Rat u Ukrajini (10)

Koji od tri ishoda vam je najverovatniji?

• Ukupno glasova
    119
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Дакле, тактика је претрпела низ промена. Сада се приближавање непријатељским позицијама врши тек након масовних артиљеријских удара и бекства украјинске војске.

„Резултат ове нове тактике су огромни губици међу украјинском војском и минимални губици међу Русима, јер они једва да јуришају. Главно наређење је да уништимо украјинску војску, заштитимо наше војнике и не бацамо их у борбу колико год је то могуће“, рекао је Експерт.

Истовремено, Кедми је нагласио да главни план Оружаних снага РФ није потпуно заузимање украјинске територије, што је готово немогуће урадити са групом која је укључена у Донбас, већ постепено уништавање украјинске војске.

https://srbin.info/svet/kedmi-zelenski-zaustavio-ofanzivu-uplasen-novom-putinovom-taktikom/

Ovo @NEzgodan treba da procita
Незгодни је заузет, тренутно риба Шојгуа!

Nitko nije vratio ni dug SSSR-u ,nakon što se raspao...pa čak ni jedna Kuba, već je Rusija otpisala 90% duga.https://www.theguardian.com/world/2014/jul/10/russia-writes-off-cuban-debt

Pa nakon što su im optisali tih 90% duga, ni preostalih 10% im ne misle vratiti https://www.reuters.com/markets/eur...t-payments-amid-warming-relations-2022-02-23/

I S.Koreji su morali otpisati 90% duga,https://www.reuters.com/article/us-korea-north-debt-idUSBRE88H0NH20120918 jer ovako ispadaju kao velikodušni, a zapravo im ovi nisu ni namjeravali vratiti ni jedan dolar nazad. Ovo je kao i one fore da su se povukli iz Kijeva kao dokaz dobre volje. hahhaah

Toliko o ugledu i moći Rusije u svijetu. :hahaha:
Jedinim saveznicima moraju se davati "geste dobre volje".

Ja sam vjerovao dugo vremena (prije nego sto su informacije izasle u javnost) da je gubitaka bilo daleko vise kod nas u ratu sa svake strane nego stvarno.
Bar duplo od onoga sto je bilo, tako se meni cinilo gledajuci sa moje tacke na licu mjesta. Da je gubitaka daleko vise nego sto stvarno jest.

Tako i za Amerikance u Avganistanu i Iraku. Cinilo se po onim cudima i eksplozijama da je daleko vise nego sto je bilo. Onako odoka sudeci i uzimajuci neke stvari u obzir.
Па ја се сећам у току 1992. информације на тадашњем РТБ кад кажу да је Хрватска изгубила 50 000 војника. А негде 1993. јављају да Босански муслимани до сада имају 350 000 погинулих. И баш ја, брат и ћале коментаришемо како их превише убијамо и како нам их је помало жао ! :mrgreen: Тек тамо пар година после рата ја чујем приближно истините цифре. Рек'о.....шта је сад ово......како ОВАКО МАЛО побијених усташа .:think:Још само нигде да ископам број убијених припадника ОВК и њихових помагача из НАТО и албанске војске. Ако неко зна нека ми каже.

Rekoh ti, ako to tebe čini srećnim onda je sigurno tako,
ne treba da se nerviraš i da dopustiš da neko dovede u sumnju brojeve koji ti toliko znače i u koje veruješ.

Tvoja psihička stabilnost je najvažnija, ponavljaj te brojeve, Ukrajinci sigurno ne bi lagali za ruske gubitke.
Hvala ti za tvoju brigu, kao što si i sam vidio stavio sam potvrđene brojke gubitaka na prvo mjesto.

Jedno je sigurno, Rusija je profitirala dobrom trgovinom. Za 300 milijardi su kupili 600 hiljada km2 zemljista i dobili 25 miliona novih poreskih obveznika i povecali populaciju. Ok, za 5000 evra po hektaru, plus gratis 2,5 coveka za svaki kupljeni hektar. Tu jos treba dodati radne navike ukr. Ukrajinke su vrhunske prostitutke i tu ce od seks turizma dosta deviza da se unese u Rusiju i stabilizovace to trziste jer su cene nerealno skocile za takvu vrstu usluga. Plus ukri su povoljni radnici koji mogu da rade u poljima dok im zene rade po sobama. Znaci istorijski najbolja trgovina ikada posle Aljaske. Drugi profiter su Ameri, kao posrednik transporta ruskog gasa i nafte u gejvropu. Gubitnici su gejvropljani i naravno ukri koji su sve izgubili. Sudbina, kako doslo tako otislo. Bog uvek namesti da se pravom vlasniku vrati imovina.
Znači kupili mačka u vreći. Nije to ovo ruska prodaja Aljaske gdje su si smijali u šakicu i mislili da su zaebali glupe Amere za dolare u zlatu.

a odavno je sizif , sprdacina na forumu
ne znam , ali uvijek me podesca na jedan klip na you tube
desavanja je u Africi gde smrdi buba , valja uzbrdo , braboljak tj necije ***** i , smrdi byba stize do odredjene visine i onda izgubi braboljak i pocinje takozvani sizifofski posao
jovo nanovo , isti pokusaji , gubitak braboljka i , tako u unegled.
I iovdese moze i uviditi njegove karakterne osobine , koje u biti nema ni jedne note razumevanja za sve druge ali da sebe istice i da jos i naglasava kako i dobro radi za jamericku firmu.
ne mogu da dajem dijagnozu takvima , jer mi i brisu ali bih opet
naglasio
razlike izmedju narcisoidne osobe
patholoske
i Socipathe.
pa , nadam se da smo se i razumeli.

ovo je ta patologija , o kojoj cesto i pisem i govorim
sizif kada vidi ovako nesto
oseca se tako uzviseno , jer
samo sebi i moze da kaze to i nije nacisticko delovanje.
vec samo sala... :dash:
Balegar je u pitanju, ne smrdibuba ali se slazem sa tvojim poentiranjem.

Jna je udarila na praktično nenaoružanog protivnika pod sankcijama na uvoz oružja, nije baš 100% za usporedbu.
ЈНА да је "ударила" ви не би сте постојали. Фора је у томе што идиоти из ЈНА нису знали шта желе нити су ударали како то налажу правила рата. Ударили су једино у Вуковару на тотално килав и трапав начин али далеко од тога да ви нисте имали оружја. Толике касарне су вам пале у руке да сте били јачи од Крајишника. А нарочито падом Вараждинског корпуса. '92. сте већ били војска која може у погледу наоружања да се успешно носи нпр. са ВРС.

E sad Krvatska je član NATOa pa ja tebe poglavico savršeno mogu da razumjem i po tome mi živimo u paralelnim svemirima,jer taj isti NATO na čelu sa zemljom koja je udaljena 8500 km od Srbije zbog negih imaginarnih razloga ubijao naše građane,uključujući i djecu, gađala civilne ciljeve tipa pijaca,vozova, gradskih centara,tražili u UN proglasimo za genocidnu naciju oni isti koji su pobili milione ljudi od drugog svjetskog rata! Rusi nam možda nisu pomogli u tom periodu jer su bili na koljenima, ali su nam ipak u srcu i braća po religiji i karakteru! Ne mrzimo mi ni Ukrajince,jedino se čudimo tolikoj količini gluposti koju su ispoljili da i pored hiljadu upozorenja i molbi Rusije da počnu primjenjivati Minske sporazume krenu u otvorenu konfrotaciju sa jednom velikom silom koju su unaprijed izgubili bez obzira na svu pomoć vojnu i materijalnu zapada! Nevjerovatno nešto da ti takođe sve ovo znaš,ali se ipak nešto isčuđavaš i očekuješ da mi navijamo za ovaj tvoj NATO pederski muzički sastav! Pa jbte, mi smo navijali za talibane u Afganistanu, a ne danas kada ratuje Sveta Rusija protiv svog bjelosvjetskog ološa!

Nije tu stvar u navijanju, nego se pravite blesavi i ne priznajete tko je ovdje agresor i ubojica, jbg, rusko ***** vam ne smrdi...

Zar nisu ruski i srpski fakulteti prestižni, a na zapadu nema znanja?
Ovo nije prvi puta da svoje mane i nedostatke projiciraš na sugovornike čije mišljenje ti se ne dopada.
Ruski faksevi su odlični, ima ih nekoliko MGU (Lomonosov), Državno politehničko sveučilište iz Pitera, Nacionalno sveučilište za nuklearna istraživana( MIFI), Politehničko sveučilište iz Tomska, i mnogi drugi....no isto tako SAD i GB imaju odličnih fakulteta. To nitko ne osporava, osim tebe, kada trebaš opravdati svoje mane tražeći ih u meni.
Više sreće drugi put;)

Ima dovoljno i konvencionalnih nalazališta energenata poput uglja, nafte i gasa, ali je eksploatacija skupa, jer u EU trošak radnika nije 3 eur kao u srbiji i rusiji, nego 30+ eur po satu, a i teže su dostupni, pa je bilo lakše uvoziti iz rusije i tako posle 1991 dati im neku kintu, da ne propadnu skroz i zapadnu u haos, a danas ovce putinofilske vrše propagandu, kako EU nema energenata i kako je bez rusije Afrika, jelte...
Ali ti konvencionalni izvori ne treba ni da se pokreće ponovo eksploatacija, nego je potrebno preći na vodonik i struju iz obnovljivih izvora. Možda ti nije poznato, ali EU ima najviši standard života na planeti i najduže se živi u zemljama EU. Znaš zašto? Nije samo novac u pitanju, nego i čista i zdrava životna sredina.
A sa tabo je potrebno razgovarati baš kako razgovaram, jer si ovca, koja liže mooda putinova.
Da imaš argumente, a ne wishful thinking konstrukcije, ne bi ti trebale uvrede da pojačaš svoje tvrdnje. Uvrede su samo odraz tvoje intelektualne inferiornosti i sveopćeg jada i nemoći.
EU ima energente, ali ima i zelenu agendu, pa me baš zanima kako će se stvar odvijati. Nekako mi Greta & Co. vodi.:cool:

ЈНА да је "ударила" ви не би сте постојали. Фора је у томе што идиоти из ЈНА нису знали шта желе нити су ударали како то налажу правила рата. Ударили су једино у Вуковару на тотално килав и трапав начин али далеко од тога да ви нисте имали оружја. Толике касарне су вам пале у руке да сте били јачи од Крајишника. А нарочито падом Вараждинског корпуса. '92. сте већ били војска која може у погледу наоружања да се успешно носи нпр. са ВРС.
Nije tema, brisati će moderatori.
Samo sam napisao da nije za usporedbu.

Objasni nam, ukratko, osnove nacističke ideologije.
1658310721333.png

🇷🇺🇺🇦❗️In the Odessa region, a US-made Harpoon missile launcher was destroyed by high-precision weapons of the Russian Aerospace Forces — Russian Ministry of Defense

🇷🇺🇺🇦⚡The point of temporary deployment of the 35th Marine Brigade in the Odessa region, where reservists for the Armed Forces of Ukraine were trained, was hit

More than 200 personnel were destroyed, as well as over ten units of foreign-made military equipment.

Totalna destrukcija :sad2:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back