Rat u Siriji i Iraku - vesti i analize (2)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Warplanes targeted the HQ of FSA Sham Liberation Army with toxic gases during over 4 raids in the Syrian Badia

И то баш истог дана кад је Трамп рекао да неће толерисати хемијске нападе у Сирији.
Која коинциденција!!!
Е, Асаде, Асаде... Не можеш ти без убијања беба хемијским оружјем, зар не?

P.S. Саркастичан сам, надам се да то сви знају.

Isto kako sto su na teritorii Srbije stvorili fantomsku tvorevinu Kosovo i rukovodstvo Srbije ipak zeli da bude strategiski partner s Amerikom i zeli da udje u EU a i neke stranke zele ulazak i u NATO.
Dakle treba samo pronaci coveka u drzavu kojoj se otima da prizna realnost otimanja.
A sto se tice Turske,Erdogan je bio americki covek i fantazirao o Osmanskom vremenu da bi na kraju svatio da to vreme ne ce doci kako su mu obecali Amerikanci.Dobro kod Erdogana je sto je nacionalista(ne kosmopolita) i ne ce se bez borbu predati,a zna da je jedina sila koja mu moze pomoci je Rusija.
Stvari ce se odvijati ovako:
Ameri ce polako stvarati Kurdistan i istovremeno ce rusiti Erdogana iznutra.
Erdogan ce se protiv svojih boriti sam a spolja boriti da odbrani Tursku zajedno sa Rusijom.
Rusiju ne interesuje nit Erdogan nit Turska i moze samo da laze Erdogana da je s njim a nista konkretno da ne uradi da Turska ne izgubi Kurdistan,ako Erdogan ne ponudi nesto zaista cvrsto(istupanje iz NATO-a i jos dosta nesto na primer zajedno nastupanje na Balkanu).
U to zajednicko nastupanje Turska ce biti mladi brat i pratice pozicije Rusije.
Mene ne interesuje nista osim poziciju Rusije i mislim da je u ovom trenutku pozicija Rusije dobra i da stvaranje Kurdistana je pitanje strategiskog izbora Rusije.Ako precutno pomogne Americi da stvori Kurdistan(svakako uz naznaku da moze to stopirati) da moze dobiti ustupke koje su mozda vece nego sto to moze da ponudi Turska.
Igra u tom trokutuRusija-Amerika-Turska ce biti veoma zanumljiv u kojoj Rusija ima dobru poziciju Amerika je nervoznija i netrpelivija posle propadanja plana o reformu Bliskog Istoka a Turska je u najtezem polozaju i igra na zici.

... а највише ће награбусати Курди.

Иначе, не мрзим ни Курде, ни Тоске, нити Геге.
Желим им просветљење у њиховој свести.

Ваљда неће чекати да им то донесе РВКС. :per:

-------------

Браво за анализу.

Poslednja izmena:
Warplanes targeted the HQ of FSA Sham Liberation Army with toxic gases during over 4 raids in the Syrian Badia

И то баш истог дана кад је Трамп рекао да неће толерисати хемијске нападе у Сирији.
Која коинциденција!!!

Sad bih im stvarno roknuo gas i pobio 5000 ljudi.

Ukratko, SAA im je porucila: nemojte cekati dok mi iskrvarimo sa ISIS, pa onda da udjete. Ili udjite odmah ili prelazimo reku

Није ми јасно како може СДФ помоћи САА овим напредовањем, кад истовремено кажеш/казујемо да је све ово само пресвлачење.

Шта би било ако се СДФ није покренула, а САА је прешла Еуфрат?

Lica za istoriju.
Lica ljudi kojima sloboda pise na celu.
Borci protiv tirjanstva, ljubitelji slobode misli i dela.
Svako bi ih za susede pozeleti hteo.
Svako zudi njih za oslobodioce imati :)
DJXdLUeV4BgO_Db.jpg

Па, да.

Финска је одобрила 80 њених држављана ИСИЛ-оваца да добије стан прекореда.

06-09-2017
http://www.breitbart.com/london/201...ning-islamic-state-fighters-priority-housing/

Није ми јасно како може СДФ помоћи САА овим напредовањем, кад истовремено кажеш/казујемо да је све ово само пресвлачење.

Шта би било ако се СДФ није покренула, а САА је прешла Еуфрат?

nastupanjem prema DEZ, SDF:
- vezuje deo ISIS trupa koje bi se borile protiv SAA
- isis trupe uzvodno od DEZ dovodi u poziciju opkoljavanja

Која коинциденција!!!

What a sham!

или

What a shame!

Одаберите сами. :per:

nastupanjem prema DEZ, SDF:
- vezuje deo ISIS trupa koje bi se borile protiv SAA
- isis trupe uzvodno od DEZ dovodi u poziciju opkoljavanja

Како их везује, ако нема трага од било каквих борби до сада?

Какво опкољавање може бити, ако се све своди на пресвлачење?
Т.з. џеп прекопута Маадана може пожутети преко ноћи, а већ следећег дана ИД да нападне негде низводно истим тим пресвученим снагама.

Ти претпостављаш да има борби између СДФ и ИД.
Је ли било нових доказа о томе?

Poslednja izmena:
I meni se tako učinilo. Ne shvatam kako će opstati u totalno arapskoj sredini.
Mada trenutno čine uslugu SAA vezujući za sebe dobar deo ljudoždera.

Ово се може схватити и на други начин. :whistling:

А, мислим да га ти схваташ на први начин. :mrgreen:

- - - - - - - - - -

Manbidz i Raka su prave borbe. Tabaka, takodje..
Mada, opkoljavanje Rake je bilo dosta cudno...

О свему овоме и ја мислим исто.

Него, као да су Манбиџ, Рака и Табка искључак који потврђује правило.

Копка ме логика тог правила.

9.9.2017
Генерални директор и главни конструктор "Уральское пројектовање инжењеринг биро транспортног машинства (Уралтрансмаш)" Андреј Терликов рекао је на конференцији за новинаре, да је борбено возило за подршку тенковима (БМПТ) "Терминатор" учествовало у борбама у Сирији.
Маса БМПТ "Терминатор" је 44 тоне. Борбено возило има две аутоматске пушке 2А42 калибра 30 мм и митраљез ПКТМ калибра 7,62 мм.
Сирија и Израел су показали интересовање за куповину БМПТ.
Уралтрансмаш планира и модернизацију тенкова Т-72 и Т-90 до нивоа Т-72Б3 и Т-90М.
Фотографија је од 27. јуна 2017 када је начелник Генералштаба Валериј Герасимов у руској ваздухопловној бази Хмејмиму претставио борбено возило председнику Сирије Башару Асаду.

e16e3e0fdea1ac3fee14163f7386d.jpg

Poslednja izmena:
Neka se vrate.

Ni Evropi ne trebaju.

Европа је тренутно у сношки и то константно из кеца у двојку и тешко примећује измене.
НИКАДА се неће вратити!
А што се Сирије тиче, па то је њихов...један од њихових унутрашњих проблема.
Чему мешање?

Ја сам у војски испуцао око 10 метака.
Рекли су нам да је један метак једна ДМ. Па, требали би да штедимо. :)

Стварно... колико чини један метак у Србији, на пример?
Не могу да појмим да се и у сиријском рату толико не штеде меци.
Зар их имају милијардама?

-----------------

Узгред... Да ли су ови на снимци знали да овде нема мина?

naše rezerve su posle onolikog pucanja u proteklim ratovima stigle negde na proizvodnju 70. tih godina . To znači da imamo u rezervi sve ono proizvedeno posle toga

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back