Rat u Ukrajini (13)

Koji od tri ishoda vam je najverovatniji?

• Ukupno glasova
    113
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
IMG_20220922_115647.jpg

Vladimir Putin is more dangerous than ever - New York Times

The Kremlin has signaled that if it seizes the territory, Ukrainian counter-offensives in the east and south to seize the territory liberated by Russia will be seen as attacks on Russian territory that justify any level of retaliation, up to and including a nuclear response.

Putin's speech on the use of nuclear weapons has exacerbated a dilemma for the West that has existed since the beginning of the war: how far intensive military support for Ukraine can go.

Линк

A živim od biznisa, ne od poretka. Upravo gledamo kako taj poredak ubija biznis po Evropi.
najviše preštampanih dolara je završilo u Evropi. Evropa je američki bafer. stoga prva plaća svaku krizu dolara.
Nekad se isplati biti deda. Mada, posto zube nema, mozda ga putin iskoristi da pusi peniste ukrajinskim vojnicima
ko o čemu ti o pušenju.

Podržavaju rat oni koji su započeli rat...tj koji su napali drugu suverenu državu,tj Rusi...

Pusti ta sranja kako su ukrajinci krenuli da artiljerijom napadaju Rusiju,kako su pobili silne ljude u Donbasu,to je sve propaganda u koji valjda ni vi sami ne verujete...

I zamisli,jedna suverena država primenjuje silu da bi sprečila neki narod na svojoj teritoriji da se izjasni gde želi da živi.....pa šta misliš,da li bi amerikanci primenili silu da npr neki meksikanci na jugu SAD žele da se izjasne da Kalifornija i Teksas pripadnu Meksiku?
Istina je da NATO od 2013. godine koristi Ukrajinu kao člana NATO pakta (iako ti formalno nije) da permanentno ugrožava sam opstanak RF. U stvari, pokušaji uništenja RF od strane NATO pakta i krađe ruskih resursa nisu nikad ni prestajali, samo su Ruse sad priterali uz zid pa više nemaju izbora.
Zadnjih 25 godina NATO se ne širi u Afriku, nego u pravcu RF koju je napokon stavio u okruženje, a Ukrajinu, koja je ''meki trbuh'' Rusije permanentno naoružava, obučava i priprema za rat protiv Rusije. Tu je i stalno rovarenje, NATO obojene revolucije u Gruziji, Belorusiji, Armeniji......svuda na obodima Rusije. Jednostavno, na sceni je odsudna bitka za opstanak RF i Rusi je neće izgubiti.

Offtopic, ali lijep vijest.

Konačni rezultati popisa: 3.87 milijuna stanovnika, jako pao broj katolika​

Prema vjerskoj pripadnosti, katolika je 78.97%, protestanata 0.26%, ostalih kršćana 4.84%, židova 0.01%, pravoslavaca 3.32%, istočnih religija 0.9%, ostalih religija 0.96%, muslimana 1.32%, agnostika i skeptika 1.68%, osoba koje nisu vjernici i ateista ima 4.71%, dok se 1.72% osoba nije željelo izjasniti na pitanje o vjeri. Nepoznato je 2.14%.

Na prošlom popisu stanovništva 2011. katolika je bilo 86 posto. Pravoslavaca nešto manje od 4.5 posto, a muslimana oko 1.5 posto. Ateistima se izjašnjavalo tek 3.81 posto stanovništva, a dodatnih 0.76 posto smatralo se agnosticima. O religiji se nije željelo izjasniti 2.17 posto građana Hrvatske.

Stasaju nove generacije;)

Pa jel ima koji snimak autobusa koji krecu iz Moskve?
Nema.Ali vidi se na snimcima ono rastajanje kao da se rastaju od zivota. Sto je verovatno i istina .Pisao sam vec da smo to vec videli,meni je poziv urucio komsija ,sada vec pokojni jel ko je uvaljivao pozive nije bio pozivan, Jedno vreme sam ga mrzeo ali posle sam mu oprostio jer je imao dvoje dece.
Ako budu pametni prezivece. Mi smo imali auto u blizini da mozemo da pobegnemo ako bude gusto.

Mijace, kako su sporo poceli, taj kraj ce biti kad vec trava nad nama visoko izraste nad zemljom. Nijedan cilj meni nije vredan toga, narocito ne pod izgovorom da je neko idiot i da mu je drugi nametnuo komunizam te sad ispravlja krive Drine.

Hvala neka ispravljaju ali bez mene i sto dalje od mene!

Циљ је одбрана, тренутна и дугорочна, и сад се санира а исправљање тек следи.

Traže i Šiptari na Kosovu mirno rešenje duže od 8 godina, pa mi i dalje ne damo.

Jedino što Šiptari nemaju atomsko naoružanje kao Putin, sreća naša.
Исто као и Хрвати, после XY злочина и вековног зулума над
живљем освојених територија(да су их барем они освојили па
да им се злочин и призна за резултат) одједном сви теже мирном
решењу и признању резултата геноцида.
Због таквог лицемерства незадовољство расте у свим народима
и спалиће свет јер је то једини начин пеглања нагомиланих неправди
током векова.

Tebe svrbi separatizam samo u tvom dvorištu, ali kad je kod komšije, onda te baš briga.
separatizam je opravdan akt kad nije moguće izaći na kraj s drugom stranom. kao svaki raskid ugovora treba se sprovesti na ugovorom predviđen način. ukoliko ugovor nema rešenja za neka pitanja onda se traži sporazumom najbolje. dakle sve mirno.

upotgreba sile radi rešavanja prava na secesiju je zločin jer je sila po pravilu u funkciji kršenja prava drugih ljudi i njihove slobode samoorganizovanja.stoga su hrvatska i slovenija svoju secesiju sprovele silom i mimoustavno. a srpski geniji kokošjeg nivoa podržali.

Mene se gade Ameri, NATO i cijeli zapad. Takvu antirusku histeriju nismo imali od nacističkog progona Židova.
Amerčko nasilje, ubijanje i pljačku diljem svijeta gledam od kad znam za sebe, ali "civilizacija" na to šuti.
Sada kada Rusija brani svoje ta "civilizacija" protestira a do jučer su im gurali prste u oči.
Hvala ne, ne mogu takvu propagandu konzumirati.
Meni se gade licemjeri koji uživaju sve od Zapada (slučajno) i ujedno ga mrze.

Tebe svrbi separatizam samo u tvom dvorištu, ali kad je kod komšije, onda te baš briga.
Svrbi me kad mi neko napadne državu koristeći ogranizaciju koju je sam okarakterisao kao terorističku.

Svrbi me kad to uradi mimo svih međunarodnih principa i prava, bez dozvole UNa.

Svrbi me kad taj isti otimač traži od mene da ekonomski upropašćavam zemlju tako što ću uvesti sankcije nekom drugom ko radi isto što i moj otimač.

Poslednja izmena od moderatora:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back