Rusi ili nemaju odgovor na to (sto mislim da je nemoguce) ili niko pametan nema pristupa centrima odlucivanja kod Rusa, time ostajemo na tome da ih Ukri/NATO nabijaju na volej non-stop.

Niko me ne moze ubjediti da Rusi nijesu mogli zaustaviti dotok oruzja/ municije na teren. To je nesto drugo u pitanju, a sta god da je izace Rusima na nos, i vec izlazi.

Nekako zaustaviti, preduprediti dotur oruzja je vazniji ratni cilj nego da uzmes Kijev i objesis Elenskog za muda.
odgovor uvek postoji,ali ono sta su naumili da nije bilo direktno NATO angazovanja na terenu koji je preuzeo odbranu bilo bi sprovedeno u delo,bar u velikoj meri.
Imali su x broj vojnika koji su bili profesionalni, uz teritorijalce LNR i DNR .Vise vojnika nisu mogli da imaju jer redovnoj vojsci bez saglasnosti Dume nije dozvoljeno napustanje Rusije, a rezerva nije podignuta.Rusija ima milion profesionalnih vojnika uz redovnjake,a angazovano je 250 000 ili odprilike moguci maksimum.Sada uvode rezervu koju su prvo proveli kroz obuku, opremili ,dali vremena ljudima da se medjusobno upoznaju i uklope,dakle daleko vise spremnij nego 24.02.
Verujem da su se zalihe ARJ popunile,da je iz Irana stiglo dosta toga,da ce kada krenu samo dokusiriti energetski sistem.Ne ocekujem "laku" pobedu,ali izvukli su pouke,znaju karakteristike naoruzanja koje je stiglo u hoholjland,...pripremili su se.

Mariupolj umjesto da padne za 7 dana,

Какви све неозбиљни саговорници на теми, ово и дете од 7 година не би изјавило.
Ozbiljni covjece, kolko je Ukarski divizija branilo Mariupolj?
100 000 Ukara, 5 NATO divizija???

U stvarnosti k. od ovce, Ruski kolosalni promasaj.

Ni Vukovar nije branilo 100 000 usrasa nego 8 000.

odgovor uvek postoji,ali ono sta su naumili da nije bilo direktno NATO angazovanja na terenu koji je preuzeo odbranu bilo bi sprovedeno u delo,bar u velikoj meri.
Imali su x broj vojnika koji su bili profesionalni, uz teritorijalce LNR i DNR .Vise vojnika nisu mogli da imaju jer redovnoj vojsci bez saglasnosti Dume nije dozvoljeno napustanje Rusije, a rezerva nije podignuta.Rusija ima milion profesionalnih vojnika uz redovnjake,a angazovano je 250 000 ili odprilike moguci maksimum.Sada uvode rezervu koju su prvo proveli kroz obuku, opremili ,dali vremena ljudima da se medjusobno upoznaju i uklope,dakle daleko vise spremnij nego 24.02.
Verujem da su se zalihe ARJ popunile,da je iz Irana stiglo dosta toga,da ce kada krenu samo dokusiriti energetski sistem.Ne ocekujem "laku" pobedu,ali izvukli su pouke,znaju karakteristike naoruzanja koje je stiglo u hoholjland,...pripremili su se.
Sad je puno teze ratovati nego u aprilu. a sljedeceg aprila ce biti i jos teze.
Propusteno je VRIJEME, najvazniji faktor rata. Propustena je BROJNOST i KONCENTRACIJA SNAGA.

Ko ce to sve stici?
Vi ste veliki optimisti, i nadam se da ste u pravu a da ja nijesam.

Kakav rast cena, nafta jeftinija sada nego pre pocetka invazije
to je vestacki da zavaraju svoje gradjane , kao uveli su limit na cenu ruske nafte.Nafta moze biti daleko jefinija,nema razloga da cena poraste za vise od 10% u odnosu na pre pocetka SVO,ali pohlepa mocnika na zapadu koji kontrolisu trgovinu naftnim derivatima je neprocenjiva.Imaj uvek na umu da nafta nije poskupljenje goriva,podigli su cene u hemiskoj ,masinskoj ,gradjevinskoj ,..industriji, jer za sve su potrebni naftni derivati
to je pljacka sopstvenih gradjana u EU i SAD nezabelezenih razmera

Sad je puno teze ratovati nego u aprilu. a sljedeceg aprila ce biti i jos teze.
Propusteno je VRIJEME, najvazniji faktor rata. Propustena je BROJNOST i KONCENTRACIJA SNAGA.

Ko ce to sve stici?
Vi ste veliki optimisti, i nadam se da ste u pravu a da ja nijesam.
naprotiv
1.sada je mnogo lakse ratovati nego u Aprilu.Do kraja Februara zemlja ce biti smrznuta sto je veliki plus za OMJ, u odnosu na prolece kada su Rusi zaglibili pa ih hoholji teglili traktorima
2. Upravo sada imas najvecu ukro koncetraciju snaga u sirem reonu Bahmuta.Nagomilali se
Nisam ja veliki optimista,samo ti skrecem paznju zbog cega su danas Rusi u boljoj poziciji nego na pocetku SVO.Pored vojnih karakteristika,sada se sam narod u Rusiji pomirio sa SVO.Najgore po rusku vlast je proslo,sankcije su popusile,nikakvih nemira u Rusiji nije bilo,mobilizacija zavrsena

naprotiv
1.sada je mnogo lakse ratovati nego u Aprilu.Do kraja Februara zemlja ce biti smrznuta sto je veliki plus za OMJ, u odnosu na prolece kada su Rusi zaglibili pa ih hoholji teglili traktorima
2. Upravo sada imas najvecu ukro koncetraciju snaga u sirem reonu Bahmuta.Nagomilali se
Nisam ja veliki optimista,samo ti skrecem paznju zbog cega su danas Rusi u boljoj poziciji nego na pocetku SVO.Pored vojnih karakteristika,sada se sam narod u Rusiji pomirio sa SVO.Najgore po rusku vlast je proslo,sankcije su popusile,nikakvih nemira u Rusiji nije bilo,mobilizacija zavrsena
nadam se da si ti u pravu a ne ja. Mene brine prije svega propusteno vrijeme, jako jako losa stvar u ratu. Mislio sad reci da je sad teze nego u aprilu zbog toga sto su Ukri/NATO razvili svoju igru a cinjenica je da jesu.

Na sto mjesta se pokazalo da Rusi nijesu prosli jer je bilo nedovoljno snaga i da su Ukri prosli opet zbog tog istog razloga.

Прсков одбацује тврдње Кијева да се планира руско-белоруски напад на Украјину са севера.

Pogledajte prilog 1273088

Jedini način da ostvare ozbiljniji pomak na delu fronta koji im je bitan (Donbas) jeste da razvuku Ukrajince i da ih nateraju da značajan deo jedinica prebace i na druge pravce. Dokle god se napadi koncentrišu na par desetina km fronta Ukrajinci mogu da guraju tamo sve što imaju i da stalno dovlače pojačanja.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back