Rat u Ukrajini (13)

Koji od tri ishoda vam je najverovatniji?

• Ukupno glasova
    113
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ne znam. Rekao bih pod drugim okolnostima da su im male sanse da zauzmu cijeli Donbas (2) , a jos manje da zauzmu Krim (0). Medjutim ponasanje Rusa u vojnom smislu (do sada) sugerira da to uopce nije nemoguce (6-7). Previse je tu raznih cimbenika i nepoznanica zbog kojih se ne bi usudio nista prognozirati, vremenske prilike, koliki su stvarni gubitci na ukrajinskoj strani, koliko ce im zapad i kakvu pomoc u buducnosti slati, ruski planovi tj. hoce li mobilizirane snage uopce doci, kada i u kolikom broju, itd., gdje ce biti rasporedjene, hoce li se koncentrirati samo na obranu osvojenog ili ce pokrenuti ofanzivu, itd.
Živi bili pa videli, pa ovde raspravljali.

Nisu.
Do 24.2. ogroman broj Ukrajinaca je Ruse doživljavao kao svoju braću, neovisno o aneksiji Krima. Zelenskij je dobio izbore sa strankom koja je bila prepuna rusofila, nacionalnost je bila sporedna: osvojio je vlast na krilima antikorupcije i antiestablišmneta, stara populistička fora "za malog čovjeka".
Putin se žestoko potrudio da to promijeni, i u tome je sigurno uspio. Danas Ukrajinac iskreno mrzi ruskog okupatora, i to ne samo Rusiju kao državu nego i Ruse kao naciju. Nitko nikada nije toliko mobilizirao i homogenizirao Ukrajince kao što su to uspjeli Rusi.
Аха... то су те романсиране биографије и приче о малом зеленом комедијашу... :mrgreen:
Све тече, све се мења... опет ће Украјинци бити хомогенизовани, кад почну да се буде у Русији. Освешћивање је почело.

Nije istina. Osvojili su veliki dio teritorije i od tog osvojenog izgubili dio. Znači glupost je da samo gube.
1664749868407.png

Балтичке земље су у сваком смислу јад и беда за мене лично су они левел Јерменија. Мале плате људи се исељавају нико не улаже и питање дана кад ће их Руси опет узети.

Лукашенко је диктатор и баш зато је Белорусија Швајцарска региона.

168 meleardi rubalja kosta dan rata rusiju u ukrajini.... :rtfm:

Старый доктор
1 окт 2022 в 17:03

Бывший министр финансов Алексашенко: прямые военные расходы на Украину составляют 168 млрд руб в месяц. . Растет дефицит федерального бюджета. Тем более будет дефицит и регионального.

+
Skupljaju pare po kucama i na raskrscima :hahaha::hahaha::hahaha:

https://v1.ru/text/gorod/2022/10/01/71701466/comments/

Аха... то су те романсиране биографије и приче о малом зеленом комедијашу... :mrgreen:
Све тече, све се мења... опет ће Украјинци бити хомогенизовани, кад почну да се буде у Русији. Освешћивање је почело.
Neće moći ove noći - ako se bude išlo na komplet Ukropistan sever i zapad dobijaju 5-6 dana da se tornjaju u Poljsku, posle toga se Wagner pušta s lanca…

Službenim “vestima” niko normalan ne veruje, bez obzira na to čije su.

Za razliku od onoga što Ukro CIPSO & MI6 kažu, u Rusiji vlada ogromno ogorčenje na Ukre, i ima već mnogo više onih koji su se dobrovoljno javili od onih 300 hiljada.Drugo, konvoji i konvoji stižu na Krim pa u Zaporožje, Herson, Donbas i Lugansk, i novi i novi se pojavljuju.

Ukri nikako da sruše Krimski most, a zadnji je čas za to. Takođe, nekoliko udarnih grupa je rapoređeno kod Belgoroda, Kurska i u Belorusiji, niko živ ne zna šta se sprema - takođe, Drug Lukaš naredio mobilizaciju i proveru spremnosti - manevri po celoj Belorusiji. Niko ne zna šta Rusi spremaju, ali malo je optimistično verovati da će Ukri moći ovako neograničeno.
Neće biti baš ništa od “rešavanja ruskog pitanja” po ugledu na Tuđmana, baš uopšte.
Prvo da odgovorim na ovo zadnje, ja uopce ne zelim da dodje do etnickog ciscenja, jer su Rusi tu doma, ali ce do njega doci 100 posto ukoliko bi Ukrajinci zauzeli cijeli Donbas, i ne samo do etnickog ciscenja vec i do masovnih egzekucija i svega ostalog. Koliko vole Donjeck pokazuju svaki dan topnistvom vec 8 godina.

Ne vjerujem onome sto kazu MI6 i slicni, jer je njihov zadatak propanda a ne informiranje (s ruske strane sputnjik i Konasenkov), zato i kazem da trazim po mogucnosti nesvrstane, citas i gledas sve i nastojis iz svega izvesti objektivan zakljucak.
Vrlo moguce da se Rusi i Bjelorusi spremaju za odlucni udarac, s istoka Rusi navale sa pola milijuna vojnika, raketnim, topnickim i avio udarima kakvi jos nisu bili, a 200 tisuca Rusa i Bjelorusa krenu iz Bjelorusije duz poljske granice prema jugu.
U tom scenariju Ukrajinci bi u najboljem po njih slucaju morali zrtvovati ili cijeli istok drzave, ili vezu sa Poljskom odnosno zapadom. A mozda i oboje. Ali to je sad nivo strateskih video igara. Spekuliram bezveze.

Poslednja izmena:
То сам недавно поставио као питање, али нико ми није одговорио. Дакле, слажемо се: Руси су уствари Срби, а Украјинци Хрвати. :D
Kako je počeo rat u Ukrajini tako su se Hrvati utripovali da je to isto ono što se dešavalo u bivšoj Jugoslaviji, te kao što je (po njima) ogromna i moćna Srbija napala mali goloruki hrvatski narod da mu otme teritoriju, tako sad radi i Rusija Ukrajini. Zato su se i prvi prijavili u dobrovoljce da ratuju u Ukrajini, probudila se u njima stara mržnja prema Srbima i totalno su se ubacili u ratnički mode. Vidik im se suzio i za njih samo postoje Hrvati = Ukrajinci i Srbi = Rusi. Ništa drugo ne vide niti im je moguće predočiti što su ovde mnogi pokušavali, tj. da je ovaj rat mnogo više od onoga što oni umišljaju (Rusija pripaja ukrajinske teritorije).

Za njih su rusofili u Srbiji najveći neprijatelji, jer oni zapravo žele opet da napadnu Hrvatsku i osvoje je. Ne, rusofilija nije nešto što kod određenog broja Srba postoji odavno i nije utemeljena na rusko-srpskim odnosima koji sežu daleko u prošlost. Ona mora imati veze sa Hrvatima! :D Kad smo mi odbili da damo sankcije Rusiji, to je bilo kao da smo rat objavili Hrvatskoj. Neki su nas čak i prijavljivali. Možeš misliti obične građane koji Međunarodnoj Zajednici prijavljuju susednu državu zbog njenih odluka!!!!! A i to su radili (pouzdano znam). Totalno pomračenje uma! :D

Razgovor s njima je besmislen, jer oni ništa ne vide osim svog umišljenog scenarija, a i obnevideli su od mržnje prema Ruso-Srbima. Ukrajinci moraju pobediti! I Srbija mora dati sankcije Rusima, jer će to značiti da je poražena i da su oni sigurni od ponovnog napada velike i strašne sile Srbije u kojoj svaki građanin sanja o tome da dođe u neko NJIHOVO krajiško selo, postavi tamo zastavu i vikne: SRBIJA! :D :D :D

Sve to zvuči smešno, jer mi o Hrvatima ni ne razmišljamo (ili ne bismo ni razmišljali da ovde ne dolaze) u kontekstu rata Ukrajine i Rusije, što se i vidi iz upisa naših ljudi koji su raznoliki, mnogi i vrlo neutralni. Ali nakon izvesnog vremena - smori čoveka. Dosadi stalno čitati njihove frustracije i umišljaje da su nekome posebno važni i da se sve vrti oko njih.

Nikola, neuporedivi su resursi Rusije i Ukrajine. Plus što je Rusija nuklearna sila. To ne znači da će baciti nukelarku već da se nikog ne boji.
Ja ti opet govorim da to nije odlucujuce.
I Amerika je sa svim sto je imala izgubila od Vijetnamaca u slamnatim sesirima.
Rusija i nema razloga da se plasi, nju nitko nije napao niti ce.
Rusija pobjedjuje kad se brani, ali sad je ona agresor po definiciji.

Cudnije je ponasanje Ukrajinaca, vjerovao ili ne...znati da je izvrsena mobilizacija sa ruske strane, da se vrsi priprema i obuka ljudstva, te da je dovlacenje i koncentracija trupa vec pocela, a nastaviti dejstva kao da se nista ne desava, lici na samoubistvo sa predumisljajem...
Zato jer nemaju izbora. Ako se ne bore definitivno ce izgubiti drzavu. Ovako ce i ako izgube bar znati da su sve pokusali.

Ja ti opet govorim da to nije odlucujuce.
I Amerika je sa svim sto je imala izgubila od Vijetnamaca u slamnatim sesirima.
Rusija i nema razloga da se plasi, nju nitko nije napao niti ce.
Rusija pobjedjuje kad se brani, ali sad je ona agresor po definiciji.
Amerika je napustila Vijetnam kada je odlučila da je dosta i da sama izađe. Nemoj se zavaravati, niko ne može pobjediti Ameriku vojno. Imaju previše moći, može sa samo iznutra urušiti kao i sve velike imperije.

Ja nisam pominjao 50 miliona već ti. Ako sam napisao pola od 100 000 to znači da sam karikirao jer je nemoguće da od 100 000 pola bude vojnika.

Toliko si omatorio da ti moram i crtati?
Споменуо си 100.000 да покажеш како је Александров подухват био лак. Освајање Персије са тих 40.000 је већи подухават био него да је Русија у фебруару освојила читаву Украјину.

Amerika je napustila Vijetnam kada je odlučila da je dosta i da sama izađe. Nemoj se zavaravati, niko ne može pobjediti Ameriku vojno. Imaju previše moći, može sa samo iznutra urušiti kao i sve velike imperije.
Isto tako i Rusija moze napustiti Ukrajinu kad vide da im je dosta, jer jedno je sigurno, Ukrajinci nikad nece odustati od onog sta smatraju svojom zemljom, u onim medjunarodno priznatim granicama koje je i Rusja do 2014 priznavala.
Vidis, mozemo oba slucaja gledati i ovako i onako.
Amerikanci su u Vijetnam otisli iz kojeg razloga? Da sprijece dolazak komunista na vlast, barem zvanicno. Nakon sto im je bilo dosta i nakon sto su napustili Vijetnam, dodjose komunisti na vlast. Dakle, izgubili su. Vijetnamci su ih se rijesili, dakle pobijedili su su jer se ostvario njihov cilj.
Sve je stvar interpretacije.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back