Rat u Ukrajini (13)

Koji od tri ishoda vam je najverovatniji?

• Ukupno glasova
    113
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Zao mi je Ukrajinaca.

Odvojeni od svoje matice Rusije od svojih korena, svog etosa i svega oni su sada nista vise nego janicarsko meso.

Ne samo to. Jos gore. Njih sada Englezi obucavaju kako kopneno da ratuju na nacin potpuno suprotan njihovoj istoriji. Stepa, melanholija, beskrajne pitome slovenske ravnice gde se trazi izdrzljivost i hrabrost, strpljenje iznad svega. Titalno suprotno Zapadnoj civilizaciji koja je oskudna u resursima prostoru i trazi rezultat odmah i sada.

Zato teraju Ukrajince da jurisaju ko sumanuti u sopstvenu propast.

A Rusija ih melje i melje. Oni uzmu pet gradova, Rusi pet pokrajina.
Како би изгледало да не мељете.

Zao mi je Ukrajinaca.

Odvojeni od svoje matice Rusije od svojih korena, svog etosa i svega oni su sada nista vise nego janicarsko meso.

Ne samo to. Jos gore. Njih sada Englezi obucavaju kako kopneno da ratuju na nacin potpuno suprotan njihovoj istoriji. Stepa, melanholija, beskrajne pitome slovenske ravnice gde se trazi izdrzljivost i hrabrost, strpljenje iznad svega. Titalno suprotno Zapadnoj civilizaciji koja je oskudna u resursima prostoru i trazi rezultat odmah i sada.

Zato teraju Ukrajince da jurisaju ko sumanuti u sopstvenu propast.

A Rusija ih melje i melje. Oni uzmu pet gradova, Rusi pet pokrajina.
Nema potrebe za tim - sami hoće, pa će i dobiti.

Znaci bolje biti NATO rob nego ruski vazal. Bolje da te pljcka Amerika nego Rusija. Ko zna mozda i jeste bolje.Dobar primer je Nemacka.
Amerika ne pljacka, odakle ti to? I da, to da su perspektive Ukrajine mnogo bolje ako krenu putem euroatlanskih integracija nego u zagrljaj Rusima, tu nema nikakve sumnje. Pogled na Balticke zemlje i na Bjelorusiju svjedoce tome.

Pa i da su Rusi bili 40 godina pod sankcijama verovatno bi napravili svoj dron koji moze da bude ucinkovit na ratistu. Salu na stranu. Svaka cast iranskim inzenjerima. Sahed136 je jevtin i veoma ucinkovit. Motor mu je bukvalno od bastovanske kosilice. Osnovna prednost u odnosu na konkurenciju sto tako prost motor ima vazdusno hladjenje, pa ga je nemoguce srusiti na "toplotni trag". Leti na malim visinama i na maloj brzini tako da ga PVO ne registruje. Ne mozes da ga ovoris ni iz streljackog oruzja. Sastav krila im je takav da se pri udaru iz streljackog oruzja krilo samo "zategne".
Nosi 50 kg TNT.
Neverovatna efikasnost.
Da ne proučavam svaki detalj, jer si svašta nadrobio, ali štabje ovo?
"Osnovna prednost u odnosu na konkurenciju sto tako prost motor ima vazdusno hladjenje, pa ga je nemoguce srusiti na "toplotni trag".
Kakva je to glupost? Vazdušno hlađenje pa je hladan, a ovi sa vodenim hlađenjem su vrući? :lol:

Ово на нивоу совјетских објава некада како се из западног Берлина бежи у источни.
Nisu moje vesti. SBU je blokirao puteve do dela Zaporožja koje je pod okupacijom.

Inače kad govorimo o Berlinskom zidu, kao prvo te objave da su ljudi bežali u istok nikada se nisu dogodile, a kao drugo po meni je bio opravdan, pošto su u zapadnom Berlinu decu bez roditelja davali pedofilima.

На скали од 1 до 10.........колико верујеш да ће Украјина узети Крим и протерати руску војску комплет из Украјине која је постојала до 24. 02.
Ne znam. Rekao bih pod drugim okolnostima da su im male sanse da zauzmu cijeli Donbas (2) , a jos manje da zauzmu Krim (0). Medjutim ponasanje Rusa u vojnom smislu (do sada) sugerira da to uopce nije nemoguce (6-7). Previse je tu raznih cimbenika i nepoznanica zbog kojih se ne bi usudio nista prognozirati, vremenske prilike, koliki su stvarni gubitci na ukrajinskoj strani, koliko ce im zapad i kakvu pomoc u buducnosti slati, ruski planovi tj. hoce li mobilizirane snage uopce doci, kada i u kolikom broju, itd., gdje ce biti rasporedjene, hoce li se koncentrirati samo na obranu osvojenog ili ce pokrenuti ofanzivu, itd.

Nisu moje vesti. SBU je blokirao puteve do dela Zaporožja koje je pod okupacijom.

Inače kad govorimo o Berlinskom zidu, kao prvo te objave da su ljudi bežali u istok nikada se nisu dogodile, a kao drugo po meni je bio opravdan, pošto su u zapadnom Berlinu decu bez roditelja davali pedofilima.
Јел стварно верујеш да ће неко да бежи у руски део када може преко Украјине да се докопа Европе?

Amerika ne pljacka, odakle ti to? I da, to da su perspektive Ukrajine mnogo bolje ako krenu putem euroatlanskih integracija nego u zagrljaj Rusima, tu nema nikakve sumnje. Pogled na Balticke zemlje i na Bjelorusiju svjedoce tome.
Baltičke nisu uopšte razarane ni u Prvom, ni u Drugom Svetskom ratu, a u SSSR-u su bile privilegovane ne bi li se nacionalisti iz sve tri nekako pomirili sa boravkom u SSSR. Takođe, zemlja od milion stanovnika mnogo lakše napreduje - ne trebaju joj stotine milijardi investicija, nego samo koja desetina, to se bitno lakše namakne nego mnogo stotina milijardi.

На скали од 1 до 10.........колико верујеш да ће Украјина узети Крим и протерати руску војску комплет из Украјине која је постојала до 24. 02.
И без тога ово је руски пораз. Украјина постоји и наоружана као никад пре.

Јел стварно верујеш да ће неко да бежи у руски део када може преко Украјине да се докопа Европе?
Rusi su imali priliku da beže u Evropu, ali Europljana kod Rusa ima 4% u celoj populaciji. Čak i kada su proglasili mobilizaciju nije bilo masovne bežanije.

A ovi u Zaporožju i Hersonu su proruski nastrojeni, to ti može reći svaki Ukrajinac koj tamo rabota. Čak se i ne bratime sa ovima sa zapada.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back