Rat u Ukrajini (14)

Koji od tri ishoda vam je najverovatniji?

• Ukupno glasova
    122
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pita Mali Frta tatu:

Tata tata a što je mleko tako skupo?
Tata mu kaže: zZto što Ukrajinci pobeđuju.

Pa opet Mali Frta pita tatu:

Tata tata a što nemamo struju i grejanje?
A tata mu kaže: Pa zato što Ukrajinci pobeđuju.

I ponovo Mali Frta pita tatu:

Tata tata, a što su Ukrajinci izgubili pola države?
A tata mu odgovara: Pa zato što Ukrajina pobeđuje.

I misli se Frta pa kaže: Auuuuuuuuu kad je tako loše stanje kad Ukrajina pobeđuje šta li bi bilo da gubi!

AHAHAHAHA ŠALIM SE NIJE MALI FRTA REKO OVO ZADNJE GLUP JE KO KURѦC KUŽIŠ, NE? PA MISLIŠ PALO BI MU NA PAMET DA SKOPČA DA UKRAJINA IDE U RACKU BAHAAHAJAHAJAHAAH
:cepanje:
Yebte svaka ti čast....ništa gluplje nisam pročitao već četri desetljeća ....legendo 👍

Ćelavi je izgleda opasan Natmamoyeb

Бесмислен трошак. Ионако ће те карте морати да мењају када прикључе Харков, Одесу и ко зна шта још. :bravo: :bravo:

Breeee Harkov je već pao....što sjediš na Ušima :malav:

Screenshot_20220625-181355_Chrome.jpg
[/B]

Pa ne znam gde bi. Sve i da probiju i stave u neko operativno okruženje Harkov, Odesu ili Kijev, ovi bi to jedva dočekali, povukli se u grad i napravili samo takvo krvoproliće na obe strane, o civilima da ne govorim. To Rusima sigurno nije u interesu. Mostove na Dnjepru nisu još uvek ni pipnuli.
Rusi Ukrajinu očigledno žele zadobiti drugim sredstvima, ne vojničkom čizmom.
Kad god cujem to o pridobijanju Ukra, mislim kakva gomila nebuloza. Da ste to imali kao eventualnu opciju pre februara, ok, niste tacno znali efekte koje ce invazija izazvati kod domicilnog stanovnistva.

Medjutim, pricati u oktobru, o nekakvom dobrovoljnom pristanku Ukrajinaca da ih Rusi okupiraju i to sada nakon sto su im pobili najmanje sestocifren broj najmilijih

To je u najmanju ruku rusoMaloumno. Cak ni Rusi ne zive u takvim mitomanskim iluzijama u kakvima zive balkanski kremljoboti.

svasta je radjeno u WWII ali ipak mislim da ne treba izjednacavati ustase sa hrvatskim narodom. Tacno je da se zlocini ustasa fakturisu Hrvatima jer sve ustase su bili Hrvati, ali veliki broj Hrvata je bio protiv ustasa a dosta ih je i nastradalo od ustasa. Npr gotovo sigurno se zna da je samo u jasenovcu ubijeno oko 30000 Hrvata.

Ja eto cujem kako dolaze ovde razni Hrvati pa se busaju kako je Hrvatska u oba rat pobedila na pocetku i na kraju, a istina je da su Hrvati takodje narod koji je mnogo postradao u ratnim vihorima dva svetska rata. A to upravo i dokayuje da Hrvati nisu bili zdusno za Pavelica i NDH nego da su se i medjusobno istrebljivali slicno kao i Srbi.

Najbolje za Srbe i hrvate bilo bi da se zapravo pomirimo
Slažem se, nekad generalizujem ali ne što tako mislim za sve već u žaru diskusije.

Potpuno si u pravu, pogriješio sam što sam generalizovao. Bez obzira što nisam imao lošu namjeru to nije u redu.

Резиме узвратних удара од 16.00 по московском времену 12.10.2022.

Данас су наше ваздушно-десантне снаге прешле на прецизно уништавање циљева уместо масовности као претходних дана

– Погођено је неколико објеката у Дњепропетровској и Сумској области.

💥Тренутно је познато да су погођени:
Дњепропетровска област (Каменски округ) - критични инфраструктурни објекат
Сумски регион (окрузи Сумкој и Шостка) - критични инфраструктурни објекти

⚡Постоје проблеми са снабдевањем енергијом у: Суми Полтава Хмељницки 📵Ограничења у коришћењу електричне енергије у:
Кијеву
Чернихив Суми
Харкову
Черкасију
Житомиру

💧Проблеми са водоснабдевањем у: Хмељницки

IMG_20221012_162422_424.jpg

🇺🇦🏴‍☠ Руска војска наставља офанзивна дејства на Артјомовском и Авдејевском правцу – главна ствар из резимеа Генералштаба Оружаних снага Украјине:

▪Руске јединице настављају да изводе офанзивна дејства у областима Николајевке, Соледар, Бахмутски, Артемовск, Мајорск, Первомајски и Красногоровка.

▪Оружане снаге РФ лансирале су једну балистичку и 28 крстарећих пројектила, извршиле 13 ваздушних удара и извеле више од 40 напада из МЛРС-а.

▪Руска војска користила је 14 иранских дронова камиказа за напад на критичну инфраструктуру у областима Одеске и Миколајева.

▪Претња ваздушним и ракетним ударима широм Украјине остаје.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back