Rat u Ukrajini (16)

Koji od tri ishoda vam je najverovatniji?

• Ukupno glasova
    142
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
krivo to tebe filuju. 100000 mrtvih ima Rusija i to ne civila nego elitnih vojnika. nekad su bili vojna sila sad samo go qurac. Ukrajina će se obnoviti Ruskim parama koje je svijet blokirao u stranim državama, dok će Rusi ostat osramoćeni, izolirani, jadni i čemerni. 100000 mrtvih ne mogu se vratitit, al na to nisu mogli utjecat.
brt ovu su naravno laži :D ni sam ne veruješ u ovu glupost.. :)

krivo misliš. kad završi živit će u svojoj državi slobodno. cjena će biti skupa al sloboda nema cijenu. za primjer Srbi dolazili iz Srbije ratovat u krajini, malo pucali, granatirali, rušili... na kraju izgubili. Hrvatska se obnovila, sankcije protiv Srbije učinile svoje, vratilo vas 50 godina u nazad. mi u svim Euroatlanskim integracijama, a vi nekako pokušavate doći u blizinu, al ne ide
živeće slobodno tako što će generacije morati da plaćaju kredite Svetskoj Banci za obnovu zemlje...meni se čini da će to biti dužničko ropstvo.. ;)
naravno sve ovo pod uslovom da Ukrajina oslobodi sve teritorije što mislim da se neće desiti..
najrealniji scenario je da Ukrajina uđe u dužničko ropstvo i da preda određene teritorije ruskoj federaciji

Dakle, uslovi Ukrajine za mir su:​

1. Nuklearna sigurnost

2. Sigurnost hrane

3. Energetska sigurnost

4. Oslobađanje i povratak zatvorenika i deportovanih

5. Implementacija Povelje UN i obnova teritorijalnog integriteta Ukrajine i svjetskog poretka

6. Povlačenje ruskih trupa i prekid borbi", objavio je Zelenski na svom Fejsbuku poslije govora.

"Nećemo dozvoliti Rusiji da čeka i jača svoje snage... Uvjeren sam da je sada vrijeme kada se ruski rat mora i može zaustaviti", dodao je on.

On je rekao da Rusija mora potvrditi teritorijalni integritet Ukrajine, povući svoje trupe sa ukrajinske teritorije i platiti odštetu za pričinjenu štetu.
Korektno.

DOBILA I MILION RUBALJA

Supruga Ramzana Kadirova rodila 14 djece: Putin joj dao nagradu Herojska majka​

Žena postaje kvalificirana za titulu ako je ruska državljanka te ima desetero ili više djece koji su također ruski državljani
H. J. I.prije 8 sati

DOBILA I MILION RUBALJA Supruga Ramzana Kadirova rodila 14 djece: Putin joj dao nagradu Herojska majka​

• Ramzan Kadirov sa suprugom Medni
Ramzan Kadirov sa suprugom Medni
FOTO: PRINSTCREEN / YOUTUBE

Herojska majka, nagrada iz sovjetske ere, ponovno je službena državna nagrada u Rusiji. Ruski predsjednik Vladimir Putin je dvije nagrade Herojske majke podijelio dvjema ženama, a jedna od njih odlazi supruzi čečenskog Lidera Ramzana Kadirova, piše nezavisni ruski portal Meduza.
Medni Kadirova i Ruskinja Jamalija Olga Degtjarenko dobile su nagradu i priznanje za "svoja dostignuća u jačanju institucije porodice i odgoju djece". Osim titule da su hrabre majke, svaka od njih dobiva i milion rubalja.

SVIJET
Kadirov pozvao muslimane i kršćane zajedno u rat: Ovo je sveto, sanjam da moja djeca i ja umiremo u njemu
10.11.2022 u 21:08
Putin je sredinom avgusta potpisao dekret kojim je ponovno oživljena nagrada Herojska majka. Prema dokumentu, žena postaje kvalificirana za titulu ako je ruska državljanka te ima desetero ili više djece koji su također ruski državljani. Bračni par Kadirov ima četrnaestero djece.
U SSSR-u titula Herojska majka postoji od 1944. godine. Dobitnice su dobivale medalju i razne subvencije. Prije raspada SSSR-a više od 400.000 žena dobilo je tu titulu, piše Meduza.
Nije iskljuceno da osvoji i drugi milion, ne izgleda stara,ne znam da li vazi u slucaju uginuca ovog krmka a neko drugi nastavi osemenjavanje ili mora biti isti vepar.

Da sam Putin moji uslovi bi bili:

1. Priznanje aneksije Krima, zauzvrat napuštanje Nikolajevske i Harkovske oblasti;
2. Ukrajini se zabranjuje mornarica i prisustvo strane mornarice u morima, a zauzvrat se napušta Zaporoška oblast;
3. Razmena svih zarobljenika i opšta amnestija za sve na obe strane;
4. Normalan dotok vode na Krimu i stvaranje demilitarizovane zone od 100km gde Ukrajina ne sme da drži nikakvu vojsku niti naoružanje, zauzvrat napušta se Hersonska oblast;
5. Donjecka, Luganska, Hersonska i Zaporoška oblast postaju Republika Novorusija u sastavu Ukrajine, a zauzvrat se ruska vojska povlači i iz Donjecka i iz Luganska. Ukrajina nema pravo da drži vojsku, već samo policiju na prostoru Novorusije i Novorusija je u unutrašnjoj politici potpuno samostalna.

brt i da se evo danas Rusi povuku iz cele Ukrajine :
niko neće vratiti 100 000 ,mrtvih Ukrajinaca
više od 50 % izbeglih se nikada neće vratiti
Ukrajina će i dalje morati da se zaduži da obnavlja razvaljenu infrastrukturu

..ono ja dođem kod tebe kući..p jb em ti sve živo.. ubijem tatu, zapalim nameštaj, bacim mačku kroz prozor.. ti me isteraš posle godinu dana iz razvaljenog stana..pobedio si?? čestitam.. kako vam jb no nije jasno da su Ukrajinci gubitnici bilo šta da se desi?? da su izgubili samim tim što su ušli u rat???
Gube obe strane kao u svakom drugom ratu.

Tko bi u Kijevu predlozio da Ukrajina nesto rusima preda - momentalno bi visio sa prvog hrasta.

Boljsevici ne bi bili boljsevici da ih zanima rad, stvaralastvo i napredak. Nego to kad se digne gleda koji susjed ima dvije kokosi pa da mu uzmu jednu, a ako neki seljak ima 3 odmah salju u gulag cijelu familiju. Zato im stanovnistvo i bezi u Pancevo, Ulan Baator i Nis.
Cuo sam pricu davno u SSSRu. Kada je vladao Hruscov bilo je jako lose, sve je pripadalo drzavi, kolhozu a onda je dosao Breznjev postalo je mnogo bolje smeli smo imati kokoske. Nije zayebancija.

brt i da se evo danas Rusi povuku iz cele Ukrajine :
niko neće vratiti 100 000 ,mrtvih Ukrajinaca
više od 50 % izbeglih se nikada neće vratiti
Ukrajina će i dalje morati da se zaduži da obnavlja razvaljenu infrastrukturu

..ono ja dođem kod tebe kući..p jb em ti sve živo.. ubijem tatu, zapalim nameštaj, bacim mačku kroz prozor.. ti me isteraš posle godinu dana iz razvaljenog stana..pobedio si?? čestitam.. kako vam jb no nije jasno da su Ukrajinci gubitnici bilo šta da se desi?? da su izgubili samim tim što su ušli u rat???
Kako ste vi Rusi napravili pozitivan kult od Besmrtnog Puka, a sad kažeš: "Ma šta će vam taj puk braćo Ukrajinci, smrtan je."

Rusi mnogo vole kad NATO pakt vrsi desante preko reke.

Imaju besplatne vezbe gadjanja pokretnih meta.

Tako da kad iskljucimo emocije vidimo da je Surovikin bio u pravu kad je izvukao Ruse na istocnu obalu Dnjepra.

Sad je NATO paktu izuzetno tesko za dalje ofanzivne operacije, a i ponton je vrlo tesko za prebacivanje oklopa da naprave . Ako i uspeju mogu da uniste branu da ih sve u pakao odnese Dnjepar.

Dobro, nek bude tako. Nek otmu ruske devizne rezerve. Opet, ostaje 700 milijardi. Kako će se to vratiti, da čujem?

1. Priznanje aneksije Krima, zauzvrat napuštanje Nikolajevske i Harkovske oblasti;
2. Ukrajini se zabranjuje mornarica i prisustvo strane mornarice u morima, a zauzvrat se napušta Zaporoška oblast;
4. Normalan dotok vode na Krimu i stvaranje demilitarizovane zone od 100km gde Ukrajina ne sme da drži nikakvu vojsku niti naoružanje, zauzvrat napušta se Hersonska oblast;
5. Donjecka, Luganska, Hersonska i Zaporoška oblast postaju Republika Novorusija u sastavu Ukrajine, a zauzvrat se ruska vojska povlači i iz Donjecka i iz Luganska. Ukrajina nema pravo da drži vojsku, već samo policiju na prostoru Novorusije i Novorusija je u unutrašnjoj politici potpuno samostalna.
Uslove mozes postavljati samo ako dobijes rat, Putin za sada ne moze postavljati nikakve uslove.

Rusi mnogo vole kad NATO pakt vrsi desante preko reke.

Imaju besplatne vezbe gadjanja pokretnih meta.

Tako da kad iskljucimo emocije vidimo da je Surovikin bio u pravu kad je izvukao Ruse na istocnu obalu Dnjepra.

Sad je NATO paktu izuzetno tesko za dalje ofanzivne operacije, a i ponton je vrlo tesko za prebacivanje oklopa da naprave . Ako i uspeju mogu da uniste branu da ih sve u pakao odnese Dnjepar.
Ajmo TIXI ojhaaaaaa :D :D

https://twitter.com/NoroBiik/status/1592448836860973056

Da sam Putin:

- apsolutna predaja
- sve teritorije koje želim
- komadić Ukrajine nezavistan, ali neutralan - da vraća dugove
- Ukrajina bez prava na vojsku

U suprotnom:

- tepih bombardovanje
- taktičke nuklearke
- milioni mrtvih i za više decenija uništena zemlja

Tako se to radi ako hoćeš da budeš sila i da te USA bully shvati ozbiljno. Nasilnik samo nasilje poznaje.

🇹🇷 Жену која је извршила напад у Истанбулу обучавали су инструктори из Сједињених Америчких Држава, наводи турски лист Иени Сафак.

Послата је из сиријског града Кобанија, а наређење је добила од Радничке партије Курдистана.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back