Rat u Siriji i Iraku - vesti i analize (2)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ja mislio Srbija ili RS su ti ,,mile mati,, ?? Ili eventualno Rusija.

A tebi ,,mila mati,, postade Islamska Republika Iran, prvi Assadov Saveznik i Assad koji KOLIKO JUCE KLANJAO U DZAMIJI (bilo na TV) :) :)

Verovatno ta tvoja ,,Mila Mati,, iz Teherana toliko ,,,voli,, Ruse, sto umesto Suhoy SUper Jeta i jos nekih modela, narucila proslog meseca CAK 150 Erbas-a evropskih i pregovara sa Boingom !

A da, i najuri Ruske Tupoljeve i Antonove iz svoje Baze proletos ! Pa sad se Flota lomata preko Dardanela , a znas koliki je transportni kapacitet. A pozicioniranje strateske Avijacije ruske je sudbinsko pitanje. Sve ,,saveznik do saveznika,, ruski.... sacuvaj me Boze od takve ,,brace i saveznika,, !!!!

Ha, izgleda da će prve SAA trupe ući u grad preko aerodroma, Panorame i cementare. Ako ne naprave opet neki neočekivani manevar,:p

SAA came to Thayyem oil field, south to airfield

DI1FdWLXUAA3AXA.jpg:large

Poslednja izmena:
sve sam to pregledao i bili su na sajtu ALM..

pitah za nesto novo , upravo nesto kao sto i vidimo zarobljenoga al, njovru ili je to jaugarka, na kolima.

nema , ni na rt.com , niti na south front...

ma , i neka ga nema , bit ce , zasigurno , jer mislim da Ruski helihopteri , unistavaju , isisovce , rasturaju im odbranu i , tek tada ide SAA i cisti.

Рек`о ја - остаје ручни рад.

:vatromet: :vatromet: :vatromet:

GOTOVO!!!!

POBEDA!!!

DEIR EZZOR DEBLOKIRAN!!!

- - - - - - - - - -
#Syria #DeirEzZor Pro miliant Rurat Post Euphrates Post News Executive Director Says Government Forces reached Vicinity of 137 Brigade.

Честито ЈУНАЦИ!

Честито ХЕРОЈИ!

Честито сиријска браћо и сестре.
Показујете нам како се воли отађбина, и како се борити за слободу.

Честито ЈУНАЦИ!

Честито ХЕРОЈИ!

Честито сиријска браћо и сестре.
Показујете нам како се воли отађбина, и како се борити за слободу.

Inace ,,Braca,, iz okoline Deir ez Zora su PRVI ustali protiv Assada i sada skupljaju pare od posla sa naftom a ranije nisu imali nista. Nisam bas siguran da ce ,,ljubazno,, docekati ,,Oslobodioce,, (Alawite i masu Ruskih Oficira i Kontaktnika) koji dolaze da im uzmu njihovo.

Dan ,,Pobede,, (i to CIJE) je jos ne daleko nego MNOOOOGO DALEKO za bilo koga u Siriji !

Nego , ostavi se ti Pesme i ,,Pobede,, .... sta se to nocas ,,Komplikuje,, stanje u Deir ezZoru ? ?? Stizu vesti da posle Slavlja, pocelo zestoko granatiranje Daesh-a i neki ,,Kontra-napad,,. Ali da su borbe i u samom gradu hmmm....

Inace ,,Beogradski Pobednice,, nesto sam vise nego siguran da ni do kraja zivota (i to ako zivis 125 godina) neces docekati sledece dve stvari:

1. Assad da vlada sa vise od Pola Sirije (i ne pre dugo)

2. Celovitu Siriju ,

I za ovo mogu da ti dam Garanciju isto toliko kao i da ce Sunce sutra izaci :) Javi se za par godina i kazi ko je bio u Pravu ! Imas moj FB, a dacu ti i jos jedan ako treba.... Nemoj da zaboravis 2019 da mi kazes Ko sta ,,drzi,, u Siriji :) Nema smisla... posle toliko pesme i slavlja Haha

Produzi sa ,,Slavljem,, ..... i polako sa picem, trebace ti te ,,rezerve,, piva ili rakije moguce jos narednih dana, kad ,,Pobeda,, bude potpuna :) I meni se sve cini da smo upravo blizu ,,Tacke Preokreta,, !!!!

Ovo se vidi ko pobeda Rusa a mnogi zamišljaju sada sebe kako su ko Sirijci pobedili ove okolo što kidišu na nas. :per:

Inače niko od njih ne bi primio Sirijca u kuću pa sve i da mu kaže da je asadovac u ovim migrantskim talasima.

Bas tacno Druze !

Daleko su nam od ,,brace,, a i sami izmedju sebe su toliko politicki ,,fluentni,, da ce bar polovina Assadovaca da sutra ako se promeni ratna sreca igrati u drugom timu. Ko ne zna Arape, moz da lupeta ! A i nije ih za kriviti, znaju oni da ,,prezive,,

A koliko je ovo ,,Pobeda,, Rusije je pre-diskutabilno. Pre svega ako govorimo ozbiljno, ne ko ovi ,,Pustaci Balona i vatrometa na Krstarici,, daleko je bilo koja strana u Siriji od bilo kakve pobede. Ko da ce Saudi, Amerika, Zapad pa i Turska u krajnjoj liniji da se tek tako primire i prestanu da pomazu svoje strane u Siriji.

Rusija ima jako ogranicene ciljeve u ovom ratu. Kontru Zapadu, obezbedjenje svojih Baza (dok su ,,rentabilne,, geo-politicki) i donekle obezbedjenje ,,Turskog Toka,, ! Nista vise!

Cak i to ce naplatiti i vec naplacuje. Ruski Oligarsi (Timchenko i jos neki) su sa ,,Vagnerovcima,, zauzeli sve sto vredi od Naftnih izvora na Assadovoj teritoriji, a ,,Vagnerovci,, i jos neki ,,Abhazi,, i ,,DNR-vci,, su i glavna borbena Masa ruske intervencije. Privatan biznis-privatna vojska. ,,Regularni,, Ruski soldati i Oficeri cak nekada pomazu u ,,Biznisu,, dok su zvanicno ,,savetnici,, u regularnim trupama Sirijske Armije !

Poslednja izmena:
Стрељањем заробљеника којима су везане руке иза леђа правиш од својих војника будуће манијаке, који ће у будућности због вијетнамског синдрома представљати опасност за себе, своју породицу и окружење до краја живота. Нико о томе не размишља?

Можда то за Блиски Исток не важи.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back