Rat u Siriji i Iraku - vesti i analize (3)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ajde, smiri se i zayebi više te sendviče. Proveo sam ceo rat 99-te , kao redovan vojnik, na Metohiji. I sve ovo što se dešava u Siriji doživeo. Trećina voda mi je izginula i ne postoji ništa što više mrzim od NATO-a.
Teško je gledati kako te po ceo da prže odozgo a ti nemaš čime da odgovoriš. Krstareće rakete su kamilica naspram onoga što može doći posle njih. Samo sam se ponadao da će Nato ovde naići na nešto čvsto pa da i oni dobiju po njušci.
I zato i ti i tebi slični oladite sa prozivanjem svih koji ne veruju slepo svemu što se ovde piše o velikom porazu i poniženju Trampa i Amerike. Čini mi se da je ovde neko ko je pretio a nije odgovorio malo više ponižen. Uzgred, ovo je verovatno samo dogovor Putina i Trampa da se obojica nekako iz ovoga izvuku. Pogotovo ako ne bude novih i ozbiljnijih udara koji bi izmenili odnos snaga na terenu.

Да је све тачно што си написао не би све ове године (ако имаш памети) навијао за НАТО.

Tomahavke su obarali našim Pragama (mislim da su iz 50 -tih) pa cak (ako ne lažu) i automatskim puškama.

Praga je zakon , vidim da ih u mitrovačkoj kasarni još ima . Sa druge strane tomahavk leti podzvučnom brzinom tako da ako ga vidiš na vreme , uopšte ga nije problem oboriti .
Za te krševe , Pancir je tata , on ih skida kao kruške . Panciru je jedini problem ako doleti odjednom više komada raketa pa jednostavno ne stigne da ih skine , ali ako se stavi par komada okolo terena koji brani , onda tu ništa ne prolazi .
Činjenica je da on brani S- 400 .

Ajde, smiri se i zayebi više te sendviče. Proveo sam ceo rat 99-te , kao redovan vojnik, na Metohiji. I sve ovo što se dešava u Siriji doživeo. Trećina voda mi je izginula i ne postoji ništa što više mrzim od NATO-a.
Teško je gledati kako te po ceo da prže odozgo a ti nemaš čime da odgovoriš. Krstareće rakete su kamilica naspram onoga što može doći posle njih. Samo sam se ponadao da će Nato ovde naići na nešto čvsto pa da i oni dobiju po njušci.
I zato i ti i tebi slični oladite sa prozivanjem svih koji ne veruju slepo svemu što se ovde piše o velikom porazu i poniženju Trampa i Amerike. Čini mi se da je ovde neko ko je pretio a nije odgovorio malo više ponižen. Uzgred, ovo je verovatno samo dogovor Putina i Trampa da se obojica nekako iz ovoga izvuku. Pogotovo ako ne bude novih i ozbiljnijih udara koji bi izmenili odnos snaga na terenu.

ako sve zavrsi na ovome, Ameri su sigurno ispali veci papci....

ako ameri ispale 118 raketa a samo 10 pogodi zadati cilj ja ne znam u kojem to umu osim *******nom su to ameri ponizili sirijce ili ruse ako je neko ponizen to su onda ameri koji su prvo rekli da ce lansirati 500+ raketa a ispalili samo petinu od kojih je svaka 12 dosla na zadati cilj ako to nije blam americke vojne tehnologije ja onda ne znam sta je :rotf:

samo neupuceni moze ovako razmisljati....da ne kazem plitkouman....prvo - Ameri nisu ispunili svoje - ne samo da se nisu priblizili ruskim snagama, vec nisu napali cak ni ciljeve dostojne ozbiljnog napada jedne velike saile...ako to nije blam, ne znam sta je....drugo, Rusi nisu cak ni dejstvovali svojim najmocnijim oruzjima, a efekat odbrane je zavidan...trece, ni jedan avion zapada nije usao u sirijski vazdusni prostor, sto samo po sebi govori mnogo.....dakle - Rusi su postavili limite, i svako se pridrzavao svog dijela dogovora....kompromis je upravo i zasnovan na tome da obje strane nesto gube...samo papci koji locu pivo pred granapom ne kontaju ove stvari....

Sve to stoji, ali su u javnosti pokazali da su sila, da mogu d apošalju stotine raketa u zemlju koju kontrolišu Rusi. I Bogu hvala što Rusi nisu odgovorili, ali tu jedino smetaju one pretnje za koje se znalu da se neće ostvariti.

I dalje nisi odgovorio što je Sirija bombardovana .To je fakt.Da vidim kako ruje bombarduju npr Estoniju a ameri kuliraju.

Што бих ја одговарала што је Сирија бомбардована? Па твоји идоли су рекли зашто је бомбардују. Додуше, разлог им је у складу са интелигенцијом оних који их оправдавају.
Зашто би Руси бомбардовали Естонију? Ти би само да се бомбардује, па нема везе зашто.
И најбитније. Толико добро разумеш и схваташ да си ме прогласио за мушко.
Ах да, ви сте за родну равноправност.

kao sto vec rekoh - procitaj prijetnje Amera od pocetka krize, pa ce mozda stvari biti jasnije....

Šta kažeš da pogledamo kartu Sirije i vidimo šta SAD drži pod kontrolom? Uzeli su šta im je trebalo, više-manje. Kad kažu (bez ili sa osnovom) da će nešto gađati, oni to i urade. A šta imamo sa druge strane? Rusi su izgubili jedan broj aviona i ljudi, a kakav je bio odgovor na sve to?

Praga je zakon , vidim da ih u mitrovačkoj kasarni još ima . Sa druge strane tomahavk leti podzvučnom brzinom tako da ako ga vidiš na vreme , uopšte ga nije problem oboriti .
Za te krševe , Pancir je tata , on ih skida kao kruške . Panciru je jedini problem ako doleti odjednom više komada raketa pa jednostavno ne stigne da ih skine , ali ako se stavi par komada okolo terena koji brani , onda tu ništa ne prolazi .
Činjenica je da on brani S- 400 .

Kakve štete praga moze naneti kad se "spusti" pa opali po zivoj sili i lako utvrdjenim objektima moz samo da zamisliš!

Zato ih još drze.

РЕФИЧЕ, дежурни глупаче! :hahaha:
Pogledajte prilog 486923

:zcepanje:

po meni nije on baš toliko glllop , nego jednostavno , onako podsvesno osetio potrebu da brani onaj smrad jer kako sam reče , radi za dolare . ŠVEDSKI sindrom , šta ćeš .

Pazi , na temi na kojoj ga uopšte nema , pred samo bombardovanje je došao ovde da brani nešto što se braniti ne može ......podsvest je čudo .

Kao ja sam protiv sukoba , ali ako mora neka ameri pobiju sirijce ali tako da Rusi ne odgovore .....koje licimerje :mrgreen:

Šta kažeš da pogledamo kartu Sirije i vidimo šta SAD drži pod kontrolom? Uzeli su šta im je trebalo, više-manje. Kad kažu (bez ili sa osnovom) da će nešto gađati, oni to i urade. A šta imamo sa druge strane? Rusi su izgubili jedan broj aviona i ljudi, a kakav je bio odgovor na sve to?

o kakvom gubitku aviona i ljudi pricas....dosad sam te smatrao koliko- toliko ozbiljnim sagovornikom...

Poslednja izmena od moderatora:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back