Rat u Siriji i Iraku - vesti i analize (3)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
s tim da je izrael već napravio mnoga sranja tamo. uključujući osnivanje države na zemlji gde su već živeli drugi i etničko čišćenje istih.

Da, pošto je sasvim opravdano da Arapi mogu imati 22 države osnovane na područjima gde su Arapi izvršili invaziju, pokolj i/ili konverziju stanovšitva u islam.
Dok se Jevrejima se osporava pravo da svojom državom nazovu onu šaku jada kvadratnih kilometara (veličine Slovenije) što trenutno kontrolišu

Ali, tu temu ovde nećemo načinjati.

Da, pošto je sasvim opravdano da Arapi mogu imati 22 države osnovane na područjima gde su Arapi izvršili invaziju, pokolj i/ili konverziju stanovšitva u islam.
Dok se Jevrejima se osporava pravo da svojom državom nazovu onu šaku jada kvadratnih kilometara (veličine Slovenije) što trenutno kontrolišu

nebitno kolika je šaka jada. bitno je da je nepravedno postavljena. da se pokazuje netolerancija i spremnost na činjenje svakakvog zla.

možemo reći jevreji su imali ceo svet uključujući simpatije sveta. a nastave li ovako neće imati ni tu šaku jada.

loša politika to se zove.)))

Poslednja izmena:
Naravno da ne može, ali je nemam problem da se odlučim na koju bih se stranu priklonio. Sa jedne strane je razvijeno društvo, sa druge kamen, pesak, silovanja, ubistva...
vidi i meni je draži prost čovek od mnogih nazovi veličina. ovde smo malkice dotakli ulogu izraela u daljem komplikovanju situacije tamo povodom namernog sakrivanja iza IL-20. mogli bi otvoriti novu temu o doprinosu izraela lošem stanju stvari na bliskom istoku. ovde je of topic pa budi pozdravljen.

Magistre, ti se Jeso fan. Ja sam osobno neutralan. Mozda bi mi suni musliji bili favoriti, da se nismo ovde klali sa tom sektom 90.ih i sa boosnjocima i sa siftarima, a 4 veka sa Osmanlijama.

Џихадисти подржани од стране турске власти настављају да киднапују и муче курдске, језидске и хришћанске цивиле у Африну. У овом слиучају, снимили су батинање и послали породици, траже откуо од 25.000$.

Да ли се назире коначни крах црних у Сирији после овога?

The leader of ISIS Abu Bakr al-Baghdadi,has reached eastern Afghanistan via Iran, Pakistani security source said to Asharq Al-Awsat newspaper. Baghdadi arrived in Nangarhar Province after crossing Iran territories in eastern #Iran’s Zahedan city,said the sources.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

За сваког по нешто.

S-300s shipped by Russia will cover coastal areas but also the border with Jordan. Up to 8 batteries could be deployed. Meanwhile 1st electronic warfare equipment (Krasukha-4) already arrived in Russian airbase in Latakia

Magistre, ti se Jeso fan. Ja sam osobno neutralan. Mozda bi mi suni musliji bili favoriti, da se nismo ovde klali sa tom sektom 90.ih i sa boosnjocima i sa siftarima, a 4 veka sa Osmanlijama.

Ja ne mogu da budem neutralnog osecaja, jer ovde se u vise nivoa vodi borba za slobodu.
U tom smislu i ide moja simpatija i preferencija.
SLOBODA > NEsloboda

Zato:
1. Na Bliskom Istoku: IZRAEL, pre svih i iznad svih
2. U Siriji: Rusija + Asad.
Izrael tek toliko koliko deluje protiv iranske agende za unistenje Izraela. Van toga, Izrael igra prljavu igru sa dzihadistima

IZRAEL > Arapske zemlje + Turska + Iran
Ruski angazman u Siriji > angazman ostalih spoljnih strana
Iran > Turska + Zalivske Monarhije
Izraelska agenda u Siriji VS Iranska agenda u Siriji, zavisi od toga sta je konkretni ishod na terenu. Ako je ishod pobeda dzihadista, onda svakako proIRAN, ako je to delovanje na iranske aktivnosti koej nemaju veze sa dzihadistima nego sa buducim napadom na Izrael, onda proIZRAEL

Meni je ovo potpuno logicno i dosledno

vidi i meni je draži prost čovek od mnogih nazovi veličina. ovde smo malkice dotakli ulogu izraela u daljem komplikovanju situacije tamo povodom namernog sakrivanja iza IL-20. mogli bi otvoriti novu temu o doprinosu izraela lošem stanju stvari na bliskom istoku. ovde je of topic pa budi pozdravljen.

Da nije Izraela, bojim se da ne bi bilo baš nekog stanja na istoku. Kao ni bilo čega iz istorije, iz bilo kog perioda. I nije oftopik, jer je Izrael jedan od veoma aktivnih učesnika u ovom ratu, koji gleda isklučivo svoje interese. Eh da je sreće, pa da neko u Srbiji gleda naše interes bar deo kao ovi iz Izraela.

The British government began to receive activists from the White Helmets operating in Syria and their families in the Kingdom.
Congratulation!
Terrorism is back to you!

Dn8nLRTXsAELb5K.jpg

Kažu da Rusi uspostavljaju NO Fly zonu u Latakiji. Pominju nešto o obaranju svih.
Pa kud će kukavci zabranjivati letenje u Latakiji, pa tamo su im aerodrom i avioni.

The Russian military has established a no-fly zone over the Latakia province of western Syria, Russian Senator and former Air Force commander Viktor Bondarev stated on Monday.

“The establishment of a no-fly zone over the Russian military base in Latakia will prevent a repeat of the IL-20 aircraft tragedy,” Bondarev told the Russian Federation’s Council this evening.

“After creating a no-fly zone in Latakia, it is necessary to announce that any unauthorized objects in the sky over Hmeimim Airport will definitely be eliminated,” he added.
sy.jpg

Dn8noNzXkAA93xZ.jpg

Poslednja izmena:
Tramp izveštava da su, zahvaljujući vojsci USA, ISIS teroristi izbačeni sa područja Iraka i Sirije.:eek:

Trump: “Thanks to the United States military and our partnership with many of your nations, I am pleased to report that the bloodthirsty killers known as ISIS have been driven out from the territory they once held in Iraq and Syria.”

Dn80tZDXcAADTkP.jpg

Экс-советник министра Израиля: России не стоит позориться с С-300 в Сирии
24 Сентября 2018 в 16:08

ФОТО: С-300 // popmech.ru

Бывший советник министра внутренней безопасности Израиля заявил НСН, что российские ЗРК не представляют опасности для армии Израиля в САР.

Сирийским правительственным войскам поставят российский зенитный ракетный комплекс С-300 для усиления боевых возможностей в ближайшие недели. Об этом заявил глава Минобороны РФ Сергей Шойгу, сообщает ТАСС. Решение принято в связи с инцидентом со сбитым в арабской республике российским самолётом Ил-20.

России не стоит делать эту поставку, заметил в эфире НСН экс-советник министра внутренней безопасности Израиля, бывший израильский консул в Москве Алекс Векслер. По его мнению, ущерба израильской армии это не нанесёт, зато может поставить под удар имидж российского вооружения.

«Придут С-300 — я не думаю, что они нам сильно помешают. Они просто докажут свою никчёмность, как доказывают те системы, которые существуют сегодня. Нам бы не хотелось позорить Россию, так как я думаю, что наши лётчики справятся и с С-300 тоже. У меня в этом нет никакого сомнения. Поэтому вряд ли Россия должна поставлять эти системы, я думаю, она в последний момент остановится. Потому что, когда станет понятна их никчёмность, у России их больше никто не будет покупать. К тому же, надо долго обучать этих болванов [сирийцев], чтобы они научились пользоваться С-300. Они не могут пользоваться батареями 30-летней давности! А научат, мы будем обходить эти ракеты, чтобы не подвергнуть их уничтожению», — заявил Векслер. :think:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back