Rat u Siriji i Iraku - vesti i analize (2)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
ISIS Hunters izvršili ''smotru'' ISIS-a kod Ugayiribata.
18+
DIgHYZ_W4AAL8ck.jpg

DIfGsOvV4AAZUFy.jpg:large

ISIL objavio ubistvo i drugoh ruskog vojnika

DIfxU2cVoAAxLnr.jpg

Poslednja izmena:
Ja ovde vidim samo jedno objasnjenje - USA koaZlicija zeli da ovi **** ostanu u Siriji, a ne da im dolaze u Irak ili u "njihov" deo Sirije (istocno od Eufrata). Potvrda ce biti ako su ih samo zaustavili, bez da ih anihiliraju.

Ako ih anihiliraju, mogu da pomislim da je u pitanju neki dogovor, tipa SAA i Rusi ih pustaju, a onda ih USA unisti. Moguci su onda i reciprocni scenariji u buducnosti, USA ih pusti a onda ih napenale SAA i Rusi. Mada sumnjam u ovu varijantu, mislim da je pre ona prva...

Pravi razlog američkog bombardovanja i sprečavanje evakuacije crnih je ipak malo drugačiji.
Sprečavanje eventual bedućeg dogovora i evakuacije crnih iz Jaramuka. Imaju Ameri još planova za jug Sirije.

Realno, ovde postoji jedna vrlo lako uporediva nedoslednost u diskursu.
Postavio sam poruku o tome na prethodnoj strani. https://pbs.twimg.com/media/DIeePx8VYAEk80g.jpg
SDF je prosle godine isto propustio da ISIS mirno napusti Manbidz, vrlo opusteno, bez posledica.
A sad za istu pricu, Ameri se osetili prozvanim da budu beskompromisni.

Па шта?

Сећаш се можда објашњења Клинтонове администрације за забрану лета у Босни и наоружавање босанских муслимана? "Leveling the playing field". Picture, if you will, a thought more inimical to the US strategic and tactical doctrine than 'a level playing field' - not easy, right? Али за нас је и то било довољно добро као оправдање.

Можемо да покушамо да будемо фини, и да кажемо да је у међувремену дошло до смене администрација, а са тим и односа према ИС. Можемо евентуално и да претпоставимо да Курди нису били спремни на борбу на живот и смрт у Манбиџу, јер ни данас нису много борбени. Али право објашњење јесте да се конзистенција може видети у интересима, а не у изјавама великих сила. Тада им је то било у интересу, данас им није у интересу, and that's all she wrote.

interesantno da smo videli upotrebu KAB bombi, pa kalibar krstarecih, pa raznih navodjenih raketa
cak i zabranjenog fosfora

nikad nismo videli takticku upotrebu kasetnih bombi od strane Rusa, bar ja ne znam da jesu
a ima puno snimaka kada bombarduju rasutu pesadiju na vecim povrsinama
tu bi klaster napravio pomor svega sto mrda a ipak, ne koriste ga

Da, to sam baš i ja hteo da prokomentarišem. Zašto ne upotrebljavaju kasetne bombe? Totalno je bzbz gađati tenkove i rasutu pešadiju bombama FAB-250 i FAB-500.

Па шта?

Сећаш се можда објашњења Клинтонове администрације за забрану лета у Босни и наоружавање босанских муслимана? "Leveling the playing field". Picture, if you will, a thought more inimical to the US strategic and tactical doctrine than 'a level playing field' - not easy, right? Али за нас је и то било довољно добро као оправдање.

Можемо да покушамо да будемо фини, и да кажемо да је у међувремену дошло до смене администрација, а са тим и односа према ИС. Можемо евентуално и да претпоставимо да Курди нису били спремни на борбу на живот и смрт у Манбиџу, јер ни данас нису много борбени. Али право објашњење јесте да се конзистенција може видети у интересима, а не у изјавама великих сила. Тада им је то било у интересу, данас им није у интересу, and that's all she wrote.

Ma, da.
Nije ovo meni neki veliki skandal koji zaslužuje naslovnicu "ŠOKANTNO!!! AMERIKANCI NE DAJU ISIS KONVOJU DA PROĐE! A EVO I ZAŠTO (FOTO, VIDEO)".
Ovo je mali, prljavi rat jedine super sile i pojedinih globalnih sila uz aktivno učešće regionalnih sila.
Rat je, bez sumnje, vođen interesima u svakom njegovom aspektu.
Naravno da se na Zapadu slika o Rusiji ne formira na osnovu njenog sirijskog angažmana, ali, zašto propustiti ovakav medijski zicer i dodati tom mišljenju još 2-3 grama nečega u čemu se kvalitet te slike ogleda? :)
U tom smislu, ovo je mala PR prilika koja se svakako daje iskoristiti. I to čist PR, jer ovih 300 Kalamunaca zasigurno ide u susret borbi sa SAA, jer su tamo ISIS frontovi gorući (prema SDFu, front je udaljen u već odavno izolovanoj Raki)
Mada, opet, pogledavši u poslednjih godinu dana vredi primetiti sledeće:
- Dogovoreno ISIS povlačenje iz Manbidža (SDF uz podršku SAD ispregovarao)
- Dogovoreno ISIS povlačenje iz Al Baba (Turci ispregovarali)
- Dogovoreno ISIS povlačenje iz onog naselja između Rake i Tabake (SDF ispregovarao, SAD bombardovali ISIS pri izlasku :))
- Dogovoreno ISIS povlačenje iz Zapadnog Kalamuna (Hezbolah ispregovarao)
- Željeno ISIS povlačenje iz Tel Afara i Mosula (SAD tražile, PMU-šiitska milica učinila sve da do toga ne dođe)

Šta je preostalo još?
JARMUK, čudna ISIS enklava u južnom Damasku...
I ona ISIS enklava na tromeđi Jordana, Sirije i Izraela

- - - - - - - - - -

Uzgred, CEO Hezbolaha objašnjava dogovor sa kalamunskim ISISom

Hezbollah Leader Explains Deal With ISIS In Official Statement To Iraqi People

https://southfront.org/hezbollah-le...h-isis-in-official-statement-to-iraqi-people/

- - - - - - - - - -

Nasrallah stated that the number of ISIS fighters who will leave is only 310. Nasrallah also said that these fighters are moved within the Syrian territories and denied moving them from the Lebanese border to the Iraqi border as some sources claimed.

“The area they were moved to is the front line of the Syrian desert that everyone knows that the Syrian Arab Army –(SAA)- and its allies are fighting on it an intense fight, and that the spearhead of the attack on ISIS in the Syrian desert always been and will be Hezbollah who give away large numbers of martyrs there. By this we are moving these defeated militiamen – ISIS fighters – from a front we fight on, to another front that we fight on,” Nasrallah said.

- - - - - - - - - -

Raka

DIgQH0YWAAAaO_V.jpg

- - - - - - - - - -

DIfW5cWXYAIxzUe.jpg

ok. mada sam siguran da to oni rade. dodju naprave zasedu, ubiju i nestranu

ostanu musavi talibani da se slikaju

ovi su pogodjeni ispod miske i kod vrata

jos se secam onih bradatih usa specijqalaca kada smo imali barikade na severu,kada su dosli jedan dan, pucali mitrajezima po narodu , i nestali preko noci

http://republika.mk/797168
http://worldnewsdailyreport.com/new-zealand-farmer-arrested-for-selling-sheep-as-sex-slaves-to-isis/

sheep-ISIS.jpg

A New Zealand sheep farmer has been arrested after authorities were warned by the CIA and MI6 that he was doing business with ISIS militants in Syria.

Allan Seymour, 52, was sending an “intriguing large number” of livestock to Syria, destined to locations in Syria which are not controlled by the local government but are presently under the rule of ISIS forces, which alarmed CIA and MI6 officials monitoring the region.

Although New Zealand Customs Services believed at first he was hiding weapons or explosives within the shipments, further investigations found no such evidence.

Instead, CIA and MI6 reported that the sheep “were not used for food” but instead “were used for satisfying ISIS soldiers sexual appetite” confirmed a spokesman for the New Zealand’s Ministry of Defense to reporters this morning.

Allan Seymour sold thousands of sheep to Syria to “satisfy ISIS soldiers sexual appetite” according to a joint CIA and MI6 report has admitted New Zealand’s Ministry of Defense

The lust for sheep

According to political analyst and Middle Eastern expert Dave Wellsborough, the demand for livestock in the region is nothing new.

“ISIS soldiers are importing large quantities of livestock from other regions in the area because ISIS soldiers have a high libido giving that there are not many women around,” he explains.

“Islamic law permits to sleep with goats, sheep or other livestock as long as the animal is killed afterward, which explains the high numbers,” he adds.

Bestiality and Islam

In a controversial interview last year, Dr. Zakir Naik – a noted Quranic scholar – explained why bestiality is permitted under certain conditions in Islam.

“A man is still considered pure when he releases his lust with a sheep or goat. If there is no woman, then there is no true lust or sexual sin. Then the animal becomes tainted and so must die. So says the Prophet Mohammed”.

According to New Zealand Customs services, over 20,000 sheep were shipped by Allan Seymour in the last year, but hundreds of thousands more could have been sent from other New Zealand farmers to ISIS forces which are presently unaccounted for.

Jedva čekam vesti o nastavku napredovanja duž puta Sukna-Deir Ezzor.
Juče su došli do sela Harbiša, par km od odatle je Kabadžieb, pretposlednje ISIS uporište pre deblokade.
Ako se uskoro završi operacija na planini Bišri, stvari će se dodatno ubrzati

The Syrian troops of the Tiger forces have imposed full control over Al-Bushairy mountaintop that located east Al-koum area, northwestern Deir Ezzor province.

Field sources confirmed to Muraselon website that many ISIS terrorists were killed and injured, some of them fled the battle into Deir Ezzor city.

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back