Rat u Siriji i Iraku - vesti i analize (2)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Čekajte ljudi s tim oko prodaje oružja.
Naše oružje je traženo zato što ima odličan odnos cena-kvalitet.
Mi izvozimo Emiratima i Saudiji.
Što kaže Šebronski, kome će oni posle davati to oružje, to nije naša stvar.
Potreba za oružjem postoji, evidentno.
To što bismo mi, eventualno, odlučili da ga ne prodajemo, ne bi ni za promil niti sekund umalilo ili zaustavilo promet oružja na globalnom nivou.
Štetu u tom slučaju bismo snosili samo mi.
Džihadisti u Siriji oružje imaju ne zato što Srbija izvozi oružje, nego zato što imaju zemlje pokrovitelje koje to oružje obezbeđuju.
Oni bi to oružje dobili te dobili.
U tom smislu, ja nemam nikakvu posebnu dilemu.

To što bismo mi, eventualno, odlučili da ga ne prodajemo, ne bi ni za promil niti sekund umalilo ili zaustavilo promet oružja na globalnom nivou.
Džihadisti u Siriji oružje imaju ne zato što Srbija izvozi oružje, nego zato što imaju zemlje pokrovitelje koje to oružje obezbeđuju.

SLAZEM SE.

Raka
DI85BJfVAAE1YDD.jpg

ovo je netačno jer postoji klauzula kod prodaje oružja a koja se odnosi na krajnjeg korisnika . Obaveza kupca je da oružje ne preprodaje bez znanja prodavca i TO JE NAŠ glavni problem .

Naši su savršeno znali da je prodato oružje totalno nepotrebno kupcu i da je namenjeno terorizmu ......vučić je imao jednu izjavu povodom toga .

Nešto sasvim drugo je da bi se oružje nabavilo kod drugog da ga mi nismo prodali a SASVIM JE DRUGA STVAR DA SMO DIREKNI učesnici prodaje oružja koje je korišćeno protiv NAMA PRIJATELJSKE DRŽAVE U SARADNJI SA NAMA NEPRIJATELJSKIM DRŽAVAMA .....jednog dana će se i to pitanje postaviti , kao što je nedavno proterana izraelska novinarka postavila vučiću pitanje o povezanosti izvoza oružja i pranja novca i izgradnje beograda na vodi .

ovo je netačno jer postoji klauzula kod prodaje oružja a koja se odnosi na krajnjeg korisnika . Obaveza kupca je da oružje ne preprodaje bez znanja prodavca i TO JE NAŠ glavni problem .

Naši su savršeno znali da je prodato oružje totalno nepotrebno kupcu i da je namenjeno terorizmu ......vučić je imao jednu izjavu povodom toga .

Nešto sasvim drugo je da bi se oružje nabavilo kod drugog da ga mi nismo prodali a SASVIM JE DRUGA STVAR DA SMO DIREKNI učesnici prodaje oružja koje je korišćeno protiv NAMA PRIJATELJSKE DRŽAVE U SARADNJI SA NAMA NEPRIJATELJSKIM DRŽAVAMA .....jednog dana će se i to pitanje postaviti , kao što je nedavno proterana izraelska novinarka postavila vučiću pitanje o povezanosti izvoza oružja i pranja novca i izgradnje beograda na vodi .

Kako TOW završi u rukama Al Kaide?
Kako kineski kalašnjikov završi u rukama UCK?

UNCONFIRMED: Syrian Forces shoot down an Israeli jet

- - - - - - - - - -

Reports claim an Israeli military jet that was hovering above the Syrian skies got shot down by Syrian defense systems and then fell into Labanese territory.

Earlier today, the Israeli Air Force violated Syrian airspace and struck Syrian Army positions in the province of Hama, killing at least 2 Syrian soldiers.

As of yet, reports on downing of a jet cannot be independently verified.

Did Benjamin Netanyahu Just Panic?

Authored by Alistair Crooke via ConsortiumNews.com,
http://www.zerohedge.com/news/2017-09-06/it-time-benjamin-netanyahu-panic

Кажу да се спрема велика оптужница против чланова Нетанјахуове породице.
Вероватно покушава да замаже очи народу и скрене пажњу с тога на "нови рат".

Као што код нас беба у ријалитију успешно скреће пажњу с чињенице да је Вучко подржао Харадинаја на Космету.

Mišljenja sam da vladi Sirije ponudimo poseban popust prilikom kupovine oružja kako bi se opravdali, pogotovu jer nas podržavaju u UN.
Ali verovatno oni sve kupuju od Rusa.

Čamci u konvoju za Deir....i još neka skalamerija.
Da neće u ribarenje?

Verovatno idu u ribalku ..... A i gde bi drugo , amerikanci su im , kako pisu zapadni mediji , zabranili da prelaze preko reke ! .... ali do polovine toka mogu bacati mreze ... i vrse ..... i udicariti .....

Ne vidim drugi razlog cemu camci i pontoni . :think: ...

p.s. Evo Rusi upravo pisu da ovo nisu camci , nego nekakvi kateri ..... Sirijski su iz 70 godina - pa se cude otkud im i kako su uspeli da ih sacuvaju ....

Это НЕ лодки. Это буксирномоторные катера БМК-150, если меня глаза не обманывают. Может БМК-130. Далее, на понтонных автомобилях находятся звенья. Каждое звено состоит из 4-х понтонов. Как оное звено раскрывается по ТВ показывали не единожды. Кстати, вот вам и ответ на вопрос пойдёт ли САА за Ефрат или нет. Подход парка ПМП (причём он изначально сирийский, выпуска конца 60-х начала 70-х годов) говорит сам за себя.

DJHqMPnXYAA_Iei.jpg

Poslednja izmena:

Samo da pojasnim, sve je pocelo ovim postom:

Nisam primetio da je VUcko cestitao oslobodjenja Staljingrada tj. Der ProZora.

Ja cu njime i zavrsiti tu raspravu - mislim da je sve jasno. Oruzje za oruzje, ali da smo se obrukali prema Siriji (zbog ovoga sto je napisao kolega dbkapo) - jesmo.

Da li ovo i zeleni postaju kooperativni ... i urazumljeni ... tj . isprepadani ????

Ivan Sidorenko @IvanSidorenko1

#Syria #Hama Unconfirmed report by #Syrian Pro #SAA Activist Claims Latamina # Morek will be handed over to #Syrian Government #SAA
14:14 - 7 сент. 2017 г.

Posle batina koje su tamo dobili i treba da se povuku - ti gradovi im ionako samo bude bolne i ruzne uspomene .....

Da li ovo i zeleni postaju kooperativni ... i urazumljeni ... tj . isprepadani ????

Ivan Sidorenko @IvanSidorenko1

#Syria #Hama Unconfirmed report by #Syrian Pro #SAA Activist Claims Latamina # Morek will be handed over to #Syrian Government #SAA
14:14 - 7 сент. 2017 г.

Posle batina koje su tamo dobili i treba da se povuku - ti gradovi im ionako samo bude bolne i ruzne uspomene .....

Hm... :think:
Vidjen scenario kao za Dael i Ibtu kod Daraa-e.
Cim objave da hoce da predju na stranu zvanicne vlade u Damasku, dodje Nusra i preuzme naselje

- - - - - - - - - -

SAA napredovala neposredno severozapadno od DEZ, prema naselju Ajaš

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back