RAT U LIBIJI

Da li podržavate Gadafija?

• Ukupno glasova
    458
  • Anketa je zatvorena .
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
bila jednom jedna zemlja, zvala se libija. u njoj je vladao pukovnik gasha, posebna vrsta oficira koji nije sam sebi dodelio generalske i marshalske chinove kao copavi broz, nije bio preterano sujetan. u toj libiji su zhivela nomadska plemena, rashtrkana po pustinji, sa svojim stadima ovaca i kamila. gasha je tim nomadima napravio kuce, okucnice, uveo im vodu,struju i gas, svima je kupio automobile, sve ih je nauchio da voze, da vishe ne jashu kamile, izgradio bolnice obdanishta shkole i univerzitete... struja i voda su u toj gashinoj libiji bili besplatni, gas i benzin po simbolichnim cenama, takodje shkolovanje i zdravstvena zashtita su bili besplatni. a onda je neko postao ljubomoran na to sve i odluchio da skine gashu sa vlasti, diktator, fanatik... shta sad posle svega pukovnik gasha mozhe da kazhe? mnogo toga, al sigurno i ne bacajte bisere pred svinje.

malopre na radiju voditelj kaze da se u tripoliju pojacava otpor stanovnistva `pobunjenicima` i da ne ide nista onako kako javlja bbc i cnn

читао јуче тајмс

гадафија подржава 70% становништва

ови имуџоски терористи једино опстају јер су на тањиру америке

Gadafi: Šetam se po Tripoliju

24. avgust 2011. 08:35 > 12:41
Libijski lider Moamer el Gadafi izjavio je da se prerušen kretao po Tripoliju, koji su zauzeli pobunjenici, javila je televizija Al Arabija.

"Hodao sam po Tripoliju, a da me niko nije video. Nisam osetio da sam u opasnosti", navodi se u Gadafijevoj tonskoj poruci.

Prethodno je Gadafi u izjavi emitovanoj na TV stanici Al Raji poručio: "Svi Libijci - muškarci i žene, trebalo bi da su sada u Tripoliju, da bi eliminisali izdajnike".

Ne zna se gde se nalazi Gadafi, čiju su palatu u Tripoliju u utorak pobunjenici zauzeli, javlja DPA.

Gadafi je rekao da je njegovo napuštanje palate "taktički potez, posle 64 vazdušna udara NATO".

"Bab el-Azizija je postao gomila ruševina pošto je 64 puta bio na meti vazdušnih napada NATO i mi smo se odatle povukli iz taktičkih razloga", poručio je libijski vođa u poruci emitovanoj na televiziji al-Oruba u vlasništvu Gadafijevog sina Saifa al-Islama.

U poruci se ne navodi odakle se Gadafi obraća javnosti.

http://www.mondo.rs/s215615/Info/Svet/Gadafi-_Setam_se_po_Tripoliju.html

Amerika u plamenu
Objavljeno: August 22nd, 2011 | Vedrana Rudan

Libija će ovih dana konačno postati normalna zemlja. “Pobunjenici”, nitko nam još nije rekao tko su oni, ušli su u Tripoli pa će napaćeni libijski narod osloboditi dugogodišnjeg terora njhovog vođe Gadafija. “Pobunjenicima” su u ime širenja prava na častan život u demokraciji i slobodi pomogle Amerika i Francuska, možda i neki drugi ali mi ne padaju na pamet.

U toj će zemlji zahvaljujući “pobunjenicima”, Americi i Francuskoj umjesto nafte najzad poteći med i mlijeko. Nikad nećemo saznati koliko je tisuća nevinih ljudi pobijeno zbog meda i mlijeka ali oni i nisu bitni. Cilj u ovoj priči o “teroru” i “demokraciji” opravdava sredstvo.

Uskoro će se obznaniti kako su i ostali sinovi teroriste Gadafija platili životom zato jer su mučili svoj narod. Gadafiju će se pravedno suditi. Na brzinu će ga objesiti kako su to učinili s onim likom u Iraku pa će snimku njegove zgrčene face uvaliti na jutjub neka svi vidimo kako izgleda pravda kad visi na debelom užetu.

Priznajem, kad je sve krenulo, mislim na “oslobađanje” Libije, bila sam zgađena. Još pred neku godinu Ameri bi na velika zvona objavili zašto “oslobađaju” neku zemlju. Na Afganistan su krenuli jer su tamo bila ugrožena ženska prava, na Irak jer je onaj lik htio stvoriti atomsku bombu, na…Tko bi se sjetio svih zemalja u kojima su Ameri sa svojim saveznicima posljenjih desetljeća ognjem i mačem širili mir.

I tako, kako napisah, ovih dana, ako ne već danas, Libija će prvi put u svojoj povijesti pogledati u lice slobodi. Mudri Obama i još mudriji Sarkozy objasnit će nam zašto je to dobitak za sve nas, ne samo za Libijce. Sigurna sam da neću gledati direktni prijenos iz Ovalnog ureda ni Sarkozyja kako stoji na nekakvoj kašeti da bi bio viši i mudro zbori.

Jednostavno, oguglala sam a i nije zdravo s grčem u želucu buljiti u likove koji misle da smo baš svi na ovome svijetu budale. To nikako ne znači da u meni nema života. Da ne sanjam neko bolje sutra. Da sam sasvim izgubila nadu. Sanjam, sanjam, sanjam dan kad će Rusi ili Kinezi ili zajedno spoznati kako su pasja prava u Vašingtonu i Parizu na neprihvatljivo niskoj razini.

Pa će bombama razoriti Pariz , Vašington i Njujork, pa će stotine tisuća Francuza i Amera bježati glavom bez obzira jer ni tamo obični, mali ljudi nisu ludi za vječnim mirom koji dolazi sa bombama. Možda ja to neću doživjeti ali to će se dogoditi. Zbog toga ću i mrtva biti sretna.

Znam. Nisu mali ljudi ni krivi ni odgovorni za ono što u njihovo ime danas čine sarkoziji, obame i ostali bahati zločinci u tamnim odijelima. Pa ipak, ipak, ipak, ipak…Nije fer i nije fer i nije fer da već desetljećima gori samo jedan dio Zemlje. Zašto debelo uže ne bi omastio i tanki vrat Obamin, zašto na jutjubu ne bismo vidjeli kako se na špagu vrti sitno tijelo francuskog teroriste?

http://www.rudan.info/amerika-u-plamenu/

Kakva kraljica ... :worth::worth::worth::worth::worth:

читао јуче тајмс

ови муџоски терористи једино опстају јер су на тањиру америке
Ово је вероватно тачно и та подршка ће са увођењем американско еUрупске демокрадије вероватно порасти.
Али говори много и о распалом менталитеиу Арапа где у граду(Триполи) са преко 2М становника, где је одраслим, способним мушкарцима подељено преко 300к комада стрељачког оружја успе да завлада 20к бандита од којих 90%+ никада није прошетало ни једном једином укицом Триполија у животу.
Немци су недељама крваво бранили приступ Берлину и сам Берлин иако су били потуно инфериорни и изагубљени, а Руси 2,5 година пре су 6 месеци бранили сваку кућу и улицу у Стаљинграду, скоро потупно одсечени од остатка Црвене Армије, све док Жуков није прегруписао и скупио снаге и потпуно разбио Немце.
Ова епизода са Триполијем и већином других градова у Либији, сем можда Бенгазија који је еквивалент НДХ у Југославији, још једном потсећа због чега су Арапи увек инфериорни у односу на Израел или неке друге силе.

читао јуче тајмс

ови имуџоски терористи једино опстају јер су на тањиру америке

klasican kaubojski recept. dovode razbojnike na vlast, normalna vecina ih ne zanima, jer znaju da mogu da vladaju po principu zavadi pa vladaj

ameri su kancer savremene civilizacije, kao ona nasa cuvena krava koja ti da mleko, pa nogom sutne kantu i prospe ga

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back