Rat u Ukrajini (1)

Šta će se dalje odvijati?

• Rusi za kratko vreme pokoravaju Ukrajinu i uspostavljaju mir

glasova: 113 69,8%
  • Rat će trajati dugo i otpor će biti jak

glasova: 49 30,2%

• Ukupno glasova
    162
  • Anketa je zatvorena .
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Izvrćeš činjenice, nije lepo to što radiš.

Misliš da Rusija ne može iz daljine da preora Ukrajinu? Može itekako, ali nije im to cilj. Oranjem neke teritorije dobijaš veliki broj civilnih žrtvi tako. Amerima je bilo lako, niti smo im bili saveznici, niti braća.

Русија од овога боље не уме. То и јесте њихов највећи пораз.

ОСЛОБОЂЕН И КУПЈАНСК! ПАДАЈУ УКРОПИМА ГРАДОВИ КАО ДОМИНЕ!

Градоначелник Купјанска је рекао да је „преговарао са војском Руске Федерације која је ушла у град“.

"Сада се крећу градом у пратњи службеника полиције. На територији наше заједнице нема Оружаних снага Украјине", саопштило је градско веће 27. фебруара.

У ствари, руске трупе се приближавају стратешки важној тачки Изјум.

Кад Руси узму Изјум , нацоши у Крематорску ће бити одсечени.... И имаће 2 опције - предаја или страшна смрт од деловања руске артиљерије

Krematorsk i Slavjanoserbsk su "naše stare rane". Ne mogu da dočekam slobodu tih ljudi koji tamo žive...Slava Rusiji!!!!

Bitno je da ti znaš čoveka koji zna čoveka a to nema veze sa mojom porukom.. Dosta nas ima nekog tamo, imam komšije koji su iz Donjecka i tamo imaju familiju trenutno. Imam drugare koji rade u Rusiji trenutno jaka stvar.. pročitaj lepo šta sam napisao, nemoj odma lično da udaraš.
Ако имаш из Доњецка, требало би да знаш шта су им ти нацисти радили протеклих осам година!
Лепо сам написао, али ти не читаш. Ја живим у Русији, 40 км од границе и овде има пуно народа из Украјине са којима се дружим. Познајемо се већ неколико година и људи ми причају шта се тамо дешава. Синоћ сам причао са једним, сад је у Украјини, недалеко од Харкова. отишао за викенд на пар дана, родитељи му се разболели, и сад се не може вратити.
Народ чека ослобођење од овог режима. Не желе запад, желе миран живот.

Пилоти су могли да успостави радио везу са Русима, избаци ракете и бомбе и слети на неки руски аеродром . Изабрали су да бомбардују руске положаје што се за њих завршило јединим могућим исходом. Смртним.
Morate razumeti i drugu stranu, ljudi brane svoju zemlju. neki iz patriotizma, neki zato što su profesionalci (i opet iz patriotizma) a jedan deo jer su naci i mrze Ruse (Moskalje).
Suviše je komplikovan ovaj sukob a mi imamo informacije na kašičicu. Oba su nam naroda bliska (moram priznati da sam rusofil) ali ih je političko rukovodstvo (UKR) dovelo na ivicu provalije kao da su želeli da se zavade sa Rusijom, osam godina oni muče Donbas, postignu neke Minske sporazume i ne realizuju ih, kao da odluke i ne donose sami. U ovakvim sukobima razaranja su velika od porodica do infrastrukture, od kuće do države.
Ono što me iznenađuje jeste da veliki deo "zapadnog sveta" kao po komandi osuđuje jednu stranu i to ne bi ni malo bilo čudno da se taj isti zapadni svet nije '99 ponašao suprotno od ovog. Licemerno, zar ne?
Propaganda u ovom slučaju je veoma agresivna (do duše nije ni približna onoj koja je vršena prema srpskom narodu pred agresiju '99) i jednostrana, unapred odluena.
Nadam se što manjim razaranjima i porodica i infrastrukture i brzom kraju ove agonije.
I da, zapadni svet nije ceo svet.

Rusko specijalno vozilo za komunikaciju nije imalo sreće

FMk6xuMXMAQCCDO

Slike od juce...
Kasnite...
...

Хахахахаха....ево, сјебан сам санкцијама. Немам хлеба, стан хладан, горива нема?
Убише ме те санкције. Сад се неће продавати мерцедеси или бмв аутомобили, и то ће сломити руски народ!
Боже, какве све небулозе овде каче русофоби, страшно.
Па ви немате елементарно знање из историје, географије и економије.
Апсолутно само стојећу земљу сломиће санкције запада? Само како то замишљате?
Сачекај, Руси још нису одговорили и на овај пакет, чекају да се запад испуца а онда иде ледено туширање, које Руси обожавају!
Jel' nema Mercedes ili BMW fabrike u Rusiji???
Ako imaju, vreme je da se to nacionalizuje. Sankcije imaju dva kraja.

Русија од овога боље не уме. То и јесте њихов највећи пораз.
У праву си, не уме да убија цивиле и онда их назове колатералном штетом.
Него, зашто се не придружиш усташама и правац у Украјину. Брани те вредности које тако цениш!
немој овде да просипаш демагогију!

Украјинска артиљерија гађа центар Харкова из Љуботина!

Изгубили су битку за Харков па се сада свете бомбардовањем цивилног становништва Харкова!

Поклопиће то ускоро браћа Руси својом авијацијом и артиљеријом....

1645951524700.png

Уличне борбе из Харкова, непознато да ли је од јуче или од јутрос. На снимку су припадници Укропа ....

Ово је доказ да су разбијени, нема више линије фронта, организованих великих јединица , оклопа , растурени су у мале групице а од оружја имају РПГ и аутоматске пушке као максимум. Све овакве групе ће бити уништене у наредним данима....

Od juce snimci, jer ne pustaju dnevno da ne bi otkrili pozicije...

A i propagandno pustaju danas da bi se mislilo da su jos na tim pozicijama... jer su ustvari u povlacenju...

...

У праву си, не уме да убија цивиле и онда их назове колатералном штетом.
Него, зашто се не придружиш усташама и правац у Украјину. Брани те вредности које тако цениш!
немој овде да просипаш демагогију!
Брате не сери, руске ракете погађале су зграде и дечија игралишта у овом рату. И ону бабу на бициклу.

Pogledajte prilog 1110435

Finland will close its airspace to Russian planes, joining a raft of other European countries.

Finland “is preparing to close its airspace to Russian air traffic,” Transport Minister Timo Harakka wrote on Twitter. Finland shares an 800-mile border with Russia.

Other countries including Bulgaria, the Czech Republic, Estonia, Germany and Poland have blocked airspace to Russian flights, provoking huge detours. On Saturday Lithuania said it will block Russian flights, cutting a quick route from Russia’s Kaliningrad enclave to Ukraine.

Russia has retaliated and many multiple countries from its airspace in reponse to sanctions.

Meanwhile, Finland is also scheduled to approve the dispatch of a consignment of bullet-proof vests, helmets and a mobile hospital to Ukraine. It has previously approved the shipment of around 40 artillery guns to Ukraine.
Пошто ће се те исте санкције вратити свим западно европским земљама, можете ли замислити колико ће европске авиокомпаније коштати обилазак око Бјелорусије, Украјине, и онолике Русије

Па Руси су већ уговорили аранжмане за гас са Кином (Снага Сибира 2).
А шта мислиш, шта би било са ЕУ када би, ево, данас једноставно престала испорука гаса?

Једно питање, ако је Путин "Хитлер", зашто Запад купује нафту, плин и друге ресурсе од "хитлера"? Ред би био да све послове са њим откажу. :mrgreen:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back