Rat u Ukrajini (10)

Koji od tri ishoda vam je najverovatniji?

• Ukupno glasova
    119
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Znam da je veliki broj ljudi u Iraku izginuo u napadima na civilile eksplozivnim napravama raznih grupa na šta su i upozoravali Ameriku da je to nestabilna zona i da skidanje Sadama može do toga dovesti i bio sam protiv tog rata kao i protiv rata u Ukrajini velika razlika u odnosu na tebe i vecine na forumu.
Kako si bio protiv tog rata? Apelirao si na EU ili NL da uvede sankcije Amerima? Pisao po forumima proiračke postove? Pisao protiv američke intervencije i protiv NATO snaga, ismijavo njihove akcije?!?
Elaboriraj malo tu "protivnost", baš me zanima....

Mi smo svijet za vas izmislili i to ne pišem da te uvrijedim. Najveći broj teoretičara zavjera u je u Srbiji (mada ih i u Bosni ima puno) ali sve te knjige teoretičara su dolazile iz Srbije. Izvor informacija vam je veoma sličan Sjevernoj Koreji.(Ćirilica obara rekorde gledanosti u Srbiji)
U svakoj državi ima takvih, ali samo u Srbiji imaju stalno mjesto na nacionalnim frekvencijama da ispiru mozak stanovništvu.

Vidi Picija, naucio ekavicu viseci na Krstarici. Da ne videh komentar, jos bih mislio da se kod vas kaze cvijet a ne cvet. Polako se Pici vraca na fabricko podesavanje. :D

Sto se presretanja raketa tice. PVO rakete u svojoj bojevoj glavi imaju kuglice, srapnele itd. Kada se presrece neki cilj PVO raketama, na odredjenoj udaljenosti od cilja iz bojeve glave rakete izlete kuglice, srapneli itd. i izbuse cilj.
Na onoj slici presretnute rakete za HiIMAARS vidi se da je radio najverovatnije Pancir ili Tor, zbog malo rupa od srapnela na telu rakete.
Kada rade krupniji PVO sistemi, raketa/letelica bude izbusena kao svajcarski sir ili dolazi do poptunog unistavanja.
Evo ti snimak iz filma gde je poprilicno realno prikazano kako PVO raketa presrece i unistava cilj, doduse na filmu je malo preuvelicano prikazana je Stela-10 iako je avion oboren KUB-om i raketa na snimku leti malo duze nego sto zaista moze ali dobro ipak je to film.

Kako si bio protiv tog rata? Apelirao si na EU ili NL da uvede sankcije Amerima? Pisao po forumima proiračke postove? Pisao protiv američke intervencije i protiv NATO snaga, ismijavo njihove akcije?!?
Elaboriraj malo tu "protivnost", baš me zanima....
Peticije potpisivao a ti? I kakva je tvoja protivnost prema rušenju Ukrajine i ubijanju neduznih civila, vidiš i sama da su Wagner grupu poslali u Ukrajinu da ne spominjem ostale.

Peticije potpisivao a ti? I kakva je tvoja protivnost prema rušenju Ukrajine i ubijanju neduznih civila, vidiš i sama da su Wagner grupu poslali u Ukrajinu da ne spominjem ostale.
Ja ništa jer me boli briga za sve ratove. Oguglala.Od kad pamtim uvijek je negdje neki rat i postala sam imuna, kao i liječnici na bolove pacijenata. Da se oko svega na svijetu brinem i srce mi se kida na patnje, pa završila bih u umobolnici.
Za Ukrajinu nisam indiferentna jer jako dobro poznajem pozadinu sukoba i tu sam isključivo na ruskoj strani. Rusima dajem za pravo da to riješe na opću dobrobit cijelog čovječanstva i svijet učine ljepšim mjestom, jer društvo koje je tamo izniklo ne zaslužuje boravak među uljuđenim ljudima.

Па ја се сећам у току 1992. информације на тадашњем РТБ кад кажу да је Хрватска изгубила 50 000 војника. А негде 1993. јављају да Босански муслимани до сада имају 350 000 погинулих. И баш ја, брат и ћале коментаришемо како их превише убијамо и како нам их је помало жао ! :mrgreen: Тек тамо пар година после рата ја чујем приближно истините цифре. Рек'о.....шта је сад ово......како ОВАКО МАЛО побијених усташа .:think:Још само нигде да ископам број убијених припадника ОВК и њихових помагача из НАТО и албанске војске. Ако неко зна нека ми каже.
Pa propaganda, to je sastavni deo svakog rata. Ameri imaju Holivud koji je fabrika americke propagande.
Nasi su jos bili dobri za razliku od hrvata, hrvatska propagada je izvestavala da su dnevno unistavali po 300 tenkova, 500 oklopnjaka, par stotina aviona i 'tisuce srpocetnickomarsovskih agresora'.
Imas izvestaje HRT-a iz Posavine (tacnije iz Slavonskog Broda, ali su kobajagi izvestavali iz Posavine) gde neka zena-novinarka prica kako 'bojovnici hrabro odolevaju napadu' (a Posaviina vec oslobodjena), pa onda ide nabrajanje: u tom i tom mestu,a ono neka selendra sa 2 kuce i 3 kokosinjca, uisteno 500 oklopjnjaka, preko 100 aviona, bog te pito koliko artiljerije itd. itd.

Sto se gubitaka na strani uck i albanske vojske tice pa i stranaca i njih je dosta ostavilo kosti sto na Kosmetu (mahom instruktori) sto na granicu sa Makedonijom i Albanijom gde su vrsljale njihove spec. jedinice. To je gotovo nemoguce utvrditi jer dosta siptara izginulo od artiljerije, neki su izvuceni a neki ostali tamo gde su izginuli. Ili recimo kad je nasa artiljerija u dva navrata Orkanima poklopila polozaje albanske artiljerije u Albaniji (ima snimak sa albanske strane kako nose ranjene, ali sem toga nea vise nista, a dobru su nacepljeni jer je radio Orkan sa kasetnom municijom).
Na sve to kada se rade zasede, prepadi, diverzije i slicno (kao sto se radilo) ti odradis posao i izvlacis se, ne ostajes da brojis mrtve. Pa je stoga nemoguce utvrditi koliko ih je zaista poginulo. Ali vidjao sam recimo po sumama i gorama siptarske vojnicke cizme a u cizmama ostalo samo ljudsko stopalo i partljak iznad. To se desavalo kada se razbije neka teroristicka grupa, pa divlje svinje i ostale zivuljke dovrse posao tako da od poginulog neretko ostanu samo stopala i vojnicke cizme.

Poslednja izmena:
A ne broji 22 mil jer su to Nobeli iz Juge. HR ima 0 Nobela.
Поприлично, а у последњих 40 година, екстремно англосаксонска тирада.
Већина грађана ван САД&ЕУ+колоније који су добили награде су радили у САД/ЕУ или, евентуално, гурали неку агенду која је актуелна.
Значајна попут Песме Еуровизије за награђивање у музичкој сфери :kafa: .

http://fakti.org/rossia/ruska-vojsk...kov-zaporozje-nikolajev-odesa-pridnjestrovlje

Руска војска добила задатак да избије на линију: Харков-Запорожје-Николајев-Одеса-Придњестровље​

ИНТЕГРАЦИЈА ЕКС-УКРАЈИНСКИХ ОБЛАСТИ КОШТАЋЕ У ПРВОЈ ФАЗИ – БИЛИОН РУБАЉА
140514164237_0.jpg

* Војска је спремна за офанзиву, о чему посредно сведочи и Шојгуова дводневна посета „линијским јединицама“ и његове неуобичајено оштре наредбе за покретање офанзивних дејстава
* Данас Русија, ДНР и ЛНР контролишу око 20% украјинске територије са популацијом од приближно 6 милиона људи.
Планирано проширење у блиској будућности на 40–45 одсто територије, са 12–15 милиона становника, захтева хитан рад на свеобухватним административним и управљачким реформама, са интеграцијом привреде, образовања, културе и медицине у одговарајуће руске државне системе
* Садашњи војно-економски потенцијал Русије, према прорачунима стручњака РИСИ, омогућава да се ова операција у потпуности или делимично изведе у року од 2–2,5 месеца

Па наставио: „Фраза коју је председник Путин лежерно изговорио „Још нисмо баш почели“ (да се боримо у Украјини) одражава његову менаџерску и организациону логику, потврђену бројним примерима током читавог периода његове владавине.
Првобитни план да се одмах заузме Кијев, стављајући „детињасти мат“ кијевском режиму, пропао је из много разлога.
5a71859ee9180f825c8b4567_0.jpg

"Терминатор"
Стога је, у складу са тактиком џудоа, исцрпљивање непријатеља почело постепеном систематском и свеобухватном припремом – од изградње економске и технолошке независности од непријатељских савеза до обучавања и јачања ударних група – како би се што брже и што бескрвније победиле Оружане снаге Украјине, денацификовале ослобођене територије и успостављали неутрални и пријатељски режими.
Тренутно нема зависности од спољне куповине робе широке потрошње и хране, критични важни увоз долази преко трећих или четвртих земаља.
Државна Дума је иза затворених врата разматрала предлоге закона чија је суштина стварање правног оквира за ширење овлашћења специјалних служби и давање им слободе деловања у условима специјалне операције.
Војска је спремна за офанзиву, о чему посредно сведочи и Шојгуова дводневна посета „линијским јединицама“ и његове неуобичајено оштре наредбе за покретање офанзивних дејстава. Плус: издвајање додатних средстава за мотивисање најуспешнијих команданата и војника.
Кадровске промене у влади имају изражен фокус на јачању одбрамбених способности са примарним задатком да се минимизира зависност од производње беспилотних летелица, авиона, тенкова итд. повећањем домаћег снабдевања, или прибегавањем прикривеним набавкама из иностранства.
Јуриј Борисов је, након првог састанка у Роскосмосу, означио војну компоненту космичких активности као приоритет.
Данас Русија, ДНР и ЛНР контролишу око 20% украјинске територије са популацијом од приближно 6 милиона људи.
Планирано проширење у блиској будућности на 40–45 одсто територије, са 12–15 милиона становника, захтева хитан рад на свеобухватним административним и управљачким реформама, са интеграцијом привреде, образовања, културе и медицине у одговарајуће руске државне системе.
Засад су буџетски расходи и импут-обавезе олигархијских корпорација за ове сврхе процењене на 700 милијарди – 1 билион рубаља.
RIAN_8206835.HR_.ru__0.jpg

Кад се рат одмакне на запад или заврши, на сцени ће се појавити и С-300ПМ2 који ни у чему не заостају за С-400
Припреме за поновно уједињење након ослобођења тако огромних територија биће без преседана и захтевају развој законске регулативе без неопрезног брзања.
Дуго се предвиђао вероватни војно-стратешки задатак нове етапе специјалне операције: избити на линију Харков-Запорожје-Николајев-Одеса, па дуж обале Црног мора до Придњестровља. Са стварањем мостобрана за даље напредовање у правцу Дњепропетровска и Кијева.
Ово је унапред предодређено историјским правом Русије на те земље и геополитичким приоритетима обуздавања НАТО-а са стратешки повољних упоришта.
Садашњи војно-економски потенцијал Русије, према прорачунима стручњака РИСИ, омогућава да се ова операција у потпуности или делимично изведе у року од 2–2,5 месеца.
Glupo je citati ruske planove preko bilo koje stampe ..Planove zna Putin i nekoliko ljudi oko njega .. Sve zavisno kako se budu stvari odvijale na terenu

Баш тако и у Ираку док су их фиксирали припремом у Кувајту и приближавањем десантне флотиле а заокружили оклопом кроз пустињу са западне стране али против Србије ни то нису смели после поражавајућих резултата бомбардовања и покушаја из шчипетарије.

После Дејтона су из Мађарске кренули у Босну и узело им је три недеље да преброде "пренабујалу" Саву што је и овде био предмет смеха кад су се по блату ваљали и драмили.
Slazem se. Ipak je tamo sve ravno kao tepsija, za razliku od Balkana. Jedan od razloga zbog cega nisu koristili Apace je upravo taj- geografija.

Sto se nas tice, kao sto rekoh navodno su takav scenario pripremali i nama 1999-e iz pravca Madjarske. Da li je istina ili ne, tesko da iko sa sigurnoscu moze reci. Znam samo da bi padali kao kruske da su krenuli, plus je upitno da li bi Madjari dozvoli da sa njihove teritorije krene napad jer u Srbiji zivi solidan broj Madjara, plus ih je dosta ratovalo rame uz rame sa nama Srbima i ostalima pa bi onda Madjari morali da gledaju kako Nato ubija njihove sunarodnike.
Pored toga, ono sto se sa sigurnoscu zna je da je doslo do kopnene invazije Nato-a, ona je trebala da krene iz pravca Makedonije i za to je VJ bila spremna, ceo granicni pojas SRJ je bio miniran jos pre agresije, masa artiljerije je bila skoncetrisana upravo na tom pravcu prema Makedoniji...

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back