Rat u Ukrajini (16)

Koji od tri ishoda vam je najverovatniji?

• Ukupno glasova
    142
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Ситуација код Херсона стабилна: Суровикин подноси извештај Шојгуу

16:06 09.11.2022 (Освежено: 16:14 09.11.2022)

Одбрана у подручју Херсона је стабилна, али специфична, изјавио је министар одбране Русије Сергеј Шојгу на састанку са генералом Сергејем Суровикиним, командантом здружених снага у зони специјалне војне операције.
Суровикин је известио руског министра да је украјинска војска у октобру изгубила више од 12.000 војника, 200 тенкова, 18 авиона и 12 хеликоптера.
„Без обзира на велике губитке у људству и техници, противник не одустаје од покушаја напредовања, али се сви његови напади на време спречавају“, рекао је Суровикин.
Према речима генерала, руска војска је у појединим правцима обновила офанзивна дејства, а активним дејствима руске војске спречила су покушаје напредовања Оружаних снага Украјине у правцу Купјанска и Красног Лимана.
Генерал је саопштио да би било целисходно да одбрана пролази дуж реке Дњепар, да се организује на левој обали.
Шојгу је прихватио овај предлог.

"Са'ће њима Суровикин да јеббе мајку....само гледај" !! :mrgreen: :mrgreen: Сад да питаш Русе: "Шта сте ви у ствари хтели задњих девет месеци".....почели би да гледају око себе и у плафон.
Zasmetala im je zamisao da jedna susedna slovenska pravoslavna zemlja Uspe u životu, putem kapitalizma i demokratije

Ovo je gospodo rat tajkuna i oligarha tj njihovi nadređeni čija imena se ne govore !
Giljotina dok ne proradi rat neće prestati :)
Crkavanje jednog sloja društva zahteva radikalne promene po bilo koju cenu !
Resursi i moć su u pitanju !

U Hersonu repriza iz Harkiva.
Do kraja tjedna ce sve biti gotovo.
Korak po korak i vratice Ukrajinci sve.
Ruski separatisti su vojno bolje stajali prije ruske intervencije.
Generalu Armagedonu treba novi cin i nadimak, razvodnik povjetarac.
Сад баш и постаје занимљиво......кад Русија почиње да губи. Сад треба пратити збивања у њиховом врху. Мислим.....као Србину жао ми је што губе....али као војнику у души, честитам на фер победи противнику.

Ниси чуо шта се тамо дешавало од 2014 или те то не интересује?
Због таквих коментара сам ти написао да пишеш на основу предрасуда а не чињеница.
Vrlo dobro znam šta se dešavalo 2014-te.

Ono što ti očigledno ne znaš je kako je tokom osamdeset godina boljševičkog terora nad Ukrajincima uopšte došlo do tog sukoba 2014-te.

Dakle, istorija nije počela ni 2022-ge ali ni 2014-te. Da li ti je bar taj deo jasan?

Kako je ono bilo? Rusija je došla da bi zauvijek tu i ostala :mazi:
FhIf9G5WAAEIB-U.jpg

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back