Pazi, problem sa separatizmom na Kosovu nije nastao 1999-te, već mnogo pre toga, to i sam znaš.
Isto kao i u Ukrajini - nije problem nastao ni 2014-te niti 2022-ge.

e ti mi ista znas o historiji KIMa kao i desavanja kroz vekove a i kakva je demografska situacija bila  do 90 godina.
moze bit i da znas da su 3 naroda i delili vlast na KIMu i da svaka od njih je , dovodila svoje ljude  i okruzili se 
i da su mesetarili i imali koristi.
i normalno i znas sta znaci veliki priliv deviza na KIMu i zasigurno znas , kako si i ko su ti koji su i prodavali svoje kuce -zemljane i zemlju  a i kome i za koliko.
zasigurno znas da je KALUDJERICA 70-80 godina i je bila najvece bespravno naselje izgradjeno ne samo u JUGOSLAVIJI  vec u EVROPI
i zasigurno i znas , ko su to oni , mislim po narodnosti.
dal ti i mozes znati , demografske podatke pre i posle , ekonomskim migracija ka gradovima u Srbiji
dal ti znas da su mnogi oni koji su i bili nosioci rada-inzinjeri srpske i crnogorske fa su se odselili iz KOSOVA POLJA , gde su termocentrale i dosli za LAZAREVAC =, CRLJANE  , OBRENOVAC..
ili za NOVI SAD , 
tesko i je neobrazovanom i objasnjavati 
sta je uzrok a sta je posledica idiotizma , nepotizma , koja i je itekako bila prisutna , ne samo na KIMu vec i u SRBIJI.
a da ne govorim on onome sta je i bila moja profesija i rad sa pokrajinama , po pitanju 
zdravstva, obrazovanja, socijalne politike , ekonomskoga razvoja 
etc, etc.
i moram ti reci da mi ides na qqqurac sa svojim izjavama i provalama kao oko znanja.
nisi nikada ama nikada ni osudio ubijanje dece , nevinih u UKRAJINI, niti si i zeleo da vidis nacizam u vladi i politici ti koji su i bili na vlasti u ukrajini.
i koliko puta ti i je dato da vidis , sta i je zapadna stampa i pisala o naci-fasistima u ukrajini , ali 
tito neces da vidis ili i nisi u stanju da shvatis 
sta su uzroci a sta je i odgovor ruske strane na sva ta dogadjanja.