RAT U LIBIJI

Da li podržavate Gadafija?

• Ukupno glasova
    458
  • Anketa je zatvorena .
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
jovane bedno od tebe iz sve i jednog posta povadis sta mislis da ti odgovara.Pa vidis da je citavo vreme bilo reci da GADAF nema sa cime da se bori.Da se citavo vece komentarisalo kako ima ali krije i cuva za kasnije.Onda ti upadas kao padobrana,.stvarno zeludac me boli od tebe

Хоћеш ли да ти постирам мој пост прије те дискусије да видиш да сам ја управо написао да не вјерујем да Гадафи има чиме да се брани...Према томе опет инсуинираш.

ma sve je to o.k. ali polozaj gadafijevih snaga je 100 km juznije.Mozda je jedrio neko vreme kao onaj F 16 iznad F.Gore ,ali 100km je 100km.Mnogo toga moze biti ali uopste ne odbacujem mogucnost da je zaista pao usled kvara.Zasto bi mi to bilo neverovatno?

Na zalost moracemo dugo da cekamo na neke dokaze koji bi ukazali sta se tacno desilo Meni se ne svidja to sto americka vojska i zapadno rezimski mediji iskljucuju mogucnost da je avion oboren iako postoji osnovana sumnja za tako nesto.

Uzmimo da su Amerikanci i Evropljani najveći zlikovci na svetu, a da je pukovnik
Gafafi živi svetac. To nikome ne daje za pravo da namerno laže i spinuje. Jer ako
neko kaže da Ameri i Francuzi namerno gađaju
bolnice po Libiji, a i sam zna da laže i izmišlja, onda to ne znači ništa drugo do toga,
da je taj neko lažljiva gnjida. Bez obzira na to ko je u pravu u ovom sukobu.

I to je jasno kao dan. To je toliko jasno da ne može biti jasnije. To je toliko jasno, da
bi to skapirao i učenik iz specijalnog odeljenja.

Moguće da Ameri i Francuzi žele libijsku naftu. Moguće da žele da okupiraju Libiju. I
što se toga tiče gadafoljupci bi mogli da iznesu dosta jakih argumenata.

Hoces da kazes da su 99. sasvim slucajno neke bombe pogodile bolnice (ajd u to i da poverujem), i da su sasvim slucajno sasuli kasete po centru Nisa?

Da li si ti gledao CNN i BBC 99. godine? Sasvim je evidentno da je u pitanju ista propaganda ko i tad ida se zlocini agresora zataskavaju isto ko i tad, da se sopstveni gubici zataskavaju isto ko i tad, te da nisu relevantan izvor informacija.
Jedini ko ovde laze i spinuje su agresorske medijske kuce.

Na zalost moracemo dugo da cekamo na neke dokaze koji bi ukazali sta se tacno desilo Meni se ne svidja to sto americka vojska i zapadno rezimski mediji iskljucuju mogucnost da je avion oboren iako postoji osnovana sumnja za tako nesto.

normalno da postoji rat je.Ali ovima je PVO u ocajnom stanju i trupe su im se nakon dva dana bombradovanja oko Bengazija povukle 100km juzno.Mnogo su im stete naneli Francuzi i Britanci u tom sektoru da ne vidim sa cim bi mogli biti oboreni u tom prostoru jer su prethodna dva dana razvaljeni oko Bengazija.
Danas su NTV i N24 (iste one za crne sokole)pustili snimke unistenih 6 lansirnih rampi koje su nabavili prosle godine od Rusa.medjutim nigde raketa za iste nije bilo.Stvarno ne znam sa cime mogu da ih ruse kada su u mnogo gorem polozaju nego sto smo mi to bili.Zato i verujem da je moglo doci do kvara i pada

Tu temu odavno pratim, kao i gomile drugih na stranim sajtovima, tako da sam procitao manje-vise sve odatle.

Naravno da nije neverovatno da avion padne usled kvara, ali treba sagledati u kom segmentu leta se desava najvise nesreca, sta su najcesci uzroci padova, i koliko je sve to primenjivo na ovaj slucaj.

Kad se sagledaju sve cinjenice:
1. Avion nije imao mogucnosti da napusti neprijateljsku teritoriju iako je evidentno da je vec izasao iz zone koju kontrolisu snage vojske Libije i usao u zonu koju kontrolisu teroristi - niko ne voli da mu avion padne u neprijateljsku teritoriju, i ocigledno nije bilo moguce da piloti izvuku avion van Libije i tamo se katapultiraju. To ukazuje na ozbiljan i iznenadan problem koji je ucinio avion neletivim. Takvih problema je u modernoj avijaciji zaista malo i izuzetno se retko desavaju (moram da te podsetim da i mig 21 takodje ima jedan motor)

2. Polozaj olupine (procenjeno sa snimka, ne vide se veliki tragovi klizanja nit mnogo spaljene trave; delovi su mahom ne vise od 2 metra od olupine) ukazuje da je avion u trenutku pada bio gotovo bez progresivne brzije, i da je najverovatnije pao kao kamen sa srednje visine. Na krilima i repu se vide cudna ostecenja koja verovatno nisu mogla nastati kao posledica pada, ali ni kao posledica eventualne aktivacije blizinskog upaljaca neke PVO rakete jer geleri ostavljaju krajnje specifican trag na trupu. Donji deo aviona se ne vidi tako da to ne mogu 100% da tvrdim, ali verovatno da nije bilo aktivacije blizinskog upaljaca, kao ni direktnog udara raketa (jer bi to rasturilo avion u komade). Pa ipak, ostecenja oplate na krilima i na repu, kao i na uvodniku za vazduh levog motora, ne deluju kao posledica pada, tako da tu ima osnovanog razloga za sumnju.

3. Statisticki podatci za fazu leta u kojoj se nalazio idu u prilog tvrdnji da je oboren, a statisticki podaci za taj avion kazu da je izuzetno pouzdan. Procenat padova aviona dok su na visini krstarenja je mizeran.

4. Americka vojska voli da prikriva svoje gubitke, i to smo vec iskusili, i u iraku, i kod nas. F-117 i F16 oboreni iznad Srbije su takodje u pocetku bili pali kao posledica mehanickog kvara, i to se jako dugo tvrdilo dok nisu procureli snimci razgovora pilota i awacsa, tako da im to znacajno umanjuje kredibilitet i sve sto kazu mora se uzeti sa rezervom.

Na kraju, ne mogu da tvrdim ni jedno ni drugo, ali je daleko veca verovatnoca da je avion oboren. :)

Pa dobro sta i da su ga oborili!To je jedan avion!

jovane za SVE si upravu,jel ti sada lakse

Не вјерујем Пајо да имају. Знам једино из вијести...куповали па неки уговори нису испуњени или нису - али небитно. Гадафи је ситна риба за Амере. Ако су и имали нешто ови су то онеспособили ---- или тачно уцртали где се сви положаји налазе.

Арапи су гори од нас. Избушени ко швајцарски сир...а Амери на том раде даноноћно бар задњих 25 година. Ем Израелци, ем Французи, ем Енглези...

Они битку могу једино добити за зеленим столом - а и то је мало вјероватно. Ово су само мали потези у партији која је на почетку. Либија је колатерална штета са пет страна. Арапи, УСА, ЕУ, Кина и Русија.

Жао ми невиног народа и кајања које ће услиједити након губитка школарина, путарина, болница....

Па ево ти и текст.

Према томе - води рачуна коме и зашто се обраћаш. Води рачуна о ријечнику. Научи се да прихваташ информације и поштуј саговорника. Уопште није битно ко је у праву....него није лијепо тако нападати људе на форуму само зато што си сујетан.

Danas su NTV i N24 (iste one za crne sokole)pustili snimke unistenih 6 lansirnih rampi koje su nabavili prosle godine od Rusa.medjutim nigde raketa za iste nije bilo.Stvarno ne znam sa cime mogu da ih ruse kada su u mnogo gorem polozaju nego sto smo mi to bili.Zato i verujem da je moglo doci do kvara i pada

Pa cim su oni javili da su u pitanju crni sokoli (el to black hawk helikopter?), a cak i americka vojska kaze da j eu pitanju v-22 osprey, odma mi se pali crvena lampica da nesto nije u redu. Da te podsetim da su i 99. javljali kako su nam unistili svih 16 mig-29 aviona i ko zna koliko orlova i galebova, pa se ispostavilo da su ko pajseri tukli po maketama (naravno pogadjali su i prave svari, ali uglavnom one avione koji su poleteli). Objavili su da su nam unistili preko 250 oklopnih vozila i tenkova, pa se kasnije ispostavilo da je u pravi broj 15. Govorili su da su ubili nekoliko hiljada vojnika, a pravi broj je bio oko 500. (ove brojke su ukupan broj, a nesto su i teroristi na kosovu unisitli). Ovo sve jako umanjuje kredibilitet onoga sto javljaju, i mora se dobro proveriti. Tek cemo saznati koliko je u stvari stete napravljeno, moze biti cak i vise nego sto se javlja, a moze biti i mnogo manje. :)

Poslednja izmena:
normalno da postoji rat je.Ali ovima je PVO u ocajnom stanju i trupe su im se nakon dva dana bombradovanja oko Bengazija povukle 100km juzno.Mnogo su im stete naneli Francuzi i Britanci u tom sektoru da ne vidim sa cim bi mogli biti oboreni u tom prostoru jer su prethodna dva dana razvaljeni oko Bengazija.
Jel ima neki video o unistavanju 6 lansirnih rampi na netu?

Hoces da kazes da su 99. sasvim slucajno neke bombe pogodile bolnice (ajd u to i da poverujem), i da su sasvim slucajno sasuli kasete po centru Nisa?

Da li si ti gledao CNN i BBC 99. godine? Sasvim je evidentno da je u pitanju ista propaganda ko i tad ida se zlocini agresora zataskavaju isto ko i tad, da se sopstveni gubici zataskavaju isto ko i tad, te da nisu relevantan izvor informacija.
Jedini ko ovde laze i spinuje su agresorske medijske kuce.

Сасвим иста пропаганда, а болнице и цивили се нападају ради сламања морала. По неким извјештајима у Ираку је погинуло милион људи...међутим о томе не говори или слабо говори западна пропаганда.

Када су Олбрајтову упитали (а мислим да има и оригинални снимак на тубе) да ли су санкције у Ираку вредиле иако је као посљедица њих умрло 500 000 дјеце - она је одговорила - вредиле су. Покушаћу потражити тај снимак.

Ево и снимка:

Poslednja izmena:
Сасвим иста пропаганда, а болнице и цивили се нападају ради сламања морала. По неким извјештајима у Ираку је погинуло милион људи...међутим о томе не говори или слабо говори западна пропаганда.

Када су Олбрајтову упитали (а мислим да има и оригинални снимак на тубе) да ли су санкције у Ираку вредиле иако је као посљедица њих умрло 500 000 дјеце - она је одговорила - вредиле су. Покушаћу потражити тај снимак.

Ево и снимка:

Krv mi se zaledila kad sam cuo ovo.

Inace kad se podvuce crta na bombardovanje 99. godine, najmanje gubitaka je imala vojska, dok su najvise pretrpeli infrastruktura i civili. Ako povucemo paralelu sa Libijiom, mozemo imati pristojnu sliku o desavanjima tamo.

20.21 – Серија експлозија у Триполију. Либијска државна телевизија саопштила да су коалиционе снаге бомбардовале војне, али и цивилне циљеве. (Izvor: RTS)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back