RAT U LIBIJI

Da li podržavate Gadafija?

• Ukupno glasova
    458
  • Anketa je zatvorena .
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Američki predsednik Barak Obama izjavio je da američka vojska ne može da interveniše svuda u svetu kada dođe do represije vlade nad narodom, kao u slučaju Libije, ali da to ne može biti izgovor da se ne čini ništa.
Barak Obama: Imali smo obavezu da delujemo u Libiji

''Ne možemo da vojno reagujemo gde god da dođe do represije, moramo da merimo svoje interese sa potrebom da se deluje. Ali, to ne može biti izgovor da se ne deluje'', izjavio je Obama na Univerziitetu za nacionalnu odbranu u Vašingtonu i dodao da može da kaže da je zaustavljeno ''smrtonosno napredovanje'' snaga libijskog lidera Moamera Gadafija.

On je dodao da su SAD ''prirodno nesklone da koriste silu u svim izazovima sveta, ali kada su naši interesi i vrednosti u pitanju, imao obavezu da delujemo''. On je na zamerke da se sporo reagovalo, rekao da je 1990-ih u Bosni međunarodnoj zajednici bilo potrebno godinu dana, a sada 31 dan.

Znaci, ovaj laze gore od Tribuna, Tantora i Minga , zajedno...sa sve jaguarkom ODOZDO....

Slusala sam sinoc tog klovna na CNN...steta, a delovalo je na startu da ce on biti bolji od drugih..ili sam ja bila previse optimisticna?:think::lol:

Fratini: Libija će uskoro biti oslobođena od Gadafija

"Italijanski ministar spoljnih poslova Franko Fratini izjavio je večeras da će Libija uskoro biti oslobođena od Moamera Gadafija, koji bi mogao da preda vlast na predlog Afričke unije.
"Mislim da će Libija biti brzo oslobođena i da će situacija biti rešena u najkraćem roku", izjavio je Fratini.
Fratini je rekao da rezolucijom Ujedinjenih nacija nije predviđen nikakav nasilni pad režima, ali da postoji "nepisan preduslov", a to je da Gadafi mora da ode, prenela je agencija Frans pres.
"Smatram da Afrička unija ima mogućnost da izađe sa korisnim predlogom koji će naterati Gadafija da preda vlast", rekao je italijanski šef diplomatije.
Italija se ranije založila za politički dogovor da bi se okončala kriza u Libiji, koji bi uključivao brz prekid vatre, egzil za libijskog lidera Moamera Gadafija i dijalog između pobunjenika i plemenskih starešina."

Ne sumnjam da Evropa tako razmislja.

Ali sumnjam da ce se stvar tako zavrsiti.

Bilo bi previse LAKO.

190228_1939938058598_1246812433_3046575_306277_n.jpg

Obama je zapravo objasnjavao narodu zasto je uopste Amerika uvucena u tu pricu...jer se neko pametan zapitao sta cemo mi u toj prici...
pa cekaj..ako je to smisleno - onda on nema sta da objasnjava, ne?
Napricao je gomilu gluposti koje mozda mogu da popiju samo Amerikanci...ili mozda gresim, mozda mozemo i mi?
Sve je bilo u stilu..:"Jadan narod, satra ih Gadafi, a mi smo poslati od Boga da ih spasimo...":roll:

# Mirko Ivancevic dana 29. oktobar 2010. u 06:33

Njemackom Ambasadoru treba staviti do znanja: „Zasto njegovi gradjani nisu odobrili promociju knjige koju je pre desetinak godina promotirao autor „Genocid na Jevrejima“ nego 90% nemaca je bojkotovalo kao neistinu. Znaci njegovi sugradjani jos uvek nisu svojim gradjanima objasnili da su oni izvrsili Genocid nad Jevrejskim gradjanima. Zar ga nije sramota da tako nesto kaze srbskom narodu koji nikad nece zaboraviti 78 dana bombardovanja cak i na nas sveti dan „Uskrs“ ni u Iraku nisu bombardovali na Bajram. Nas su po drugi put bombardovali na isti dan jos davne 1945 god. Ako srbska vlast cuti ali narod nece mu to oprostiti u ime male Milice i mnogih ostalih zrtava.
# Vojo dana 29. oktobar 2010. u 09:50

Nama sluzbenik jedne nekada nacisticke zemlje ima obraza da kaze nesto tako. Sramota. A jos je veca sramota sto on sa, kod nas, rangom predsednika opstine u Srbiji to prica, a niko da se suprostavi. Pa mi Srbi se nikada Nemaca nismo plasili,pa i danas smo im nocna mora.
# Vojin dana 29. oktobar 2010. u 11:58

Kako se gospodin ambasador usudjuje da poredi Fasisticku Nemacku sa Srbijom?Zasto je izostalo reagovanje vlade na datu izjavu?Ovo lici na FAsisticku izjavu!
# Absent dana 29. oktobar 2010. u 13:51

Bacli su Uranijum po Srbiji – to je genocid to bas na gene utice na jos nerodjene Srbe….Otkazao bih mu gostoprimstvo. A da smo mi pravili gluposti-jesmo. Samo svrgavanje Milosevica uranijum nije mnogo pomogao…
# Ratko dana 29. oktobar 2010. u 13:53

Ja bih isto tako trebao da objasnim svom detetu da je bilo ispravno sto je moj deda a njegov pradeda bio u nemackom nacistickom logoru. Sramota! Samo se olako zaboravlja da je taj isti nato bombardovao i Republiku Srpsku.
# milorad dana 29. oktobar 2010. u 17:43

…TO JE CIST DOKAZ KOLIKO NAS CENE,, ONO STO HITLERU NIJE USPELO 41 GOD, SA PUSKOM USPELO JE SAD, SAMO SAD JE CELA EVROPA U PITANJU, A TAJ AMBASADOR TREBA DA SE STIDI STA JE NJEGOV NAROD URADIO NA OVIM PROSTORIMA, 41-45 GOD. A I 99 GOD…….A PO NJEGOVOM MI TREBA DA VOLIMO ONE KOJI NAS BOMBARDUJU, TO STO NAS UBIJAJU TO JE DOBRO ZA NAS,,,,,,,,
# Joki dana 29. oktobar 2010. u 18:25

29 Oktobar 2010

Postovani G. Ambasadore Mas,

Vasa recenica da „Srbi moraju svojoj deci da objasne da je bombardovanje bilo ispravno“ – NIKADA necemo da ispiramo mozak nasoj deci da je bombardovanje bilo ispravno. Nikada ni jednom detetu u svetu se nemoze reci da koriscenje mombi i otrova u njima je ispravno. Ostavite Vase detinjstvo i nemacku istoriju u Nemackoj. Ako Vi zelite da ginete u ime organizacije NATO to je Vasa liscna stvar. Ostavite decu i omladinu sirom sveta na miru. Manite se ratova i bombardovanja!!!! Ne vredjajte Srbe sa Vasom politikom i izjavama.
# bopo dana 29. oktobar 2010. u 19:02

neverovatno je da narod Getea ima ovakvog diplomatu. izjava je vise glupava nego fasisticka.prosto covek ne zna sta prica. svako dete i starac u srbiji zna da su srbiju bezdusno bombardovali kasetnim bombama da bi omogucili kartel drzavu ,drugu balkansku albaniju. to je verovatno jasno svakom polupismenom i u evropskoj uniji. jasno je naravno i nasim politickim prvacima ali im je fotelja draza od istine . bedna izjava diplomate jedne nekada velike evropske drzave.
# Zoran dana 29. oktobar 2010. u 21:50

Moramo svojoj deci da objasnimo da nikad ne veruje Nemcu.
# srpkinja dana 29. oktobar 2010. u 22:00

ja, nikada, sigurno NE!
# wolfram mass negationnist dana 30. oktobar 2010. u 01:24

wolfram mass is a REVISIONIST, a NEGATIONNIST,
re-writing history according to his german point of view.

I guess we Serbs should also teach our children
that the pathetical germans were the major victims of WWII ?
# S dana 30. oktobar 2010. u 14:39

Da smo iole drzava koja drzi do sebe,ovaj lik bi bio proteran iz zemlje vec narednog dana…
# Nenad dana 31. oktobar 2010. u 01:37

Prvo sam mislio da je ovo neko zezanje….ali sam svhatio,da na zalost postoje i ovakvi ljudi

ovo je iz Letopisa Mingec, Bengazi i brat im Sudanac :mrgreen: samo sto oni putuju na slatkim kamilama :D

Ma ne, tu jednu sliku ja ovde gledam na TV svaki dan od pocetka bombardovanja.

Ta Libija bas monotona, svuda samo putevi i pustinja, nidje grada, izgleda mi kao da se ne pomeraju s jednog mesta:mrgreen: A mingo i bengazi su sigurno negde pozadinci na kamilama, bar da hoce nekad da ih prikazu, da razbiju tu monotoniju:mrgreen:

Pa Croati jedva cekaju da oni klovnovi iz amerike ponovo rese da nas bombarduju pa da i Srem uzmu jer vele i to je njihovo.

немају они слободу размишљања

не посматрај то као њихову жељу - немачка се никад њих није одрекла

повучи аналогију из 20-тог века

Libija je divna zemlja jer ona zeli ici ka demokraciji i u tome je ja podrzavam kao i sav slobodarski svijet.Libija zeli da bude demokratska zemlja jer dosta je trpjela jaram Gadhafija na ledjima i sada narod zeli biti slobodan i zeli zivjeti po demokratskom sistemu i da sami izabiraju svoje predstavnike u parlamentu kao i volju naroda za predsjednika republike.Inace Libvija je lijepa zemlja i ona ima lijepu pustinju tako da je svakome srce otvoreno kad se spomene Libija a Libija ima puno Dzamija tako0 da se od ljepote ne mozes nagledati koliko Libija ide ka demokraciji i ka Islamskoj drzavi.

Libija je divna zemlja jer ona zeli ici ka demokraciji i u tome je ja podrzavam kao i sav slobodarski svijet.Libija zeli da bude demokratska zemlja jer dosta je trpjela jaram Gadhafija na ledjima i sada narod zeli biti slobodan i zeli zivjeti po demokratskom sistemu i da sami izabiraju svoje predstavnike u parlamentu kao i volju naroda za predsjednika republike.Inace Libvija je lijepa zemlja i ona ima lijepu pustinju tako da je svakome srce otvoreno kad se spomene Libija a Libija ima puno Dzamija tako0 da se od ljepote ne mozes nagledati koliko Libija ide ka demokraciji i ka Islamskoj drzavi.
Ено, Рује затарабиле судбину Доку Умарова.
Ништа од лијепог и слатког Кавкаског Емирата.
А и у Либији вам баш не иде како се надате!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back