Rat u Siriji i Iraku - vesti i analize (2)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Yusha Yuseef ������������‏Потврђен налог @MIG29_ 4 минпре 4 минута

BREAKING: Israeli Airforce struck the international Damascus airport.

Hm.... :think:
Hajde da sačekamo još koju potvrdu

Within Syria‏ @WithinSyriaBlog 9h9 hours ago
SYR1689 just took off from Damascus airport , if the airport was hit all trips would have been canceled
DKSEf8XWkAA4xYN.jpg

Операције сиријске војске и савезника у близини Хавија Сукар северно од војног аеродрома Деир ез Зор 21.09.2017

На фотографији је ЗРК С-350Е "Витез" на ратној дужности у Сирији, у Масијафу (65 километара западно од Хаме).
Небо Сирије ће бити још сигурније. Руска војска доставља у Сирију најновији зенитно-ракетни комплекс ЗРК С-350Е "Витез". О томе нам је рекао је војни извор.
"У септембру у луци Тартус је завршен истовар комплекса, након чега је пребачен у Масијаф, где ће бити у приправност (види слику).
Нови комплекс ће ући у заједнички систем ПВО ВКС Русије у Сирији, који ће постати још јачи", — рекао је војни извор.
Подсетимо се да је ЗРК С-350Е "Витез" - зенитно ракетни систем средњег домета и намењен је за одбрану од масовног удара савремених и перспективних средстава ваздушног напада.
Комплекс је у стању да истовремено анализира нападе различитих типова средстава ваздушног напада са било које дестинације у целом опсегу висине њиховог лета - од веома малих до великих висина.
Нови комплекс ће доћи као смена С-300. С-350 и биће супериоран у односу на свог претходника по многим показатељима - од броја ракета (12 уместо 4) до побољшања система управљања (нови комплекс је потпуно аутоматизован).

s350.jpg

Zašto gotivim Iran i zašto mi je žao što imaju one spodobe-mule na vlasti

Sa jednog putopisa.... Mesto događaja: Kazahstan
Neverovatan je taj iranski narod i opet, iznova i iznova, ne prestaju da me iznenađuju. Čak i kada sam već postao siguran da nikada neću, da ne mogu, potceniti njihovo gostoprimstvo.

Ovoga puta nije to bila ni činjenica da smo bili gladni, a bez jake hrane, pa su nam oni bili dar sa neba, ni činjenica da je hlad njihovih kamiona bio jedini hlad u pustinji, a da nam je hlad trebao.

Dali su nam svoje bolje dve stolice, a oni, stariji, seli su na neke manje, klimavije. Dali su nam svoje najbolje dve konzerve ribe, a oni su jeli stari pasulj. Čekali su da se prvo mi najedemo, a oni su jeli uglavnom posle toga, sve zastajkujući i nas nudeći.

Upoznali su nas pet minuta pre toga, na tom istom parkingu. Neće nas više nikada videti, vrlo verovatno.

Volim taj iranski narod i voleću ga verovatno uvek. Retko dobri ljudi, ne pričam sada o političkoj eliti, znate to, ti su priča za sebe, tih 5 miliona. Ostalih 70 miliona su so zemlje, čast sveta – eto, to su ti Iranci, obični ljudi. Domaćini u tuđoj zemlji! Putnik NE SME da ostane gladan, nema tu za njih dileme. Čak ni u seni kamiona, u tuđem pesku, devet dana vožnje kitajskog gruzovika daleko od Irana.

Jos nisam video niti jednog "dzihadistu" kako vi nazivate sve koji su protiv zlocina, da kao vi negira, laze i podmuklo se sprada sa zlocinima i civilnim zrtvama u Raki ili bilo gde, vec bas suprotno.

"433 civilians killed in coalition strikes on Raqqa during August. More than 1000 since June."
https://airwars.org/news/raqqa-bombardment/

"Civilian deaths from US-led strikes on Isis surge under Trump administration "
https://www.theguardian.com/us-news/2017/jun/06/us-syria-iraq-isis-islamic-state-strikes-death-toll

Tu se moze videti i kolika je velika razilijka izmedju Ruskih - komunistickih medija i slobodnih medija.

Kao i izmedju njihovih konzumenata.

sada, kada te podyebavaju(opravdano), iznosis te podatke? zar to nisi mogao paralelno da prikazujes sa podacima druge strane? verovatno bi onda imao vise respekta od forumasa

sada, kada te podyebavaju(opravdano), iznosis te podatke? zar to nisi mogao paralelno da prikazujes sa podacima druge strane? verovatno bi onda imao vise respekta od forumasa

Ima tu još jedna stvar. Da kojim slučajem Tramp nije predsednik, garantujem da se u mejnstrim medijima nikada ne bi pojavili podaci o civilnim žrtvama Amerikanaca. Nemaju oni savesti ili morala, već su jednostavno protiv Trampa...

Zašto gotivim Iran i zašto mi je žao što imaju one spodobe-mule na vlasti

Sa jednog putopisa.... Mesto događaja: Kazahstan

Знаш како рођак ми је два пута био у Афганистану као члан Црвеног Крста (у склопу њемачке екипе тамо).
Није имао посла са талибанима него са домаћим(обичним) народом.
Његова главна констатација је да није видио љепшег ни добродушнијег народа.
Буквално су неријетко несебично дјелили с њима јагњетину коју би пекли у сачу и давали задње што су имали само да их угосте(када су залазили дубље у вукојебине).Предјели гдје он био нису имали проблема са талибанима.
Али мени је лично његов опис ишао на нерве зато што сам ја то знао и без тога.Зашто?
Па зато што су и Срби сатанизовани по истом принципу.
Када уђеш дубоко у српско домаћинско село даће ти гаће поготово за путника пролазника.
Скоро сам имао негативно искуство са једним Словенцем на помен Бања Луке.Било је то у Поречу,почела прича рат у БиХ,ово оно.
Ја му говорим Сарајево није као што је било,Бања Лука је више европски град а он на помен Бања Лука:а у тамо изгубиш главу,убију те секунда.
Питам се одакле му таква предрасуда?Није био никада тамо али зна да је опасан град а при томе Бања Лука скроз миран и питом град.

Poslednja izmena:
Знаш како рођак ми је два пута био у Афганистану као члан Црвеног Крста (у склопу њемачке екипе тамо).
Буквално су неријетко несебично дјелили с њима јагњетину коју би пекли у сачу и давали задње што су имали само да их угосте(када су залазили дубље у вукојебине).Предјели гдје он био нису имали проблема са талибанима.
Али мени је лична његов опис ишао на нерве зато што сам ја то знао и без тога.Зашто?
Када уђеш дубоко у српско домаћинско село даће ти гаће поготово за путника пролазника.
Скоро сам имао негативно искуство са једним Словенцем на помен Бања Луке.Било је то у Поречу,почела прича рат у БиХ,ово оно.
Ја му говорим Сарајево није као што је било,Бања Лука је више европски град а он на помен Бања Лука:а у тамо изгубиш главу,убију те секунда.
Питам се одакле му таква предрасуда?Није био никада тамо али зна да је опасан град а при томе Бања Лука скроз миран и питом град.

eto vidis.
I sad da vas sve pitam ZASTO SVI MISLITE LOSE O KOSOVSKIM ALBANCIMA ? radi malog procenta salabajzera i ulicara koji su se dobrovoljno regrutovali za AMERICKE INTERESE I KOJI SU PLACENI OD AMERIKANACA ZA SVAKU SRPSKU GLAVU PO 500 DOLARA, ne treba imati krivo misljenje o tom divnom narodu.................iako oni sami govore da je kod mladih generacija (verovatno zato sto su inficirani "americkom demokratijom") postenje i moral na izdisaju.. Ja sam upoznao mnogo albanaca (radi prirode mog posla) i mogu reci da 99,99 posto je to veoma posten i priseban narod. Nisu glupi i primitivni, kako ich to americki placenici sa srpske strane cesto pokusavaju predstaviti................mozda su "primitivn"i jer SU IM "REC" I POSTENJE VAZNIJI OD PROFITA I LICEMERJA.

pa ako gresimo po pitanju avganistanaca, zasto mislite da ne gresimo ako imamo veoma lose misljenje o "divljim i krvozednim albancima"? Naravno, svima nam je jasno kome je u interesu da se mi medjusobno mrzimo...............a da bi se to postiglo ameri skupljaju sljam i kod albanaca i kod nas srba, placaju ich da pljuju jedni na druge pa ako treba i da se ubijaju...............KAKO BI AMERICKA VOJNA BAZA BONDSTIL IMALA RAZLOGA ZA POSTOJANJE.

ne treba ni da pominjem da ce se na ovaj moj komentar okomiti BAS TI DANAS AMERICKI PLACENICI IZ SRPSKOG NARODA A SUTRA I IZ ALBANSKOG NARODA.

zato, gospodo, PLACENICI izvolite...............otkrijte se sami..................iako sve znamo o vama.

Грешиш ако мислиш да икад и на било који начин треба повлађивати људима на четири ноге као што си ти.

Али мени је лична његов опис ишао на нерве зато што сам ја то знао и без тога.Зашто?

Sarajevo kao multikulturalno? :lol:
Da, samo ako se multikultura računa kao prisustvo različitih Bošnjaka (Sandžak, Hercegovina, Srednja Bosna, Cazinska Krajin) i Turaka i Arapa...
Prošle godine kad sam bio u Sarajevu par dana, ništa se to meni nije svidelo... Neka nabijenost ozlojeđenošću, mržnjom, samohranećom samoviktimizacijom... Sav taj osećaj nije meni toliko smetao, koliko sam video da se i taj tamo nesrećni narod zbog toga neće uspeti da podigne.
Zanimljivo da sam otpešačio sve od Alipašinog polja (video sam ono pravoslavno groblje usred tog sarajevskog mini Novog BEograda, kao i onu veliku saudijsku džamiju koja šljašti između solitera na kojima se još vide tragovi gelera), preko Dobrinje do Lukavice. Išao sam onom ulicom gde su brojevi s jedne strane zeleni (Federacija), a s druge plavi (Srpska), kao i onaj trg gde prolazi entitetska linija. Bio sam i na Grbavici i smucao se okolo gde su bile linije fronta. Hteo sam i da vidim te po zlu poznate Pofaliće, kao i u nekada čisto srpsku Ilidžu, ali nisam stigao....
Na Lukavici i srpskom delu Dobrinje odmah sam osetio olakšanje.

Poslednja izmena:

То се зове скривена претпоставка... кад бараташ подацима за које ни не знаш дали су тачне, а си заборавио да су ти их подметнули некако.

Ево, о Курдима сам мислио лепе ствари.
Кад је почела њихова `лепота` (логике, верности, храбрости) да излази на површину на овој теми - схватио сам да сам претходно баратао скривеним претпоставкама.

Стога: НЕ ВЕРУЈ, НЕГО ПРОВЕРУЈ!

Курди су дивље азијатско племе са кратком историјом цивилизације и дугом историјом геноцида иза себе, а поврх свега њихове доминантне партије су данас марксистичке.

Међутим то не чини на ствари, а посебно не значи да је живот са било којим од њихових суседа пријатнији, културнији и нормалнији из европске перспективе. Средњи исток је једноставно речено змијарник и једино питање које се поставља јесте која је змија релативно гаднија, а не да ли је змија. Наравно да је змија.

eto vidis.
I sad da vas sve pitam ZASTO SVI MISLITE LOSE O KOSOVSKIM ALBANCIMA ? radi malog procenta salabajzera i ulicara koji su se dobrovoljno regrutovali za AMERICKE INTERESE I KOJI SU PLACENI OD AMERIKANACA ZA SVAKU SRPSKU GLAVU PO 500 DOLARA, ne treba imati krivo misljenje o tom divnom narodu.................iako oni sami govore da je kod mladih generacija (verovatno zato sto su inficirani "americkom demokratijom") postenje i moral na izdisaju.. Ja sam upoznao mnogo albanaca (radi prirode mog posla) i mogu reci da 99,99 posto je to veoma posten i priseban narod. Nisu glupi i primitivni, kako ich to americki placenici sa srpske strane cesto pokusavaju predstaviti................mozda su "primitivn"i jer SU IM "REC" I POSTENJE VAZNIJI OD PROFITA I LICEMERJA.

pa ako gresimo po pitanju avganistanaca, zasto mislite da ne gresimo ako imamo veoma lose misljenje o "divljim i krvozednim albancima"? Naravno, svima nam je jasno kome je u interesu da se mi medjusobno mrzimo...............a da bi se to postiglo ameri skupljaju sljam i kod albanaca i kod nas srba, placaju ich da pljuju jedni na druge pa ako treba i da se ubijaju...............KAKO BI AMERICKA VOJNA BAZA BONDSTIL IMALA RAZLOGA ZA POSTOJANJE.

ne treba ni da pominjem da ce se na ovaj moj komentar okomiti BAS TI DANAS AMERICKI PLACENICI IZ SRPSKOG NARODA A SUTRA I IZ ALBANSKOG NARODA.

zato, gospodo, PLACENICI izvolite...............otkrijte se sami..................iako sve znamo o vama.

Прекрасне ли изјаве, брате! :D

Зато ја оддељно се изјашњавам о политичарима/естаблишменту и о неком народу.
Још само Курде нисам разлучио тако. Делим их на паметне (ПКК + урбани део у Турској) и на остале.

А, оно што називам Шиптарима су превртљиви политичари и криминалци, и код Гега и Тоска, и код Курда.

- - - - - - - - - -

Da, samo ako se multikultura računa kao prisustvo različitih Bošnjaka (Sandžak, Hercegovina, Srednja Bosna, Cazinska Krajin) i Turaka i Arapa...
Prošle godine kad sam bio u Sarajevu par dana, ništa se to meni nije svidelo... Neka nabijenost ozlojeđenošću, mržnjom, samohranećom samoviktimizacijom... Sav taj osećaj nije meni toliko smetao, koliko sam video da se i taj tamo nesrećni narod zbog toga neće uspeti da podigne.
Zanimljivo da sam otpešačio sve od Alipašinog polja (video sam ono pravoslavno groblje usred tog sarajevskog mini Novog BEograda, kao i onu veliku saudijsku džamiju koja šljašti između solitera na kojima se još vide tragovi gelera), preko Dobrinje do Lukavice. Išao sam onom ulicom gde su brojevi s jedne strane zeleni (Federacija), a s druge plavi (Srpska), kao i onaj trg gde prolazi entitetska linija. Bio sam i na Grbavici i smucao se okolo gde su bile linije fronta. Hteo sam i da vidim te po zlu poznate Pofaliće, kao i u nekada čisto srpsku Ilidžu, ali nisam stigao....

Различита енергија. :(

А, ја Сарајево памтим као једино место у СФРЈ где су нас напали на полуматурској екскурзији по СФРЈ 1987-ме.

Zanimljivo da sam otpešačio sve od Alipašinog polja (video sam ono pravoslavno groblje usred tog sarajevskog mini Novog BEograda, kao i onu veliku saudijsku džamiju koja šljašti između solitera na kojima se još vide tragovi gelera), preko Dobrinje do Lukavice. Išao sam onom ulicom gde su brojevi s jedne strane zeleni (Federacija), a s druge plavi (Srpska), kao i onaj trg gde prolazi entitetska linija. Bio sam i na Grbavici i smucao se okolo. Hteo sam i da vidim te po zlu poznate Pofaliće, kao i u nekada čisto srpsku Ilidžu, ali nisam stigao....

Сарајево је некад имало душу,то је сада једна учмала котлина која рапидно постаје најисламски град у Европи.
А знаш шта је иронија свега,маса муслимана која живи у РС или који су отишли вани пре рата згрожава се на Федерацију јер су преко ноћи дошли неки нови људи.Чудан је тај осјећај када пређеш у РС,другачије су и куће,другачији градови,села,као да постоји нека невидљива граница.
Ја сам мислио да је субјективан осјећај олакшања али много ми је људи рекло исто.
Та држава је стварно проклета и осуђена на пропаст.

eto vidis.
I sad da vas sve pitam ZASTO SVI MISLITE LOSE O KOSOVSKIM ALBANCIMA ? radi malog procenta salabajzera i ulicara koji su se dobrovoljno regrutovali za AMERICKE INTERESE I KOJI SU PLACENI OD AMERIKANACA ZA SVAKU SRPSKU GLAVU PO 500 DOLARA, ne treba imati krivo misljenje o tom divnom narodu................

Taj divni narod već pedeset i kusur godina ubija Srbe na KiM. Biće da su se i neki preci tih malobrojnih šalabajzera i uličara prodali za 500 dolara po glavi.

Bilo ne bilo , sada je ovde :

http://amdn.news/opublikovano-vidieo-udarov-po-okruzhivshim-rossiiskikh-voiennykh-boievikam

"Опубликовано видео ударов по окружившим российских военных боевикам..

Video :
В районе сирийской Хамы авиация ВКС РФ подвергла обстрелам террористов, окруживших взвод российской военной полиции. Видео опубликовала газета "Красная звезда", центральный печатный орган министерства обороны России.."...

Pogledajte video i videcete "pokretni VBR u proizvodnji ISIS - ovaca" ...

Poslednja izmena:
Операције сиријске војске и савезника у близини Хавија Сукар северно од војног аеродрома Деир ез Зор 21.09.2017

На фотографији је ЗРК С-350Е "Витез" на ратној дужности у Сирији, у Масијафу (65 километара западно од Хаме).
Небо Сирије ће бити још сигурније. Руска војска доставља у Сирију најновији зенитно-ракетни комплекс ЗРК С-350Е "Витез". О томе нам је рекао је војни извор.
"У септембру у луци Тартус је завршен истовар комплекса, након чега је пребачен у Масијаф, где ће бити у приправност (види слику).
Нови комплекс ће ући у заједнички систем ПВО ВКС Русије у Сирији, који ће постати још јачи", — рекао је војни извор.
Подсетимо се да је ЗРК С-350Е "Витез" - зенитно ракетни систем средњег домета и намењен је за одбрану од масовног удара савремених и перспективних средстава ваздушног напада.
Комплекс је у стању да истовремено анализира нападе различитих типова средстава ваздушног напада са било које дестинације у целом опсегу висине њиховог лета - од веома малих до великих висина.
Нови комплекс ће доћи као смена С-300. С-350 и биће супериоран у односу на свог претходника по многим показатељима - од броја ракета (12 уместо 4) до побољшања система управљања (нови комплекс је потпуно аутоматизован).

Pogledajte prilog 455891

Jbg, moraju kad onaj S-400 ne radi:mrgreen:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back