Rat u Ukrajini (14)

Koji od tri ishoda vam je najverovatniji?

• Ukupno glasova
    122
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Gdje sam ja uopšte komentarisao tvoj doživljaj banderaša?
Prvi dio koji si boldovao je moj komentar, da vezivanje za bandere, kada se uporedi sa kanibalizmom, djeluje kao dječija igra.

Drugi dio koji si boldovao, a koji ne čini cjelinu sa prvim dijelom (otud i početak rečenice sa Što se tiče), već zasebnu temu ruski jezik, ipak nosi kritiku tvoje relativizacije progona ruskog jezika u Ukrajini, naročito kada smo mogli vidjeti da su civili ubijani samo zbog toga što govore jezikom koji govore.

Ne bih znao koliko je široko prihvaćen u narodu, ali internetom su kružila dva snimka (koliko sam ja mogao vidjeti) kanibalizma.
Pretpostavljam da je u pitanju neka od NATO tehnika zastrašivanja protivnika (vidi i pod bosanski muslimani i srpske glave), sad koliko će biti uspješna, ostaje da se vidi.

Ne sjećam se da se na spisku Čikatilovih boleština spominjao kanibalizam, ali svakako nećemo na osnovu njega praviti profil prosječnog Ukrajinca.
Како није?

photo_2022-10-12_06-32-37.jpg

У Украјини је 105 насеља остало без струје, саопштио је представник кабинета Зеленског.

Као резултат удара високопрецизним оружјем, онеспособљени су многи објекти енергетске инфраструктуре, укључујући и термоелектране.

🔹У Кијеву се уводе покретни прекиди струје. Неке индустријске производње су принуђене да зауставе. Дошло је до прекида мобилних комуникација и интернета.

🔹Према речима градоначелника Лавова, оштећене су четири електричне трафостанице, њихова поправка ће трајати месецима.

🔹Заустављен извоз украјинске струје у ЕУ.

🔹У Черниговској области, дошло је до хитног искључења далековода који је напајао цео север региона.

🔹У многим градовима уводи се режим штедње енергије.

objasni kada je to kroz povjest narod Han vladao Sibirom
Како када? Онда кад је пицков дида зида Диоклецијанову палату. Повијест још о томе не "говори", али хоће једног дана. Мали је паметан, труди се са хаубицом у хелићу. Још увјек не успијева. Особно је фасциниран семафорима, они су му врхунски доказ ненадје*ивог напретка Западне антцивилизације.

Примећемо је велико покретање не само Белоруске опреме, већ и Руске на самој граници са Украјином, неки канали тврде да Руси тренутно врше исте маневре, тј вежбе као што су радили пре 24. Фебруара, многи Руски и Западни експерти сматрају да можемо очекивати поновне нападе на Север Украјине, а да је ово бомбародвање електрана само припрема за нову офанзиву.

To se može proveriti, ali mi se sad ne traži po netu.
Očigledno si premlad čim o tome ništa ne znaš.

Nekad mi se čini da su 90% ovih NATO obožavaoca na forumu neki srednjoškolci koji pojma ni o čemu nemaju i ovde malo chatuju u pauzama između dve kompjuterske igrice. Žali Bože izgubljenog vremena na pokušaj razgovora s njima....
Зато их се спрати у "обор" и мирна Босна!

:klap:"The victory of Russia in the conflict in Ukraine will be the defeat of NATO. This cannot be allowed." — NATO Secretary General, Jens Stoltenberg The same guy claimed in September that NATO was not at war with Russia. Masks continue falling like autumn leaves.
For Russia, the current battle is existential. It was made so by the West. So Russia can’t allow itself to be defeated. Here we go. WWIII at its purest.

ISW: Rusija vlakovima prebacuje oružje iz bjeloruskih skladišta
INSTITUT ZA RAT objavio je kako Rusija vjerojatno izvlači streljivo i drugi materijal iz bjeloruskih skladišnih baza.
-

CNN: Putinovo pokazivanje snage na nebu odvraća pažnju od slabosti na tlu
CNN JE objavio analizu situaciju u Ukrajini nakon što je Rusija početkom tjedna izvela pojačano raketiranje.

Prije 2 sata
The Kyiv Independent: Ubijena najmanje 23 ruska vojnika
The Kyiv Independent objavio je kako je ruska vojska izgubila najmanje 23 vojnika na južnoj bojišnici, kao i jedno oklopno vozilo te jednu bespilotnu letjelicu tipa Shahed. Ukrajinci su, objavio je isti medij na Twitteru, uništio skladište streljiva u selu u Hersonu te kontrolnu točku i komunikacijsko čvorište u okrugu Suhanovo u istoj regiji.
Ukrajinska vojska izvijestila je da je na jugu izvršila više od 300 misija u kojima je gađala i oštetila dvije ruske samohodne haubice Gvozdika i oklopni transporter.

Prije 3 sata
Biden: Putin je počinio ratne zločine. Ne vidim razlog za sastanak
JOE BIDEN dao je veliki intervju za CNN.

Prije 4 sata
Njemačka, Norveška i Danska nabavit će haubice za Ukrajinu
Njemačka, Norveška i Danska će za Ukrajinu kupiti 16 haubica Zuzana. Njemačka u suradnji s Norveškom i Danskom planira zajedničku nabavu 16 samohodnih tenkovskih haubica na kotačima tipa Zuzana-2 od Slovačke za dodatnu pomoć Ukrajini.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back