Rat u Ukrajini (14)

Koji od tri ishoda vam je najverovatniji?

• Ukupno glasova
    122
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Postoje mete koje se brane i koje su od vitalnog znacaja,dok ove druge manje bitne pustis da gadjaju.
Ovo iransko ‚‚djubre‚‚leti sporo,dosta je veliko i sa normalnim radarskim osmatranjem lako uocljivo.
Izgleda da Ukri uopste nemaju nikakvu pvo zastitu,kada dopustaju da im ove ‚‚kante‚‚prave ovakve porbleme.
Npr.u Ukrajini je testiran i USA dron kamikaza koji je najavljivan pompezno a doziveo je totalni fijasko,ocigledno da su Rusi sa pancirom s1 a mozda i s2,krasuhom uspeli skoro skroz da ga neutral
U teoriji je to mozda tako a u stvarnosti drugacije. To je ogroman prostor i to je nemoguce sve pokriti. Imaju dosta PVO ali nema ga bezgranicno.

Imas americke ratove u Iraku i Avg. i pored 1 000 000 puta nadmoci, opet to nista nije islo bas tako glatko. Uvijek mi padnu na pamet Napoleonova razmisljanja, da mali korak, jedan trun moze pomesti cijelu ogromnu silu i dovesti do poraza. Jedan korak jedan dan ili sat kasno.

Prosto to sve izgleda na TV ali nije bas tako prosto. Rusi su zaebali stvar sto odma nijesu udarili sa 1 mil. vojnika i bez milosti sve priveli kraju za dvije nedlje.

Da se prisjetimo ovog mima koji je postao realnost.

Prilozi

• FfQ-VguX0AEts4s.jpeg.jpg
    FfQ-VguX0AEts4s.jpeg.jpg
    86,5 KB · Pregleda: 48
Ako Kerson padne nece biti zaebancije za Mariupolj, a bome ni za Krim. Rusima je bolje da pocnu raditi kako treba culi smo vec stot puta i svaki put razocaranje.

Usput iscitati Napoleonove maksime rata. Ima tamo nesto o vodjenju rata, brojnoj nadmoci u zivoj sili i udariti tako da utroba ispada sama kad idu da kake.
Једино шта пада су Шахеди.

Primili ste vi na kazan. Zato su Srbi u stotinama iljada zavrsiloi u kazanu. Nabiem na k. i vas i vase bratstvo i cestoitost.
Ma nije. To možemo da pričamo kad tovarimo ove lopatare i nabijamo im osećaj krivice. Na kraju, nije baš ni da smo mi nešto skloni okretanju drugog obraza i da volimo bilo kome bila šta dugovati.
To vidi sa ovima koji su se sa njima bratimili. Za mene su, sve dok su normalni, samo obične komšije. Oni to uglavnom nisu.

Russian S-300V4 Broke World Record For The Longest Ranged Surface To Air Kills – Military Watch​

On October 16, the AFU shelled the Russian city of Belgorod. After massive shelling on the morning, Ukrainian forces resumed attacks on the afternoon. Russian Air Defense forces intercepted most of the targets, but two explosions were recorded near the Belgorod airport.

Military Watch Magazine reported that Russian air defence means in Belgorod have ”reportedly broken a world record for the longest ranged surface to air kills”.

One of the attacks on the city was carried out by a pair of Ukrainian combat aircraft which reached the Russian border at an extremely low altitude. Having then gained altitude, they shot at their target and headed towards the airfield. However, they failed to reach it. They fired on by Russian surface to air missile batteries, specifically an S-300V4 system. Both planes were shot down over the Poltava region.
The aircraft in question were Ukrainian Su-27 and Su-24, which are thought to be some of the last of these relatively scarce and heavyweight classes operational after over six months of war.

The missile system neutralised both aircraft at extreme ranges of 217km, surpassing the 150km range kill previously recorded by a Russian S-400 system against a Ukrainian Su-27 over Kiev in March, with this achieved despite the Su-27’s high manoeuvrability and impressive flight performance designed to allow it to effectively evade standoff missile attacks. – Military Watch writes.

Ma nije. To možemo da pričamo kad tovarimo ove lopatare i nabijamo im osećaj krivice. Na kraju, nije baš ni da smo mi nešto skloni okretanju drugog obraza i da volimo bilo kome bila šta dugovati.
To vidi sa ovima koji su se sa njima bratimili. Za mene su, sve dok su normalni, samo obične komšije. Oni to uglavnom nisu.
Nikad mi do Juge nijesmo nikome okretali drugi obraz. Tek od 1918. to je postao novi srpski nacionalni moto, kako postati rekorder u samoponizavanju.

Kod mene jos od uskocki i granicarski vremena bila je ona "ko se ne osveti". Po njoj se zivilo i umiralo. Nije nas doduse niko ko ovce tamanio dok smo se toga drzali?

Rat se proširio, nije samo Ukrajina na udaru? "Putin je objavio..."​

Nemačka obaveštajna služba (BND) ocenjuje da ruski predsednik Vladimir Putin u februaru nije započeo rat samo protiv Ukrajine.

Kako su naveli, "objavio je rat" zapadnim demokratijama, izjavio je u Bundestagu direktor BND Bruno Kal.

"Rat koji je pokrenut 24. februara je objava rata celom demokratskom zapadnom svetu, a ne samo Ukrajini", rekao je direktor BND Bruno Kal pred parlamentarnim kontrolnim odborom u Bundestagu.

Kmecanje se nastavlja.
Mada gazda preko bare je Nemce vojno doveo do katastrofe i hvala im na tome.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back