A pre 8 godina - isto rat? Pa malo odmor?
Pa ne ide to tako.
Ne vodi se rat iz straha od napada, nego kad te neko napadne, nisi bas u pravu.
Ja ne vidim kako ovaj rat koji vodi Rusija nas "oslobadja"? Stavise, kvari nam trenutno jer napada jednu suverenu zemlju (nesto kao sto mi imamo na KiM).
Zasto Srba sa Kosova kad sam i sama bombardovana? Ali mi smo nasli nacin da izadjemo na kraj s tim, i zapravo trazimo ga na civilizivan nacin, a ne na ovakav divljacki. Bar se nadam.
Nemam sta da se ugledam na Rusiju.
Upravo sam sinoc objasnjavala da je to globalizam, ali ti nista ili nisi procitao, ili shvatio.
Ти дефинитивно немаш појма о томе шта се дешава, узроци и последице!
Довољна је твоја прва реплика:"A pre 8 godina - isto rat? Pa malo odmor?"
На који рат конкретно мислиш и дефиниција?
Оно што је евидентно, још 2007 на конференцији у Минхену, Путин је упозорио куда води политика ширења НАТО. Већ следеће године добио је рат са Грузијом. 2009 на конференцији у Букурешту, и поред свих упозорења, НАТО УПУЋУЈЕ позив Украјини. Украјина је одговорила гласањем за проруског Јануковича против владајућег про НАТО Јушченка?!
И наравно, НАТО није могао да дозволи да Јанукович заврши мандат. Организован је пуч!
И ти онда узмеш да коментаришеш? Шта си хтела да кажеш том репликом.
Онда кажеш:"Ne vodi se rat iz straha od napada, nego kad te neko napadne, nisi bas u pravu."
Када су то СРЈ, Ирак, Либија, Сирија, Авганистан напале САД и НАТО? Можеш ли ми то прецизирати? Значи, основ по коме су нападнуте поменуте земље?
Овде си искрена:"Ja ne vidim kako ovaj rat koji vodi Rusija nas "oslobadja"? Stavise, kvari nam trenutno jer napada jednu suverenu zemlju (nesto kao sto mi imamo na KiM)."
Да, ти заиста не видиш! Да ли је та суверена земља потписала два договора о мирном решењу проблема, "Минск1" и "Минск2"? Зашто нису хтели да спроведу договор у дело? Уместо преговора кренуло је масовно наоружавање и наставак убијања цивила у Донбасу и Луганску!
Да ли ти у опште знаш шта се овде дешавало и дешава? Према твојим коментарима, немаш појма!
Мени тек ти немаш шта да објашњаваш и још да оцењујеш моје знање.
Пробао сам већ пар пута да то објасним али, видим, јалова работа. Зато сам ти саветовао да баталиш политику о држиш се кухиње. Спремај зимницу, можда то знаш? О политици немаш појма!